pátek 14. října 2016

KNIHODOJMY: POLIBEK KRVE

autor: J. R. Ward
žánr: Fantasy/ román
nakladatelství: Baronet
díl v sérii: I.
série: Odkaz černé dýky
počet stran: 440
orig. název: Blood Kiss
rok vydání: 2016
rok vydání orig.: 2015
vazba knihy: vázaná s přebalem
ISBN: 978-80-269-0442-7

ANOTACE:
Na Bratrstvo černé dýky navazuje spin-off série autorky mezinárodních bestsellerů…
Paradise, dcera králova prvního rádce, se chystá oprostit od sešněrovaného života mladé aristokratky. Jak to udělá? Nastoupí do programu výcvikového centra Bratrstva černé dýky a naučí se samostatně bojovat, samostatně myslet, být sama sebou. Plán je to dobrý, dokud se všechno nepokazí. Výcvik je netušeně náročný, ostatní rekruti působí spíš jako nepřátelé než jako spojenci a je zcela jasné, že velením pověřený bratr Butch O’Neal alias Dhestroyer má závažný problém se životem.
A ještě ke všemu se zamiluje do spolužáka Craega, obyčejného civilisty, jakého by si pro ni otec rozhodně nepřál, ale pro ni je ztělesněním ideálního muže. Výcvikový program je ohrožen násilným činem, erotické pnutí sílí a Paradise podstupuje zkoušky, jaké si nikdy neuměla ani představit – a zůstává na pochybách, zda je dost silná, aby uplatnila své síly… v boji i v osobním životě.



MŮJ NÁZOR:
Jmenuji se Paradise.
Můj otec je v našem světě upírů poměrně dost vlivný muž (jeden z důvodů, proč jsem aristokratka)- je první rádce krále.
S tím souvisí i život, ve kterém jste po celou dobu svázáni pravidly- nesmíte se zamilovat do nikoho jiného, než vybraného upíra (samozřejmě na stejné společenské úrovni) a nedej bůh, aby jste se s někým jiným, než Vaším "vyvoleným" políbili, či dokonce vyspali. 
Za to by Vás vykopli nejen z domu, ale i z mého světa.


Proto chápete moje starosti, když jsem jednoho krásného dne (opět zavřená v kanceláři mého otce. Ne, že by mě ta práce nebavila. Byla to také jediná práce, kterou jsem mohla dělat, ale přála jsem si dělat něco víc akčního a nebezpečnějšího než třídit složky podle abecedy a rozdělovat propisky podle barev) natrefila na NĚHO.
Ty oči, vlasy,... i to roztrhané a zničené oblečení na něm bylo sexy a elegantní.
Na obyčejného upíra, který se chtěl dostat na stejné místo jako já.
Do Bratrstva černé dýky.


Nejradši bych v tomto "popisu děje" pokračovala, ale bohužel by v tomto případě byla tahle recenze nekonečná. PROČ? Protože svět, který autorka vymyslela je naprosto úžasný, originální a do detailu promyšlený.
Proto nejde popsat v pár větách. Věřím ale, že v knize Polibek krve je jen malinká setina toho všeho, co nás v dalších díle série čeká nebo pro ty, co četli předchozí sérii autorky už dobře znají.
Polibek krve je totiž první díl série Odkaz černé dýky, což je spin-off ke světoznámé, oceňované, velmi oblíbené a také velmi početné 15-ti dílné série (nejsem si jistá, zda jich nebude ještě více) Bratrstvo černé dýky.

Výsledek obrázku pro black dagger legacy

Co jsem tak mrkla po komentářích na sérii Bratrstvo černé dýky, byly všechny nejen maximálně nadšené, ale zároveň jsem se dočetla, že Bratrstvo vypráví příběhy hned několika postav.
V této knize tomu není jinak.
Máme tu takové dva ústřední páry, od kterých se příběh postupně vyvíjí.
Butch a Marissa- právě tuhle dvojici můžete znát z Bratstva. Bohužel Vám jejich celý příběh nepovím, jelikož jsem Bratrstvo nečetla. 
Butch- jeden z nejvyšších v Bratrstvu a Marissa ředitelka Domu bezpečí (dům pro týrané, zneužívané ženy, ve kterém pracují výhradně ženy) tvoří nádherný pár. Celá kniha se nese v erotičtějším duchu a to se "podepsalo" na obou párech.


Paradise a Craeg jsou taková "mladší" verze právě Marissi a Butch. Jejich příběhy v Polibku krve jsou ale úplně odlišné.
Paradise při práci v kanceláři svého otce potkala Craega a na první pohled se do něho zamilovala. Co ale netušila bylo, že Craeg to měl úplně stejně. 
Craeg si  pro přihlášku do Bratrstva nešel kvůli stejnému důvodu jako Paradise, ale za účelem pomstít svou rodinu. A proto si stanovil jasný cíl- bez jakýkoliv překážek.
Ale nepočítal s tím, že se kvůli jedné z překážek začne jeho cíl vzdalovat čím dál více. 
Nepočítal s krásnou a neodolatelnou překážkou.
Nepočítal se sladkou Paradise.


No a jak popsat moje dojmy?
Není to absolutně nic pro mě, ale je to úžasné.... dává to smysl? :D

Styl autorky je opravdu výjimečný. Nemydlí se s Vámi a všechno Vám naservíruje rovnou pod nos... pod oči. 
Je jí jedno, jestli nemáte žaludek na drsné scény, jestli zmatkujete společně s hrdiny, jestli nemáte rádi erotické scény, atd... ona ví, že i když to u jiných nesnášíte, tak u ní to budete milovat.
To je kouzlo J. R. Ward.
Já osobně v této sérii momentálně pokračovat nebudu. Ani se nebudu pouštět do Bratrstva, i když jsem zpočátku chtěla. Proč? Vždyť byl Polibek úžasný?!
Chci si tento úžasný svět schovat na dobu/ na věk, kdy na něj budu plně připravena, plně si ho vychutnám, prožiju a mezi řádky najdu to, co je pro můj momentální věk "nepřístupno". 



HODNOCENÍ:
95%

Tímto chci moc poděkovat nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku :)
Knihu koupíte např. zde :)

Co vy a autorka J. R. Ward?
Nalákala jsem Vás aspoň trochu?
Mějte se hezky! :)
seabook04@gmail.com

8 komentářů:

  1. Pěkná recenze! Až dočtu těch patnáct dílů (jsem u čtvrtého) :-D tak se pustím do Polibku krve. Moc se těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      Určitě nebudeš zklamaná :)
      Užij si čtení Bratrstva :)

      Vymazat
  2. Kniha vypadá vážně parádně. I ta obálka a ty fotky :)
    Bohužel není vůbec můj žánr, asi bych se unudila :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      To neříkej, protože to na 99,9% není možné :D U téhle knihy nemáš čas na nudění :o)

      Vymazat
  3. Také jsem recenzovala knihu pro nakladatelství Baronet. Jsem velká fanatická fananynka Bratrstva černé dýky. Celou sérii mám na piedestalu ve své knihovničce. ,o) Je skutečně vidět, že kniha se dá číst jako samostatný příběh a já za sebe mohu všem doporučit. :o) I když za mě jsi vynechala spousty důležitých věcí, které já osobně bych ke knize zmínila. :o)) Ale já už tento svět žiju od prvních dílů, takže do toho vidím mnohem víc. Jen to upřímně nechápu s tím Butchem... Jeden z nejvyšších v Bratrstvu? Každý z Bratrů je něčím jedinečný a nedá se říct, který z nich je výš než druhý, pokud to nebereš přímo podle rodové linie. U Bratrstva černé dýky nejde jen o drsné scény, krev a sex, jak jsi zmínila, ale také skvělý humor a hlavně psychologie postav je neuvěřitelná. Také styl psaní každého nadchne, protože autorka má velmi kreativní smysl pro realitu. Já si z recenze moc nevzala, jsem zřejmě náročnější a potřebuju podrobný soupis. :o)) Ale jsem moc ráda, že se kniha líbila. Wardovou zbožňuji a myslím, že ji může číst každý od osmnácti let až do sta, pokud chce číst něco, co má přidanou hodnotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto Tě chápu :)
      Bratrstvo jsem bohužel nečetla, a tak neznám postavení či celý příběh jednotlivých postav a z Polibku krve mi to tak vyplynulo...
      Já na podrobné recenze prostě nejsem... to je i jeden z důvodů, proč jsem recenze přejmenovala na knihodojmy- vím, že podrobné a hlavně dobré recenze jednoduše zatím psát nedokážu :)
      Jak už jsem psala, Bratrstvo jsem nečetla, a tak svět, který jsem četla v jedné knize znám určitě méně než ty, která četla všech patnáct :D Určitě se k němu jednou dostanu, ale jednoduše na tuhle sérii nemám věk a nemůžu si z toho vzít tolik, kolik autorka nabízí svým úžasným stylem psaní :)
      Jinak k tomu podrobnějšímu popisu- já jsem zase pravý opak (to se asi projevuje i na tom, že nepročítám anotace dopodrobna) :D Nastínění děje a popis postav z 90% přeskakuji a čtu spíše dojmy- pocity :D)

      Vymazat
  4. Tý jo, on už je spin-off, jo? :D Bych nejdříve měla přečíst Bratrstvo :D No, snad se k tomu jednou dostanu :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥