středa 18. ledna 2017

Nejlepší thrillery roku 2016- část druhá

Ahooj!
Máme tu druhou část nejlepších thrillerů za minulý rok.
V prvním díle /části jsme si představili knihy, které jsem Vám "fyzicky" ukázat nemohla, ale v dnešním článku Vás samozřejmě oslním svými profesionálními snímky (ironie) 😄
Dnešní článek bude také pořádně temný a zvlášť u jedné knihy pořádně zvrácený, takže jdeme na to :)

Temné znamení je kniha od českého spisovatele Františka Šmehlíka.
Autor mi knihu zaslal na začátku roku (tuším, že krátce po jejím vydání) a radost z toho, že mám knihu přímo od spisovatele a také z toho, že kniha by měla být horor, byla opravdu obrovská.
Abych řekla pravdu, byla jsem skeptická. Nevím proč, ale mám nějakou automatickou páčku v hlavě, která při každé knize českého autora říká, že to bude naprd.
Naprd tato kniha opravdu nebyla.
Autor se absolutně ničeho nebojí a podle toho kniha samozřejmě vypadá. Brutálních a až nechutných scének tu málo opravdu není, ale věřím, že pro čtenáře, kteří tento žánr milují je tohle naprostá bomba.
Kniha se skládá ze šesti povídek (v novém vydání tuším jedna není) a každá má opravdu něco do sebe.
Jednou je to čistě brutální thriller, někdy horor a někdy až fantasy,... Nikdy to ale nepůsobí překombinovaně. Povídky Vás do svých temných světů vtáhnou ani nevíte jak a poté je opravdu těžké navrácení do reality a uklidnit mozek, že se nic takového momentálně neděje.
František Šmehlík je podle mého amatérského souzení opravdu nadějný český autor, od kterého si přečtu vše co napíše, protože toto byla naprosto jednoznačně nejnechutnější a nejdrsnější kniha, kterou jsem kdy četla a rozhodně každému silnějšímu žaludku Temné znamení vřele doporučuji.


Nakladatelství Leda je můj objev roku 2016- co se týče nakladatelství.
Každá kniha, která mi od nich byla zaslána byla naprosto úžasná a já si je nemohla vynachválit.
Mezi ně samozřejmě patří i dva thrillery- Všude kolem černý les a V mlze.
Oba dva jsou to opravdu napínavé příběhy, které Vás od čtení nepustí.
Všude kolem černý les se zabývá odhalováním minulosti, znovu-shledáním a napětím.
V mlze je oproti Všude kolem černý les a celkově ostatním knihám napsána jinak. A jak už jsem někde psala, v poslední době si styl, který je jiný oblibuji.
Tento thriller se naopak zabývá zmizením, ale taktéž odhalováním. No a nesmím zapomenout na nezvyklou hlavní hrdinu (kterou chce většina čtenářů vzít pánvičkou po hlavě). Ale vlastně celá tato kniha je nezvyklá. A to jsem si na ní naprosto zamilovala.
V mlze je opravdu dokonalá kniha, ale ne každému sedne. Ne každý pochopí, jak to autorka myslí. Vlastně by se dalo říci, že každý může příběh pochopit jinak. Každopádně za přečtení rozhodně V mlze stojí a když už budete u toho, rozhodně sáhněte i po Všude kolem černý les :)


Sirotek č.8
Naprosto úchvatná kniha. O tomhle skvostu bych mohla mluvit hodiny a hodiny.
Ve zkratce Vám ale mohu potvrdit, že z této knihy nebudete jen emočně vyždímaní, ale čtenářský zážitek bude opravdu s velkým Z.
Kniha o týrání malého sirotka v židovském sirotčinci a následně po několika letech jeho rozhodování mezi pomstou a odpuštěním nenechá nikoho chladným.
Rachel- hlavní hrdinka a náš sirotek č.8 nám poskytuje náhled do jejího života před několika lety, kdy byla opuštěný sirotek, kterého bylo využito jako materiál na pokusy v chladných rukou doktorky Solomonové. Bohužel, tímto její brutální příběh nekončil a i kdyby se mohlo zdát, že fyzické týrání nic nepřekoná, změníte názor, až budete číst myšlenky malé, ztracené a bloudící Rachel napříč životem.

Dívej se, jak umírám je detektivka.
Detektivka, jejíž čtení jsem si naprosto užila. Znáte ten pocit, kdy knihu opravdu prožíváte? Styl Erici Spindler Vám nedá jinou možnost.
Míchanice vyšetřování několik let staré tragédie, mnoho vražd a až paranormálních jevů tvoří takový ten "zapletený" thriller, který se postupně rozplétá. Hlavní hrdinka Mira se ocitá v centru dění, jelikož se zdá, že všechny vraždy, které se v městě stanou, mají spojitost s ní. S ní a jejím manželem, který před pár lety zemřel při uragánu a Mira je přesvědčená, že žije a chce, aby to věděla.
Při čtení této knihy budete podezírat opravdu každého. Po každém zvratu jsem se cítila bezmocně a urputně přemýšlela, kdo by to mohl být. Podezírala jsem snad každou postavu. Moje tipy se každou stránkou měnily a moje jistota se zároveň s každou přečtenou větou vypařovala.
Tato detektivka/thriller s paranormálními prvky je v tomto případě rozhodně úžasná volba :)


Někdo se dívá byla moje poslední přečtená kniha v roce 2016. A také je to velké překvapení.
Tuhle útlou knihu jsem random popadla v Levných knihách a řekla si, že až jednou budu mít chuť na thriller, tohle se bude hodit. A opravdu hodilo.
Hlavní hrdinka v této knize se snaží osamostatnit. Což zahrnuje nejen nalezení práce, ale i bydlení. 
I když podezřele nízká cena pokoje ve vile, kde žije dalších pár mladých lidí se nakonec až tak podezřelá nezdá, její spolubydlící....
Pokud se do této knihy chcete pustit, NEČTĚTE ANOTACI. Je tam jeden naprosto mega spoiler, který Vám zkazí celou knihu (opravdu jsem vděčná za moje nečtení anotací). Každopádně pokud hledáte napínavé čtení z prostředí teenegerů, kteří to někdy v hlavně v pořádku nemají, Někdo se dívá je to pravé ořechové. Při čtení mi kolikrát běhal mráz po zádech a stejně jako u knihy Dívej se, jak umírám, jsem při čtení podezírala pomalu i neživé předměty.


Četli jste nějakou z těchto knih?
Jaké byly Vaše TOP thrillery?
Mějte se hezky! :)
seabook04@gmail.com

10 komentářů:

  1. Moc zajímavý výběr :) Ani jednu z knížek jsem zatím nečetla, ale určitě se na ně chystám :) Inspirovala jsi mě :)

    OdpovědětVymazat
  2. S Temným znamením a Všude kolem černý les souhlasím. V mlze mě moc nenadchlo a ostatní jsem nečetla. Pěkný výčet, určitě na ty ostatní knihy mrknu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc 😊
      Mrzí mě, že v V mlze nesedlo 😞

      Vymazat
  3. Oslnila jsi, Luci, máš to krásně nafocené :) A knížky samé lákavé. Většinu mám na wishlistu a ty, které jsem tam neměla, tam dopíšu. Ale já právě teď dočetla V mlze a patřím k těm čtenářům, které to úplně neoslovilo. Slibovala jsem si od toho fakt creepy thriller, a toho se mi úplně nedostalo... Ale já v poslední době vůbec nemůžu narazit na thriller, který bych fakt vychválila, tak snad to brzy prolomím a něco mě fakt dostane. Třeba některá další kniha z Tvého dnešního výběru! :) Měj se moc krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moooc! 😊
      V mlze je opravdu strašně kontroverzní kniha, takže si z toho nic nedělej. Na druhou stranu mě moc mrzí, že Ti nesedla 😞
      Věřím, že si Tě nějaký thrillerovy skvost brzy najde 😊
      Ještě jednou děkují a měj se krásně! 😊

      Vymazat
  4. Pekne knihy a musim jen souhlasit. Nicmene bych Sirotka nezaradila k thrillerum,ale spise romanum. Nebo ja ji tak povazuji. Preci jen nic extra napinaveho jako treba V mlze nebylo.
    ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Všude kolem černý les se mi moc líbil, V mlze čtu teď, ale nemohu jí přijít na chuť. :/

    OdpovědětVymazat
  6. Dívej se, jk umírám a V mlze na mě čekají. Četla jsem Všude kolem černý les, líbilo se mi to, ale čekala jsem trochu větší bombu :) Láká mě Sirotek :)

    OdpovědětVymazat
  7. Lucí, tak předně - ty fotky jsou naprosto dokonalé ♥ A za druhé, tady už jsi tomu nasadila vážně korunu :D
    Všude kolem mám doma, takže ta na řadu určitě přijde, a pak mě lákají snad všechny ostatní. Temné znamení jsem také četla a nepřišlo mi to špatné, ale zase na zadek jsem se taky neposadila, i když myslím, že má autor potenciál. Zanedlouho by snad od něj měla vyjít další kniha, tak jsem zvědavá, jestli se František někam spisovatelsky posunul.
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥