sobota 13. května 2017

Knižní shrnutí: Duben 2017

Ahooj!
Všechny Vás srdečně zdravím u nového článku! Dnes to bude Knižní shrnutí za minulý měsíc duben, které nebude vůbec bohaté. Rok 2017 je pro mne zatím více než hektický a často až bez nálady. To vše se samozřejmě odráží jak na knihách, tak i na blogu a ani nevíte, jak moc mě to štve. Často mám pocit, že se blíží šťastné období a ono prd. Je to ještě horší.
Každopádně budu optimistická a chytím se aspoň záchranného lana v podobě ukončení školy, které se blíží rychleji, než kdy předtím :D
Ale ne pořád o mě: knih za duben je opravdu urputně málo (fakt se za to stydím)= čtyři.

Mohu se ale trochu ospravedlnit, protože jedna z nich mi dala opravdu zabrat a myslela jsem si, že ji snad nikdy nedočtu. Mnozí z Vás asi tuší, jaké zklamání to bylo...
Btw. Krátce po dopsání tohoto odstavce jsem zjistila, že mi přestala automaticky zaostřovat zrcadlovka, takže ať žije optimismus! 


Jako první jsem dočetla třetí díl ze série Láska podle Shakespeara.

Závěrečný díl této trilogie nese jméno Sen noci univerzitní a i když je slabší než předchozí díly, jeho čtení jsem si užila. Opět jsem se vrátila do univerzitního prostředí, kde vzkvétá láska studentky Aubrey a asistenta profesora Daniela. Autorka celou trilogii sice psala jako román, ale místy a hlavně v třetím dílu najdete značnou část napětí, protože problémů tu není málo a jak už víme, minulost nás v 99% dožene.
Povídačka rozbalovačka, Knihodojmy
Hodnocení: 60%


Poté jsem se pustila do recenzní e-knihy od eReadingu.cz a tou vyvolenou byla Stačí jen chtít od autorky, která je známá především sérii Univerzita výjimečných (do které se budu rozhodně také pouštět-první díl mám doma).
Tato kniha není součásti žádné série a pojednává o hře, která je dostupná jen studentům konkrétní školy a funguje na principu přání, které Vám za splnění úkolu vyplní. Sledujeme tak tuším devět studentů. Tudíž devět pohledů, díky kterým nevidíme příběh jen z jedné strany a to bylo skvělé zpestření. Celkově kniha je naprosto pecková. Jak už někdo psal, tuto knihu bych tunami posílala do škol (min. do základek) jako povinnou četbu, protože jde v ní krásně vidět, jak jsou teenegeři co se týče soc. sítích zblblí, důvěřivý a závislí.
Jak už jste asi poznali, této knize dávám plnou zelenou a rozhodně doporučuji. Bylo to napínavé, zábavné, reálné a až strašidelné čtivo!
Povídačka rozbalovačka, Knihodojmy

Hodnocení: 90%


Poté na řadu přišla moje Abbi Glines. Já tu ženskou prostě miluju, ať si říká kdo chce, co chce.
Její knihy jsou neuvěřitelně čtivé a odpočinkové. Proto jsem také do druhého dílu série The Vincent Boys šla. Druhý díl s názvem The Vincent Brothers se zabýval Sawyerem a mohu Vám říci, že to bylo snad ještě lepší, než díl první. Opět jsem měla přečteno za pár hodin a jela jsem na jeden zátah, což se mi stává opravdu jen u Abbi a pár dalších autorek.
Pokud nemáte rádi romanťárny a YA, do tohohle se fakt nepouštějte, ale pokud ano... Prosím Vás, toto je Vaše povinnost.
Hodnocení: 100%


Poslední kniha je i utrpení měsíce dubna a to Ďábel v bílém městě.
Na tuto knihu jsem se neskutečně moc těšila. Příběh jednoho z prvních vrahů moderní doby, americký Jack Rozparovač či vrah, který měl ve svém domě extra místnosti vybavené k mučení, vraždění, apod. Dokonce měl i plynovou komoru. Jak bych se na to nemohla těšit?
A ono NE. Nevím, co jsem komu udělala, ale nelíbilo se mi to. Anotace mě nalákala na příběh, který zazdila Světová kolumbovská výstava. Její popis a život architektů byl nekonečný a pro mě (na rozdíl od ostatních čtenářů) bohužel nepředstavitelně nudný.
Celkově autorův styl mě ničím nezaujal, nepřipoutal a nebavil. To vedlo k tomu, že jsem četla kapitoly věnované jen vrahovi a zbytek jsem přeskakovala.
Já vím, je to barbarské, ale věřte mi, že i tak jsem knihu četla více než dva týdny a to ve velmi zajímavém psychickém rozpoložení :(
Hodnocení: 35%



Zaujala Vás nějaká kniha? Pokud ano, pro nejlevnější a nejlepší nabídku klikněte na její název a portál Srovname.cz Vám poradí! :)



Četli jste nějakou z těchto knih?
Jaké knihy Vám dělaly společnost v dubnu?
Mějte se krásně! :)
seabook04@gmail.com

8 komentářů:

  1. Skvělé shrnutí :) I čtyři knihy jsou pěkné čtenářské skóre :) Já se těším až se pustím do Stačí jen chtít :)

    OdpovědětVymazat
  2. Musím říct, že teď jsi mě docela dost navnadila na Stačí jen chtít.
    Budu se po té knize muset podívat! :)
    Já v dubnu přečetla jen dvě knihy, protože jsem měla moc učení. I teď jej sice mám, ale více méně už jsem jen doma a čekám na zkouškové termíny, takže jsem za květen stihla přečíst už 4 knihy a doufám že to snad u 4 nezůstane a bude jich aspoň pět:))

    OdpovědětVymazat
  3. Staci jen chtit me taky laka, musim poresit knihu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem četla Stačí jen chtít a nemohu si vůbec stěžovat :)

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že se čtyřma knihama se nemáš za co stydět. Hlavně, když tři z nich stály za to!

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé, další kdo s radostí čte Abbi! <3

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě chválím, že stále čteš Shakespeara, pamatuji si jak jsme se bavili o tom prvním díle, vzpomínáš? :D Ty máš třetí a já ani jeden :D
    Z knih se mi nejvíce zamlouvá Larson :)

    OdpovědětVymazat
  8. I čtyři knihy jsou dobré skóre. ;-) Z tvého výběru mám rozečteno Stačí jen chtít a není to špatná kniha. Od Abbi Glines bych si v budoucnu ráda něco přečetla. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥