pátek 24. března 2017

Úlovky z knihovny #11

Ahooj!
Všechny Vás s radostí vítám u dnešního článku.
Jednou po roce tu ještě nemáme Vánoce, ale máme tu nové úlovky z knihovny. Pravda, není to rok, ale ještě chvíli a už by to tak skoro i dopadlo.
Každopádně jak je mým zvykem, do knihovny poslušně vracím hromádku knih a domu táhnu hromadu. Ale co už, nebudu si stěžovat, protože knihy, které jsem (pracně) domů dotáhla za to opravdu stojí.


V poličkách jsem zpozorovala dva mrazivé tituly a nakonec jsem ani jednomu neodolala.

Dostala jsem chuť na nějaký pravý thriller či detektivku a o těchto dvou titulech jsem toho hodně slyšela.
První díl do série, které nedávno vyšel druhý díl Sova, aneb kniha V lese visí anděl. O knize absolutně nic nevím, ale reakce především na druhý díl byly opravdu nadšené, tak jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám.
Pusinka je psychothriller, na který se těším snad ještě více než na titul první. Zde si matka pár měsíčního miminka skočí na chvíli ven a miminko ve vedlejším pokoji má na starosti její manžel. Když se ale vrátí a jde miminko zkontrolovat, ví, že to není její dítě. Manžel jí však nevěří, a proto bude muset po svém dítěti pátrat sama. No nezní to skvěle? Samozřejmě, v realitě tohle nikomu nepřeji, protože je to jedna z nejhorších věcí, co se může matce stát, ale jako námět na knihu to vypadá opravdu dost slibně, a tak moje očekávání nejsou vůbec malá.


Žila jsem již před staletími Barbary Erskinové. O tom, že má vyjít nové rozšířené vydání jsem vůbec nevěděla a když jsem knihu vzala do ruky, byla jsem překvapená znovu, protože je to paperback. Na tuto autorku jsem narazila jen díky Irči (Rodaw z Knihánkova) a musím říci, že minimálně její kniha Nejtemnější hodina je naprosto úchvatná. Autorka umí dát do knihy pořádnou dávku napětí, emocí,... Prostě to se slovy rozhodně umí. Toto dílo je prý nejoblíbenější kniha právě Irčiny maminky, takže jsem opravdu dooost zvědavá :)


Další na řadu přišly tyto dvě úzké, ale velice zajímavé knihy.
Útěky z pekla je kniha se šesti velice dramatickými a krutými příběhy, jelikož vypovídají o životu a útěku z koncentráku a dalších jiných krutostech páchaných v této době. Na tuto knihu se opravdu maximálně těším, jelikož jsem se celkově o druhou světovou válku začala více zajímat a ještě jsem nečetla žádnou knihu, která by v sobě ukrývala příběhy z koncentráků.
Druhá je kniha pohádek- Divoká labuť a jiné příběhy.
Nečekejte ale žádné "žili šťastně až navěky". Tyto pohádky jsou temné, zvrácené a často až strašidelné. Ilustrace, které každý příběh doplňují přidávají na zvláštnosti a už po přečtení dvou pohádek mohu konstatovat, že tato kniha je vážně pecka :) 


Jako poslední knihu tu mám druhý díl Percyho Jacksona- Moře nestvůr. 
Zloděj blesku (první díl) byl super, takže jsem si řekla, že už je na čase v sérii pokračovat. Jsem opravdu zvědavá, s jakými bohy se setkám v tomto díle, i když z konce jedničky usuzuji, že zde potkám i temnější bytosti.


Četli jste nějakou z těchto knih?
Zaujala Vás nějaká? Pokud ano a chcete si ji pořídit domů, mrkněte na Srovname.cz, protože tady najdete ty nejlepší a nejlevnější nabídky 😊


Mějte se krásně! 😊
seabook04@gmail.com

20 komentářů:

  1. Druhý díl Percyho se ti rozhodně bude líbit! :) Mně se líbil více než první a přijde mi že další díly jsou čím dál tím lepší. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Samé pěkné úlovky, Luci. Sama se chystám na V lese visí anděl a láká mě taky Pusinka :) Tak ať se líbí a moc se těším na dojmy!

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda. Ja teď dočetla Sovu a chystám se na první díl, jsem na to zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihy znám, nicméně jsem ještě žádnou z nich nečetla, třeba někdy v budoucnu :-)
    Ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Žila jsem již před staletími je naprosto úžasná knížka, stejně tak jako všechny od téhle autorky. Jsem si jistá, že si jí užiješ. A tu Divokou labuť si chci taky brzo přečíst (bohužel u nás v knihovně ji zatím nemají :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na další B. Erskinovou se opravdu velice těším :)
      Divokou labuť už jsem stihla přečíst a rozhodně ANO. Bylo to úžasné :)

      Vymazat
  6. Moc pěkné úlovky, to se lov podařil :) Percy je skvělý a další knihy mě také zaujali :) Já naposledy v knihovně ulovila Noční lov pokračování Jackabyho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Noční lov a první díl Jackabyho bych ráda v knihovně také jednou našla :)

      Vymazat
  7. Akorát Moře nestvůr :D Ale ráda bych si přečetla i Pusinku nebo V lese visí anděl :)

    OdpovědětVymazat
  8. Z tvých úlovků jsem četla pouze V lese visí anděl, která se mi až na pár drobností líbila a Pusinku, která mě naopak zklamala. Tak jsem zvědavá na tvůj názor :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Přeji příjemné čtení a těším se na knihodojmy! :)
    Četla jsem Percyho Jacksona a tuto sérii naprosto miluji! ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Četla jsem Pusinku, a přestože má na databázi nízké hodnocení, mě hodně bavila. V lese visí anděl už na mě čeká pěkně dlouho. Láká mě Erskinová a Útěky z pekla.
    Měj se pěkně a užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Na Pusinku jsem fakt strašně zvědavá :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥