sobota 3. února 2018

KNIŽNÍ NÁKUPY: prosinec 2017

Ahooj!
Znovu vás vítám u článku, ve kterém se jakýmsi záhadným způsobem (díky moji leností a zapomnětlivostí) budeme vracet do minulosti. Dnes to už ale nebude listopad, ale prosinec minulého roku. Pokud vás toto cestování v čase baví, mám pro vás dobrou zprávu: v následujících dnech (možná týdnech) se vrátíme do celého minulého roku a pokusím se vám představit to nej z knih za rok 2017.
Dnes tu ale máme knižní přírůstky, kterých za prosinec nebylo tolik, kolik bude za leden (trošku jsem to hned první měsíc v roce přehnala... jak na Nový rok, tak po celý rok snad platit nebude).



Jako první přírůstek posledního měsíce minulého roku byl Diabolik.
Toho jsem si pořídila za poukázky do knihkupectví ze školní soutěže (znáte lepší výhru?) a nechtějte být v tuto dobu se mnou v knihkupectví. Nekecám, fakt jsem mezi regály šmajdala asi tak dvě hodiny a v závěsu měla kamarádku, která umírala na dehydrataci. Každopádně po dvou hodinách, psychického zhroucení mě i kamarádky, jsem stála u pokladny a viděla jsem, že i paní prodavačka má radost, že ta šílená puberťačka konečně vypadne.
Toť příběh s Diabolikem. Mimochodem četli jste ho někdo? Já četla jen názory na něj a ty jsou převážně nadšené, tak snad mezi ně bude patřit po dočtení i ten můj.


Doufám, že nejsem jediná, která překecá svou drahou rodinu o objednání knih k Vánocům a nakonec balík otevře se slovy: předem, jo? Já si to budu pamatovat!
Nooo, a tohle byl přesně ten případ. Z FB Antikvariátu jsem si objednala hned tři nádhery. After: Pouto - závěrečný díl mé milované dokonalé série, který už mám přečtený a prostě ♥, Tisíc polibků - což je takový experiment: všichni říkají, jak od první stránky do poslední buleli, tak to chci prostě zkusit taky... celá já a nakonec Políbená ledem, což je, připravte se, druhý díl série Kroniky Kaninů, což je volně navazující série série Svět Tryllů, kterou teď čtu podruhé a jsem u druhého dílu Rozpolcení, což je druhý... 😄


Jako dále mi dorazila od MegaKnih kniha Divoká píseň.
První díl, tuším plánované trilogie, série od jedné z nejpopulárnějších autorek YA fantasy literatury. Victoria Schwab vám určitě nemohla uniknout. Její knihy jsou teď doslova všude a já doufám, že zaslouženě, protože mám opravdu velká očekávání. Hlavně od této, která by měla být tak trochu fantasy re-tellingem Romea a Julie, více zde 🙈


Nebyly by to knižní nákupy, kdybychom tu neměli nějakou tu várku z Levných Knih. Jenže ony si o to samy říkají. Jednoduše série Hon od Andrewa Fukudy  tam za 39 Kč / ks nemohla zůstat, takže se mnou odcupitala pěkně domů. První díl jsem četla už dvakrát (a stejně si ho nepamatuji, hah), a protože jsem se stále ke zbylým dvěma, které mám ve čtečce, nedostala, rozhodla jsem se to řešit jinak. Doufám, že tento způsob svědomí kdykoliv se podívám do knihovničky bude fungovat (ehmm...).
A když už jsem tam teda byla, nemohla jsem odejít jen s jednou... sérií, proto jsem s sebou vzala první díl série Sága Lartena Hroozleyho, který mě jako mladší totálně dostal. V té době jsem ho měla půjčeného z knihovny a po dočtení jsem byla úplně mimo. Nemám ani potřebu se pouštět do dalších dílů, ale potřebu přečíst si tento silný příběh znovu mám neuvěřitelně velkou. Takže za max. 29 Kč, se mnou šla povinně.


Po Rudé královně jsem pokukovala hodně dlouho.
Nakonec se mi ji podařilo vyměnit ve skupině na FB (odkaz na ni zde). V případě této série to vypadá tak, že v Česku se na rozdíl od zahraničí moc nechytla. Přesně nevím, o čem vypráví, ale měl by to být mix dystopie, fantasy a lehké romantiky zabalený v YA lit. ☺


Poté jsem zavítala do Dobrovského, odkud jsem odešla s další knihou do sbírky mé milované Cassandry Clare a to anglickou knihou Tales from the Shadowhunters Academy. Docela jsem se divila, jak levné jsou anglické knihy oproti našim a střádala plány, jak si jich kamion nakoupím. Každopádně do knihy bych se chtěla pustit po re-readingu Nástrojů smrti, které mám teď ve dvojí verzi (vice v nákupech za leden).
A posledním přírůstkem za minulý rok byl recenzní výtisk ze Slovartu - YA fantasy Jízda.
Úplně jsem na něj zapomněla, takže v nejbližších dnech můžete čekat jeho představení v Povídačce rozbalovačce ☺


Zaujala vás nějaká kniha? Vyhledejte ji za nejnižší cenu na portálu Srovname.cz či klikněte na její název v tomto článku ☺

Na mě pod stromečkem žádná kniha letos nečekala (viz. výše), ale pokud na vás ano, nezapomeňte mi to napsat do komentářů. A jestli jste nějakou z těchto knih četli, dejte mi určitě vědět ☺
Mějte se krásně! ♥
seabook04@gmail.com

26 komentářů:

  1. Ze zmiňovaných jsem nečetla nic, ale určit mám v plánu Diabolika :)
    Já k Vánocům po dlouhé době sice knihu dostala, ale s úspěchem se moc nesetkala - hold dokumentace Šumavy pro mě není to pravé ořechové.

    OdpovědětVymazat
  2. Krása, po Honu také musím mrknout, chybí mi právě první díl, tak ať to mám doma komplet. Rudou královnu, Tisíc polibků a Políbenou ledem mám na wishlistu :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem štěstím bez sebe, když jsem tam Hon viděla komplet a když jsem tam nedávno byla, ještě tam byl :)
      O mém wishlistu radši ani nemluvím :D

      Vymazat
  3. Tak ze zmiňovaných jsem nic nečetla, ale od V.E. Schwab mám doma Temnější tvář magie, takže když se mi zalíbí, asi se kouknu i po Divoké písni, protože mě docela láká :)
    Měj se krásně a užij si všecky přírůstky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám zase naopak. Jestli se mi zalíbí píseň, rozhodně sáhnu i po Temnější tváři magie :)
      Děkují, ty také ♥

      Vymazat
  4. Divoká píseň, Tisíc polikbků a After se mi hodně líbí a už nějakou dobu si je plánuju přečíst. Ke knihám gratuluju, přeju příjemné čtení. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. After za mě určitě, zbytek ještě nemohu posoudit, ale věřím, že budou skvělé :)
      Děkují moc ♥

      Vymazat
  5. nadherne hromadky :-) a co se tyce ceny anglickych knih... pokud vim, tak treba v Anglii nemaji na knihy dan, takze je maji levnejsi... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují :)
      Páni, tak to jsem nevěděla. Kéž by to tak bylo i u nás :(

      Vymazat
  6. Zajímavé přírůstky, těším se na recenze :)
    BLOG: Svět nad hlavou

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, tolik krásných přírůstků! :) Diabolik mě také vážně hodně láká a stejně tak i Divoká píseň. Rudá královna mi tu leží v angličtině už přes rok a stále se k ní nedokážu dokopat, protože někdo jí nesnáší, někdo miluje.. a jak se mám pak odhlodlat já? :D

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné přírůstky! Z knih jsem žádnou nečetla, ale vypadají zajímavě!:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné nové kousky a že jich je pořádná hromádka :) Líbí se mi ten příběh s Diabolikem :) Taky se na něj chystám :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  10. Slušná hromada knih.. Rudá královna se mi moc líbila, tak jsem zvědavá co na ni povíš ty :)
    Měj se krásně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt se na ni těším, ale absolutně nevím co čekat, tak snad to dopadne dobře :)
      Děkují moc, ty také ♥

      Vymazat
  11. Veľmi pekné prírastky :-) Divoká píseň sa mi veľmi páčila, tak dúfam, že sa bude aj tebe :-) Červená kráľovná prvý diel bol výborný, dvojka a trojka už skôr také priemerné, ale som dosť zvedavá ako to napokon celé dopadne, lebo je to tam také poprepletané :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Co se týče Rudé královny, nejčastější názor je právě tvůj a to že kvalita postupně klesá, tak jsem zvědavá :)

      Vymazat
  12. Z těchto knih žádnou neznám, co jsem koupila za prosinec (a dostala) už ani nevím, bylo toho dost :D. Ale dnes jsem vlítla do Levných knih a udělala jsem si tam "menší" nákup. No... Nakonec mě zachránilo to, že jsem neměla větší kabelku, tudíž jsem si toho nemohla vzít víc :D. Kupovala jsem hlavně klasiku – Janu Eyrovou, Na Větrné hůrce, Sherlocka Holmese...

    mbetakova.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levné knihy a menší nákup jednoduše nejdou dohromady :D
      Taky bych tam pro nějakou klasiku chtěla skočit :)

      Vymazat
  13. Přestože pro mě žádná kniha není vyložené must have, strašně krásně se na tu hromádku kouká :) Užij si všechny přírůstky, budu se těšit na dojmy! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥