sobota 18. listopadu 2017

Mafiáni podruhé

Ahoj! ☺
Dnes tu máme další Povídačku rozbalovačku z Baronetu.
Ten si pro nás rok co rok chystá lepší tituly. Mrkněte se na edičák na 1.pololetí roku 2018 a počítejte s tím, že si vaše peněženka zapláče. Opravdu si připadám jako šílenec, protože skoro každou knihu z toho nakladatelství potřebuji. Myslím, že se na světe objevila nová nemoc...
Ještě před vstupem do nového roku 2018 ale Baronet ukončí sérii, kterou načal ke konci prázdnin. Hned po Papírové princezně neboli cyklu Royalové to byla druhá největší pecka. První díl této mafiánské série jste již u mě mohli vidět, ale přiznám se, že druhý díl je pro mě slibem úplně jiné ligy.

Mluvím o mafiánské sérii Krev za krev.
První díl Vendeta vyšel v srpnu tohoto roku a já se na něj neskutečně těšila. Youg adult román spojený s mafiány? Nádherné sny, které se po dočtení rozplynuly.
Teď to zní, jako by kniha byla příšerná, ale až tak hrozné to nebylo.
Vendeta byla fajn. Jen fajn. Takový průměr bez ničeho, co by se mi zarylo do kůže a já při čtení náruživě hltala stránku za stránkou. Celkově i emoce po dočtení byly nulové. Z těchto důvodů to za mě bylo zklamání, ale pak jsem si přečetla anotaci druhého dílo a šílenství bylo na světě.
Čím to je?


Pravděpodobně vám došlo, že v balíčku se skrýval druhý díl ze série Krev za krev Inferno.
Tato mafiánská série obíhá blogger(k)y a všichni jsou z ní nadšeni. Navíc ji srovnávají s nedávným, výše zmíněným, fenoménem Royalové, které jsem si zamilovala, ale zatím si nedokážu tyto dvě série srovnat, jelikož mají Royalové pořádně navrch (Knihodojmy na ně najdete zde).
Každopádně anotace druhého dílu mi dala domněnku, která snad bude správná a to, že se autorka plánuje pořádně rozjet. Vzniká tu milostný trojúhelník, který společně s mafiánským prostředím, tajemstvím a intrik zní více než zajímavě a nadějně.
Mafiáni přeci jen lásku, zradu a nenávist řeší trochu jinak.
S hlavní hrdinkou jsem si už od začátku sice moc nesedla, ale snad to překryje akce a tajemství, které by mělo doprovázet celou sérii. Kniha je často spojována i s myšlenkou Romea a Julie, což je docela zajímavá poznámka.
Uvidíme, jak boje mezi dvěma rodinami skončí tady.

Omluvte prosím rozmazanou fotku, jaksi to se světlem nevyšlo.

Catherine Doyle,sedmadvacetiletá autorka této YA série, je mi opravdu sympatická.
Jak svou fotografií, poskytnutými rozhovory, tak i svým životopisem. Vystudovala psychologii a získala magisterský titul z vydavatelské činnosti.
Takže prosím, Catherine, ohlasy na druhý díl hlásají mnohem lepší jízdu podsvětím než poprvé, tak mě nezklam!

Mockrát děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku 
Knihu a její předchozí či nadcházející díl pořídíte zde 

Co vy a tato nově vydávaná série? Máte rádi mafiánské prostředí nebo se mu naopak vyhýbat?
Mějte se krásně! ☺
seabook04@gmail.com

10 komentářů:

  1. Priznávam, že som nečítala ani jednotku a o tejto dvojke som ešte nepočula, ale tak zasa som sa aspoň dozvedela niečo nové :D Uži si čítanie a dúfam, že táto dvojka bude lepšia než jednotka :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já si obvykle u Baronetu vyberu thrillery a sci-fi :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Musím říct, že mě uplně YA s mafiány nezaujala. Evokuje mi to "wattpadovské" povídky ve stylu "Láska s mafiánem Justinem Bieberem"...:D :D
    Ale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, teď jsem si vzpomněla na jednu, kterou mi kamarádka chvíli předčítala :D
      Mám tušení, že tato série začínala taktéž na wattpadu, ale rozhodně bych to nepoznala, kdyby mi to někdo nesdělil. Wattpadovský styl nesnáším a ráda ho přiřazuji k "nepodařeným" knihám, ale tady ho nenajdeš :D

      Vymazat
  4. Tohle asi nebude kniha pro mne, moc mě nezaujala a to ani první díl.
    Jinak se mi také první vybaví Wattpad, když se řekne mafiáni. A no... nemůžu říct, že bych toto prostředí měla ráda nebo neměla - jednoduše proto, že jsem z něj nikdy nic nečetla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala výše, určitě se tady "wattpadovského" stylu bát nemusíš. Minimálně u jedničky :)

      Vymazat
  5. Já jsem nic z mafiánského prostředí nečetla a ni mě to nějak neláká. Obálka je dle mého názoru spíše pro romantickou knihu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona to romantika je, ale mafie tam hraje docela velkou roli, takže je to vyvážený mix :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥