středa 24. května 2017

Povídačka rozbalovačka #88

Ahooj! 
Všechny Vás srdečně zdravím u nové Povídačky rozbalovačky.
To jsem tak jednou projížděla moje oblíbené Insta stories a narazila jsem na post Carolineandherbook (její insta zde a její skvělý blog zde), kde nabízela knihy na prodej. Uviděla jsem hned dvě, po kterých mé srdce dlouuuho toužilo, a tak jsem hned "běžela" psát zprávu.
Nakonec jsem se domluvily na výměně- ona mi poslala dvě knihy, já ji poslala dvě knihy a za mne mohu říci, že jsem spokojená jako blecha.
Což i trochu souvisí s mojí skupinou na FB Knižní výměny, kde můžete měnit knihy s ostatními, více zde :)
Mimochodem poslední dobou kupuji knihy, které už mám přečtené. Jak je to možné?



To je tak, když chodíte do knihovny či čtete na čtečce a kniha Vás okouzlí natolik, že je jednoduše potřebujete mít i doma na poličce. Fyzicky. Jako papírovou knihu. Vlastní.

Pokud se Vám to ještě nestalo, buďte rádi, protože je strašný pocit se zamilovat do knihy, která není Vaše a musíte ji vrátit. Šílený, no ne?
Naštěstí knihomolové jsou z větší části šílenci (nic proti), a tak kolikrát tržbu děláme minimálně dvakrát, ale to už je normální.
Ještě jsem se nedostala k tomu, abych knihy kupovala dvakrát (různé vydání, různé jazyky, apod.), ale věřím, že i to jednou přijde 😃
Jak jste na tom Vy?



Každopádně celou dobu jsem nemluvila o žádné jiné knize než o Eleanor a Park od mé milované R. Rowell. KONEČNĚ ji mám v českém jazyce kompletní a i když je její každá kniha naprosto perfektní, Eleanor a Park byla přeci jen TA první perfektní. Neskutečně se těším, až si dám v létě její re-reading, protože prostě Eleanor, Park a Rainbow Rowell= ♥
Pokud by jste náhodou nevěděli o čem tato YA kniha je: pojednává o naprosto normální holce. Opravdu. Naprosto. Dívka, která nemá 40 kilo, kilometrové nohy, bezchybnou pleť a blond vlasy. Taktéž pojednává o naprosto normálním chlapci, který nemá břišáky, temnou minulost, a bicepsy. No a k tomu všemu je to o jejich vzkvétající lásce a o jejich životech, které nejsou ani zdaleka perfektní. Věřte mi, že tato kniha opravdu za to stojí.


Ještě chvílí se budeme věnovat Rainbow Rowell a hned přejdeme na druhou knihu z balíčku.
Rainbow je americká autorka věnující se především YA literatuře. U nás v Česku vyšly celkem tři její knihy a snad bude počet brzy hojnější, protože v originálu jsou na tom jako vždy mnohem lépe. U nás vyšly především její YA knihy:
1-Eleanor a Park
2.Fangirl- další romance, ale tentokrát o zakřiknuté dívce, která píše fanfikce
3.Nedej se- fantasy kniha, kde fanfikce z Fangirl tvoří příběh.
Všechny knihy vydalo nakladatelství Yoli, všechny je mám přečtené a všechny miluji.


Druhou knihou je Audrey se vrací od Sophie Kinsell.
Sophine Kinsell je pro změnu britská autorka, která píše literaturu především pro ženy. Proto se její román Audrey se vrací vymyká, protože je řazen do YA literatury. Důvod proč jsem tuto knihu chtěla je prostý: první věta anotace.
,,Čtrnáctiletou Audrey spolužačky krutě šikanovaly, proto ji už řadu měsíců vězní doma strach."
S tímto mám bohužel vlastní zkušenosti a už jen pro to jsem knihu nutně potřebovala. Každopádně hlavní hrdinka není "jen" oběť šikany, ale i krize, která ji sužuje čím dál více. Ta ji sblíží s Linusem a s vědomím, že krize neovládá pouze ji, ale i její rodinu.
Anotace ve mě vzbudila naději opravdu skvělého příběhu, tak snad nebude planá.

Jak už jsem psala, tato britská autorka píše především knihy pro dospělé. Ty rozhodně musíte znát alespoň ve filmové podobě. Sophie Kinsell je totiž autorka knižní předlohy filmu Báječný svět Shopaholiků a jejich dalších dílů.
Mnoho jejích knih je právě do této série (v ČR zatím osm dílů), ale vede i samostatné knihy.
Mimochodem S. Kinsell je pseudonym a autorčino pravé jméno je Madeleine Wickham.

Ano, konečně jsme se dobrali ke konci a Vy mi určitě napište, zda máte zkušenosti s kupováním již přečtených knih nebo s nějakou z autorek či knih.
Mějte se krásně! :)
seabook04@gmail.com

4 komentáře:

  1. Nejsi v nakupování již přečtených knih sama, dělám to samé, a naprosto ti rozumím! Proto už si v knihovně ani nic nepůjčuji, a počkám si až se ke mě kniha nějak dostane :) Rainbow naprosto zbožňuji, chybí mi ještě přečíst Nedej se, které si šetřím na lepší dobu.. ale už se nemůžu dočkat! Užij si nové knihy a měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám stejný problém. :D Nejen, že potřebuji skoro všechny nové knihy, ale navíc si ještě dokupuju ty, co už jsem přečetla. Prostě jsem na knihách závislá. :D

    OdpovědětVymazat
  3. S tím nakupováním přečtených knížek to dělám běžně. Aspoň jdu na jistotu. Je fajn si knížku nejdřív zkusit a pak už se jen tetelit radostí, že se mi takovej kousek podařilo objevit. Horší je, pokud už se špatně shání. To jsem pak dost na nervy. :D Okolo knížek Rainbow pořád kroužím, kolikrát jsem si už Eleanor a Parka chtěla pořídit, ale nakonec jsem to nikdy neudělala. Budu to muset napravit. A díky za tip na Audrey se vrací - ta anotace z ní vážně lákavě. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Audrey se vrací jsem četla a je to opravdu milá a čtivá knížka! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥