sobota 29. dubna 2017

Patrick Ness a drsná červená karkulka?

Ahooj!
Všechny Vás srdečně zdravím u další Povídačky rozbalovačky.
Myslím, že správnému fanouškovi nesměla utéct autogramiáda Patricka Nesse v Brně, která byla dle mého sice hrozně rychlá a organizace trochu pokulhávala, ale Patrick byl tak úžasný, že si vystačil sám a autogramiádu vedl.
Já jsem na tuto autogramiádu šla s Voláním netvora a asi týden předtím jsem nakladatelství Slovart prosila, zda by mi neposlalo na recenzi knihu My ostatní tu prostě žijem, abych měla podepsaných co nejvíce knih. Autogramiáda se blížila a balíček pořád nikde.
Nervy jsem měla až v kýblu a proklínala Českou Poštu. A jak to dopadlo?



 Balíček mi dorazil až čtrnáct dní po autogramiádě.
Nevím, kde se stala chyba. Jestli u Slovartu nebo u pošty, ale zamrzelo mě to. 
Kdyby jsme se měli vrátit k autogramiádě- chtěla jsem o ní psát článek, ale abych pravdu řekla, bylo by to jen pár vět, které Vám napíšu tady. Samotná autogramiáda trvala pro mě cca 10 min (tím myslím zahájení+ krátká fronta na podpis) a pak byl konec. Patrick ještě dál seděl a podepisoval, ale že by se ještě něco po mém odchodu, který byl velmi rychlý, dělo, o tom pochybuju.
Úvod a chvíle před samotnou autogramiádou mi přišla taková nějaká. Přijel dokonce i slovenský Slovart, ale ty jsem po chvilce ztratila z očí. Na úvod se řeklo pár slov o Patrickových knihách, Vojta se snažil o hru o batohy (btw. nejzábavnější okamžik byl, kdy se Patrick "naštval", ukradl mu batoh a dal ho slečně, která byla velice blízko správné odpovědi. To bylo nejen roztomilé, ale díky zmateným obličejům pořadatelů ve stylu "CO TEĎ JAKO?" jsem musela dusit smích).
Celkově, kdyby Patrick Ness nebyl tak úžasným člověkem, autogramiáda by byla... Nevím, jestli jsem měla velká očekávání, ale všude jinde, kde Patrick byl, to byl zážitek. Tady to bylo jen o podpisu...



Vrátíme se ale k tomu pozitivnímu: v balíčku se ukrývala jedna větší a jedna menší novinka.
Velká novinka- Bestie je zvíře, menší novinka- My ostatní tu prostě žijem.
Když už jsem se o Patrickovi tak trochu rozepsala, proč v tom nepokračovat? :D
Volání netvora, rozhovory s ním a on samotný mě přesvědčil, že je pro mě něco, jako mužská Ruta Sepetys. Stejně jako u ní miluju jeho povahu, jeho myšlenky a v neposlední řadě jeho knihy. Proto jsem nadšená, že si mohu přečíst jeho další dílo a snad i jeho novinka Něco víc se ke mně dostane.

O čem My ostatní tu prostě žijem je?
Netuším. Když jsem anotaci přečtenou neměla, nevěděla jsem. Teď jsem si ji přečetla a stále nevím. Je mi ale jasné, že toto nebude žádné obyčejné dílo aneb kouzlo Patricka Nesse.




Druhá krasavice, která mi dorazila je Bestie je zvíře.
Na tuhle jsem se opravdu dost těšila, protože i když anotací moc podobná Červené karkulce není, mně ji jednoduše připomíná. Od knihy očekávám opravdu temný až mysteriozní příběh, jelikož anotace nám slibuje bestii, o které jste si jako malí zpívali rýmovačky a momentálně před ní utíkáte. Přitom v anotaci není řečeno, co vůbec ta bestie je a to je jedna z věcí, která mě na knize láká úplně nejvíc.

Autorka, která tuto knihu napsala byla pro mě až do teď neznámá. Její jméno bude dělat problém mnoha knihomolům, protože upřímně, ani já nevím, jak ho správně přečíst.
Peternelle van Arsdale. Tato americká autorka, co jsem z jejího webu pochopila, byla nějakou dobu editorka a až poté se začala věnovat psaní. Ve světě autorka moc (čti spíš vůbec) známá není a Bestie je zvíře je její prvotina. Bohužel ani u nás zatím nemá moc kladné ohlasy a většina čtenářů si není jistá, zda si vůbec někdo s autorčiným stylem sedne.
Takže co nám zbývá? Doufat, že my budeme Ti vyvolení 😃

Tímto moc děkuji nakladatelství Slovart za poskytnutí recenzních výtisků :
 Knihy koupíte zde a zde :)

Četli jste nějakou z těchto knih? Jak se Vám líbily?

Byli jste na nějaké autogramiádě Patricka Nesse? Jaký je Váš názor?
Mějte se krásně! 👌
seabook04@gmail.com

14 komentářů:

  1. Bestie je zvíře mě hodně zaujala a už nějakou dobu o ní přemýšlím. Přesně jak píšeš nevím co od knihy čekat a ohlasy jsou také zvláštní... Asi počkám na tvé hodnocení a pak uvidím. :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Bestie je zvíře mě také zaujala a určitě si ji někdy v budoucnu pořídím :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já jeho autogramiády ani nijak nepostřehla. Jen nějaká informace, že by měl přijet do Česka a konec... A potom začali všichni přidávat články z autogramiády, fotky podepsaných knih... To asi opět bylo jen pro vyvolené?
    Bestie je zvíře má neskutečně krásnou obálku, ale vůbec nevím, jestli si knihu přečtu. :/ Těším se proto na recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Praze to tuším jen pro zvané bylo, ale v Brně to bylo i pro veřejnost :)
      Děkují moc :)

      Vymazat
  4. Tu autogramiádu tobě i desítkám další závidím už nějakou dobu - i když jsem se k jeho knihám ještě pořádně nedostala.
    Bestie je zvíře vyhlížím už pořádně dlouho, tak uvidíme, jak to s ní nakonec dopadne :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem fakt zvědavá, co Bestie je zvíře vůbec bude :)

      Vymazat
  5. No, co se týče autogramiády - myslela jsem, že bude jen v Brně, protože mi bylo řečeno, že v Praze se mi Patricka Nesse ,,možná" podaří zastihnout. A kvůli ,,možná" nebudu jezdit až do Prahy, že. A Brno bylo taky daleko, takže jsem nikam nejela. Byla jsem pak trošku naštvaná, když v Praze autogramiáda byla. Ale co se dá dělat :)

    Knížky Ti přišly pěkné, jsem zvědavá, jak se Ti budou líbit :)

    PS: Ještě si článek po sobě přečti, máš tam nějaká písmenka navíc a chybky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc za upozornění, tolikrát jsem se snad nikdy nepřepsala a nepřehlídla :D

      Vymazat
  6. tak to zamrzi, kdyz clovek jede na autogramiadu, zvlast treba zdaleka, a pak to takhle dopadne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, zda jsem měla velké očekávání, ale toto jsem fakt nečekala :D

      Vymazat
  7. Já V Brně došla až na konec autogramiády a čekala jsem, že budu stát frontu až ven. Ale naopak, bylo málo lidí, což nechápu. Volání netvora bylo super a já už se nemůžu dočkat, až si přečtu Něco víc. Mrzí mě, že jsem ze sebe nevyrazila něco víc než jen Hello. Je blbé, že ti kniha došla tak pozdě...já zas mám problém s tím, že ač mi chodí dokonale zabalené, mají sedřené hřbety.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řeknu to hnusně, ale o nic extra jsi opravdu nepřišla :/
      Na Něco víc se rozhodně taky chystám...vlastně na všechny knihy Patricka, protože on je prostě úžasnej! <3
      Také jsem ze sebe vyrazila jen Hello, ale nakonec jsem ještě sesmolila něco ve smyslu, že jeho knihy jsou naprosto úžasné a neuvěřitelné :D Sama nevím, co ze mě nakonec vylezlo :D
      Stalo se mi to poprvé, ale nic hrozného :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥