úterý 8. května 2018

KNIŽNÍ NÁKUPY: březen 2018

Ahooj,

všechny vás moc vítám u nového článku a nových knižních nákupů.
Ačkoliv už měsíc březen vystřídal rovnou květen, za měsíc březen se mi nahromadilo tolik knih, že by byla škoda se o ně s vámi nepodělit. Celkem jich totiž je 19.
Hodně jsem po době nakupovala, ale vykompenzovala jsem si to dubnem, kdy jsem nenakupovala vůbec 😄


Jak už jste mohli na úvodní fotce vidět, nejvíce knih přibylo (klasicky) z Baronetu.
V březnu jsem se rozšoupla a knihy z Baronetu nakupovala opravdu ve velkém.
Hlavně jsem se snažila doplnit sérii Deset malých nadechnutí, kterou jsem na začátku března rozečetla a áááá, bože ("pár" slov o ní mám tady)... Druhý díl, Jedna malá lež jsem objednávala přímo z Baronetu a zbytek (Čtyři vteřiny rozhodnou a Pátá cesta k pádu) jsem objednala z levneucebnice.cz . Cena byla okolo 70 Kč/ks, takže ideálka 👌

Baronet mi opět potvrdil, že je prostě nejlepší, protože se nad bláznivou fanynkou Jennifer L. Armentrout slitoval a běžně nesehnatelný první díl série Počkám na tebe mi zaslali (reakci vidět nechtějte). Společně s ní jsem si musela vzít i "druhý díl" Důvěřuj mi, který je vlastně úplně o tom stejném, ale z pohledu hlavního hrdiny - Camerona, takže kdo četl, naprosto chápe. Mimochodem na konci dubna jsem si stihla dát re-reading právě Počkám na tebe, takže Důvěřuj mi půjde brzo na řadu jak se znám taky
Z levných učebnic jsem samozřejmě neobjednala jen jednu knihu, zbytek uvidíte v dalším odstavci, ale abych měla všechny knihy od Jennifer na jedné fotce, hodila jsem sem i její thrillerovou knihu Neohlížej se, která tam byla opravdu za pakatel 😍


Slibované pokračování objednávky začneme se sérií, na kterou je ve výprodeji narazila náhodou, ale náraz to byla opravdu radostný.
Sérii Breathe jsem si chtěla koupit od té doby, co u nás vyšla, ale nikdy jsem se k tomu nedokopala. Když jsem ji ale viděla za cca necelé dvě stovky komplet?! Proboha, jaký blázen by to tam nechal?
S ní jsem za dvacku objednala thriller z prostředí CIA Všechny staré nože, na který jsem čím dál více zvědavá, jelikož prostředí FBI, CIA  a podobně je pro mě odmalička zajímavé.


To je vlastně z mých mega březnových nákupů všechno a teď už zbývá jen druhá obr hromada. Tentokrát recenzních výtisků.
Zůstaneme ještě u Baronetu, který mi vydávanými tituly zvedá tlak a já z nich doslova šílím (viz. poslední rozbalovačka). Dubnové novinky byly opravdu bohaté a já se dočkala hned několika božích knížek. Konkrétně Stříbrná labuť byla mým nejočekávanějším kouskem (a jak to dopadlo, uvidíte v příštím článku). Cinder a Ella byla další pecka, no a pátý díl Poldarka? Po čtvrtém a to neskutečně zvratovém díle se dle mého máme rozhodně na co těšit. No a Matčino tajemství byl krásný bonus v podobě historického románu.
Stříbrná labuť a Cinder a Ella už jsou přečtené, proto v nejbližších dnech můžete čekat Knihodojmy, které budou, hlavně v prvním případě, dooost ostré 🙈


Dále jsem obdržela dva balíčky ze Slovartu, ve kterých se krom nových edičáku (jupí) skrývaly i dvě novinky.
V pasti času je kniha, která byla velice očekávána i u nás v ČR na plátně. Pár dní před premiérou ale jak česká, tak i slovenské kina ohlásila, že se premiéra konat nebude a film u nás na plátnech neuvidíme. Což mě dost naštvalo, protože zpracování má na svědomí Walt Disney a já na film byla dokonce ochotná do kina i jít.
Můžeme být alespoň rádi, že máme knihy. Zatím vyšel jen první díl, ale v tuším, že v nejbližších dnech vychází i druhý. Více jsem o knize psala v unboxingu.
Druhou novinkou, kterou shodou náhod zároveň momentálně čtu je pokračování Jízdy aneb Neuvěříte, co se stalo potom. Ačkoliv tato série nemá až tak nadšené ohlasy, já se do této série zamilovala a miluji jak postavy, tak i to, jak každý autor příběh jinak zpracovává. U této série je krom jiného totiž zvláštní, že každý díl je psán jiným autorem. V tomto díle se setkáváme s naší známou partou, ale zároveň s tajuplnou webovou stránkou, která navádí teenegery k páchání čím dál nebezpečnějších činů za účelem "pomoci charitě". A musím říci, že jsem z druhého dílu snad ještě více nadšená než z jedničky 👍


Poslední hromádku tvoří dva (psycho)thrillery z Omegy a válečný historický román z Knižní klubu.
Všechny tři knihy mám přečtené a na všechny si již můžete přečíst recenze, každopádně kdybych měla jednu vyzdvihnout, těžce se budu rozhodovat mezi V úkrytu a Zlomení andělé. Subjektivně by to rozhodně vyhráli Zlomení andělé, což je velice silná kniha o třech osudech lidí různého věku, postavení i utrpení z druhé světové války, která je neskutečně dobře zpracovaná a v každém čtenáři něco zanechá. V úkrytu je psychothriller / drama, které subjektivně u mě moc nepochodilo (proč tomu tak je najdete tady), ale objektivně mi nezbývá nic jiného, než tento působivý a mrazivý příběh o síle a mezích mateřské lásky vychválit.
No a co se týče Neplakej, je to takový průměr. Autorčina Hodná holka patří mezi mé TOP knihy, proto jsem byla z Neplakej docela dost zklamaná. Kniha je to taková, která nenadchne, ale ani neurazí.



Četli jste nějakou z knih? Jaké knihy udělaly radost v březnu Vám?
Mějte se krásně! ❤
seabook04@gmail.com

4 komentáře:

  1. Baronet má super knihy, přiznávám ovšem, že většinu vždy kupuji až ve výprodeji :D A spolupráci s tímto nakladatelstvím upřímně závidím, té bych se vůbec nebránila :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to se dle mého máme ještě na co těšit v druhé polovině roku 2018 :D

      Vymazat
  2. koukam ze jsi velky fanda baronetu :-D Neplakej byla moc dobra kniha...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥