středa 3. května 2017

Upířina z Omegy

 Ahoj!
Všechny Vás srdečně zdravím u nového článku a ano, správně, maraton PR pokračuje.
Dnes (cca 10 dní zpátky. Já vím, zpoždění je hrozné) mi dorazil velice očekávaný balíček z nakladatelství Omega, který obsahoval knižní novinku, kterou má již mnoho lidí přelouskanou. Nemohu Vám říci, jak na tom s ní momentálně jsem, protože tenhle článek předepisuji. Mohu Vám ale říci, že ho předepisuji v té době, kdy kolem knihovny chodím velice rychle a pokaždé odolávám pohledu na dolní poličku, kde tato kniha čeká na přečtení.


Mimochodem dnes už pravděpodobně neodolám... :D
S Omegou jsem začala spolupracovat na začátku tohohle roku a když jsem mrkla na edičák a kategorii "připravujeme", spadla mi brada až na zem. Omega pro mne byla vždy "jen" nakladatelství klasické literatury, ale teď? Viděli jste ten edičák? Garantuji Vám, že po zhlédnutí budete mít prázdný bankovní účet i peněženku, ale plný košík či seznam knih, protože tituly, které Omega plánuje? Toto nakladatelství otočilo o 180 stupňů a co jsem já četla, potvrzuji, že správným směrem.
Dnešní přírůstek je upířina, která mě svým námětem opravdu velice zaujala.
Položme si ruku na srdce, v dnešní době je těžké vymyslet něco originálního. Ještě k tomu, když se jedná o tématiku upírů. Mnoho lidí pří zmínce slova upír, vampír či podobného tvora se závislostí na krvi v anotaci, utíká opravdu dost rychle pryč. 
Každopádně myslím, že tato anotace i přes slova výše zmíněná zaujme i právě takové běžce.


Myslím, že upířina Vám napověděla a opravdu se jedná o Nejchladnější dívku ve Městě Chladu od Holly Black.
Tuším, že někteří blogeři si mohli tuto upířinu přečíst již v minulém roce a abych řekla pravdu, v té době jsem jí moc pozornosti nevěnovala. A ani nevíte, jak moc jsem za to na sebe naštvaná.
Nejchladnější dívka (...) totiž pojednává o úplně jiném světě. O světe plném nestvůr toužících vysát Vaši krev do poslední kapky.
Z anotace na mě dýchá mrazivá atmosféra a tu očekávám i při samotném čtení.
Samozřejmě čtivost je povinností, ale pokud se dostaví i stísněnost, nervozita a strach, tak toto bude kniha roku.



Myslím, že mnozí z Vás Holly Black znají.
Tato americká autorka se dle mého nejvíce proslavila spoluprací s mou milovanou C. Clare. Tyto dvě autorky společně píší Young adult fantasy sérii Magisterium, která má ve světě velkou popularitu. Já osobně mám z této série první dva díly doma a strašně se těším na jejich čtení, protože kdo mě zná, tak Cassandra Clare je moje TOPka ❤
Krom této série od Holly u nás vyšla (taktéž u Omegy) ještě kniha Nejtemnější část lesa, která obletěla knižní svět loni. Názory se liší, ale dost lidí ji jak haní, tak i miluje. Holly Black je pro mě autorka, u které si nejsem jistá, zda mi její styl sedne nebo ne, takže znovu zmiňovat, jak moc jsem na Nejchladnější dívku zvědavá nemusím, že ne? 
Od Holly u nás vyšlo knih více, ale dovolím si říci, že nejsou známé tak moc jako její novinky a je to spíše literatura pro děti.
V zahraničí na tom nejsou lépe nejen s díly do série Magisterium (u nás vyšly zatím tři, jinde již čtyři), ale, jak je zvykem, i s ostatními knihami.


Tímto bych chtěla mockrát poděkovat nakladatelství Omega za poskytnutí recenzního výtisku :)
Knihu koupíte např. zde :)

Co Vy a tato velice zajímavá autorka? Četli jste od ní něco?
Říká se, že její knihy mají opravdu něco do sebe a že na čtenáře velice zapůsobí, tak jsem zvědavá, jak tomu bude u mě.
Mějte se krásně! :)
seabook04@gmail.com

14 komentářů:

  1. Knížku teď právě čtu a je to zajímavé, ať se ti líbí! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na knihu se určitě chystám :) Docela dlouho jsem na její vydání čekala :) A od Holly mě navíc hodně baví její Magisterium :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Magisterium se chystám a opravdu se nemohu dočkat :)

      Vymazat
  3. Docela dost lidí už knihu četlo a chválilo. Že bych ji také zkusila? :)

    OdpovědětVymazat
  4. No veď, odolať vychádzajúcim titulom je vážne na porazenie a chce to silné nervy :D Prajem príjemné čítanie ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Já to zamítla, ale teď všude vidím samé super ohlasy... Asi to taky zkusím :) Ať se kniha líbí (nebo líbila, vzhledem k předepsání článku?) :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já se s autorkou setkala poprvé a knížka se mi moc líbila. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥