sobota 30. června 2018

Už se to blíží!

Ahoj,
všechny Vás zase po nějaké té době zdravím.
Tentokrát vás můžu zdravit s tím, že máme za sebou další (snad pro všechny úspěšný) školní rok. Jednoduše nastává volný režim, na který se všichni těšíme a který taky všichni potřebujeme.
Pro mě osobně prázdniny začnou zásilkou z nakladatelství Baronet, kterou tady brzy také uvidíte. Protože je ale čekání jedno z nejnepříjemnějších činností, z Baronetu mi došel balík s menším povzbuzením a to s květnovými novinkami (to mám ale skluz, co?)!


A to se nebavíme o skluzu s recenzemi...páni, tolik knih, o kterých vám chci napsat, ale jaksi není čas. Ale vážně. Jako fakt.
V konceptech mám přibližně dvacet recenzí na knihy, které byste si neměli nechat ujít. Problémem ale je, že jsou v konceptech...
Prokrastinace, nedostatek času, lenost nebo "blbá chvíle"...Toť otázka 👀


Od Baroneťáků mi tentokrát dorazily dvě knihy.
Druhý díl, momentálně velice populární série, Cinder a Ella - Šťastně až navěky. Kdyby nebyla prokrastinace, nedostatek času, lenost nebo "blbá chvíle", článek o prvním dílu už by byl na světě a vy byste můj vztah k této sérii znali. Protože ale prokrastinace, lenost, nedostatek.... no vy víte, existuje, článek není, ale BUDE. Fakt. Toto jsou totiž díla, kterým byste měli věnovat pozornost.
Autorka mixuje YA žánr a nádech pohádky, ale do toho míchá velice vážná a ne moc s dětmi probíraná témata, se kterými by se ale měli seznámit už v útlém věku.

Druhou knihou je Porušený slib od Amandy Quick.
Věřím, že jste již o této autorce někde či někdy slyšeli. Já taky, ale pořád jsem od ní v rukou nedržela jedinou knihu. Baronet ji vydává již dlouho, avšak až touto novinkou ve mně něco "překlaplo" a já najednou potřebovala zjistit, jak tato oblíbená autorka píše.
Porušený slib by měl být takový thriller pro ženy. Anotace zní opravdu napínavě a slibuje thrillerovou zápletku, která by ale měla být vzhledem k edici, do které je kniha zařazena - Baronetka, obalená v lehké romantice. Skrz to, že by zde měla zasahovat minulost do současnosti, umění a tajemné úmrtí, ale kniha by měla být napsaná lehce, čtivě, ale přesto napínavě, je to dle mého ideální letní čtivo.




Četli jste již něco od těchto autorek? Jaký je váš názor na jejich knihy? Co vy a prokrastinace, lenost...?
Mějte se krásně! ♥
seabook04@gmail.com

3 komentáře:

  1. Hezké knihy, určitě ti udělaly radost. Já se tedy na ně moc nechystám, ale třeba změním názor :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ke knihám gratuluju, obě vypadají dobře a na sérii Cinder a Ella se také chystám. :) Jinak prokrastinace, to znám a také s ní bojuju. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné kousky. Cinder a Ella mám dlouho v merku. Až budu potřebovat pořádnou oddechovku tak si ji seženu. Od Amandy Quick jsem četla jednu knihu a byla překvapivě dost fajn, musím se mrknout i na její další tvorbu. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥