pátek 5. května 2017

Čtecí plány: Květen 2017

Ahooj!
Všechny Vás srdečně zdravím u nového článku a dnes si dáme opožděně čtecí plány na měsíc květen.
Neskutečně rychle to utíká a za chvíli tu máme letní prázdniny. Ty úspěšně budu trávit na brigádě, na kterou se neskutečně těším. Zároveň se ale docela bojím, protože nastupuji již v červnu a obavy jak to budu stíhat se školou mě často budí ze spánku. Každopádně nějak to ten měsíc přežiju a pak bude vše naprosto perfektní. Času na čtení a psaní bude hromadu a já se budu tetelit blahem :D
Také se tak na prázdniny těšíte?
Vrátíme se k tématu a to ke knihám, které plánuji číst. K těm, které jste již mohli vidět v Povídačce rozbalovačce se budu snažit nerozepisovat, abych se neopakovala. Původně jsem tento článek psát nechtěla, ale nakonec jsem neunesla pomyšlení, že bych Vám květnové plány nepředstavila :D


Duben nebyl na knihy o moc lepší než předchozí měsíce (viz. plánované shrnutí), a proto mi mnoho plánu z dubna opět připadlo na květen. Monument 14, Škola noci 3, Paganiniho smlouva, Bestie je zvíře, My ostatní tu prostě žijem a Dřív, než ji najde. Ano, toto všechno jsou opravdu resty :D
Nejradši bych se vy víte co, ale květen chci opravdu celý pročíst, jelikož počítám s tím, že v červnu času ne čtení moc (vůbec) nebude.
Začneme proto rovnou s nimi, ale pouze v rychlosti :)
Bestie je zvíře a My ostatní tu prostě žijem jsou knihy, na které se opravdu šíleně moc těším. Hlavní důvod je ten, že od obou nevím co čekat. Anotace sice existují, ale ani z jedné nejsem moc chytrá, což já mám paradoxně ráda. Myslím, že pokud jste doteď neměli potřebu přečíst si tyto knihy, přečtěte si anotaci a nevědomost Vás hodně rychle přesvědčí o opaku. Povídačku rozbalovačku si na ně můžete přečíst zde :)
Dřív než ji najde je poměrně novinka z nakladatelství Mystery Press a jeví se jako opravdu dost slibný thriller. Mladá dívka, která jako dívka utekla před svým vraždícím otcem je nyní těhotná a je rozhodnutá změnit svému dítěti život. Chce se postarat o to, aby nemuselo vyrůstat jako ona- pod ochranou a v utajení programu na ochranu svědků, a tak se rozhodně otce najít dřív, než on ji. Na tohle se fakt dost těším. Povídačka rozbalovačka zde :)
Paganiniho smlouvu a třetí díl Školy noci tady na fotkách nevidíte, ale v plánu je rozhodně mám. Především třetí díl Školy noci, protože bych měla mít správně přečtený už pátý... upss :D


K Monumentu 14 jsem ze své knihovničky přihodila ještě OTKU, na kterou se chystám už hrozně dlouho. Miluji její filmové zpracování, které je prý naprosto jiné než kniha, ale i přesto doufám, že si knihu stejně jako film maximálně zamiluji. OTKA není takový "must-read" jako Monument 14, ale kdybych se k ní dostala, nebyla bych jen velice pyšná, ale hlavně šťastná, protože, jak jsem psala, čekám na její čtení již opravdu dlouho.


Jednou jsem náhodou zhlédla triller na plánovaný film Pád, který má velice známou knižní předlohu. Napsala ji autorka jménem Lauren Kate. Díky chystanému filmu jsem si první díl této andělské série pořídila, ale když jsem viděla triller, tak moc mě to nalákalo, že mám potřebu si knihu přečíst co nejdřív, protože podle trilleru to vypadá na moje oblíbená témata. Láska, andělé, tajemno,... Doufám, že by tato série mohla být něco jako Zavržený, protože ten je naprosto peckový!
Jinak film jde do kin 11.května :)


Dál už tu mám jen rozečtené knihy, které mi zbyly z dubna.
Nejchladnější dívka ve Městě Chladu byla jedna z mých nejočekávanějších a očekávání nebyla vůbec malá. Již ji mám dočtenou a můžu říci, že jsem fascinovaná. Holly má úplně jiný styl psaní a ten Vás při čtení nejen očaruje, ale nebudou Vám ty JINÉ věci připadat tak nenormální. V Knihodojmech se chci pořádně rozepsat, ale obávám se, zda pocity z knihy vůbec slovy vyjádřit jdou :D
Povídačka rozbalovačka zde :)
Útěky z pekla je kniha, kterou jsem načala a jaksi v ní už nepokračovala. Je to tenká sbírka pravdivých příběhů o útěcích z koncentračních a pracovních táborů. Mám rozečtený první a opravdu je to síla. U této knihy se asi nevyhnu psychické přípravě...



Zaujala Vás nějaká kniha? Stačí na její název kliknout a díky serveru Srovname.cz uvidíte nejlepší a nejlevnější nabídky :)


Jaké jsou Vaše plány na květen?
Četli jste nějakou z těchto knih?
Mějte se krásně! :)
seabook04@gmail.com

10 komentářů:

  1. Fuhaa, tak to je riadna hromada. :) Verim, ze tvojim tempom to vsetko pekne stihnes :D Prajem ti prijemne citanie a taktiez uspesnu brigadu. :) Zelam, aby si to stihlala aj so skolou! ;) Maj sa krasne a prajem pekny vikend!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Monument 14 je zajímavá dystopická trilogie. První a druhý díl byl parádní, do třetího se nemůžu začíst. Všechny tři mám doma... Byl výprojde u Baronetu. :o)) Pád mám právě rozečtený, příšel mi s filmovou obálkou jako recenzák od Euromedia. My ostatní tu prostě žijem je moje srdcovka! I když to není pro každého, nejdůležitější je pochopit pointu a pak to jde krásně. Já se s tím trápila půl knihy, než mi došlo, co tím vším chce autor říct a teprve pak se to obrátilo a úplně mě to pohltilo, ačkoliv se v knize vlastně nic nezměnilo. Všechny tři knihy Patricka Nesse, které vydal Slovart, si mě získali. U Joty mu vyšla trilogie Chaos, ale na tu se chystám. Taky se na ni chystáš? Pokud ano, Nesse vážně doporučuju. :o) Bestie je zvíře je dobře napsaná kniha, ale mně zrovna moc nesedla. Škoda. :o/ Nejchladnější dívka ve městě Chladu je super. Určitě si ji užiješ, jestli máš ráda upířiny. <3 Škola noci - mám přečteno všech dvanáct dílů i s novelami, leží mi mezi top sériemi v knihovničce a fakt mě mrzí, že to skončilo.

    Líbí se mi, že si děláš čtecí plány. Já nemůžu. Řídím se podle recenzáků a podle toho, na co mám právě chuť. Čeká na mě kupička knih s gay tématem a tak ji postupně zmenšuju. Obě díla Jana Folného mám zmáknutá a Buzíčci jsou úžasní. Spousta emocí a hodnot. :o) Recenzi vydám brzy, protože to fakt stojí za přečtení. :o))

    Přeju krásné květnové čtivo a ať ti plány vyjdou. :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Z toho co jsem ještě nečetla mě zajímá Patrick Ness nebo Bestie... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné jarní fotky, Luci :) Držím se čtením palce, sama mám teď nad hlavu školy, tak jsem zvědavá, co (ne)zvládnu :) Měj se pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je pořádný čtecí plán :) Dřív než ji najde jsem právě dočetla, nějak jsem z té knihy rozpačitá :) A na Pád a Nejchladnější dívku se také chystám :) Pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nejchladnější dívku už mám přečtenou a líbila se mi stejně jako všechny díly Pádu (už se nemůžu dočkat filmu.) :) Otka je taky skvělá, ale Bestie mě dost zklamala, slibný začátek se změnil v nudu.
    Každopádně ti přeji pěkné čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Lákavá hromádka. Pád patří k těm knihám, co odstartovaly moji čtecí mánii. Škoda že po pár letech jsem knihu ani nedočetla, jak mi přišla otravná. Na film každopádně hodlám jít. Ať hezky všechno stíháš. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné čtecí plány, já bych si ráda přečetla Nejchladnější dívku, tak uvidíme, jestli se k ní dostanu :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥