čtvrtek 6. dubna 2017

Knižní shrnutí: Březen 2017

Další měsíc utekl jako voda a blížící se stresové období mě pohlcuje.
Každopádně se pořád snažím být nad vodou a v tom mi samozřejmě nepomáhá nikdo jiný než knihy.
V dnešním článku si shrneme, jaké knihy jsem přečetla za březen (a že jich moc nebylo...) a nově to, co plánuji číst+ jaké knihy mi přibyly do knihovničky.
Důvod? Nejen že nemám čas na čtení, ale už ani na nakupování knih... a to už je opravdu vážná věc 😋



Prvně se vrhneme na knihy přečtené a těch bylo celkem 5. Žalostně málo, ale bohužel. Buďto jsem neměla chuť a nebo čas 🙁
Každopádně jsem dočetla Třpytný dvůr, který mi přišel od MegaKnih a nezapomněla jsem o něm napsat i samostatný článek. Kdybych o knize měla něco říct pár slovy, nevím, kde bych začala, protože jak právě v Knihodojmech píšu, autorka za těch necelých 500 stran stihla napsat tolik děje, který by se vyrovnal ne jedné sérii. Nepřeháním, opravdu ne.
Na druhou stranu nebyla špatná, ale někdy toho byl až moc, takže Richelle, prosím, ve druhém díle (na který se mimochodem MEGA moc těším) zpomal!
Hodnocení: 75%

KnihodojmyPovídačka rozbalovačka

Jelikož mi Třpytný dvůr docela dost připomínal sérii Selekce, následně jsem na tuto knižní sérii dostala chuť. Bohužel času na re-reading celé série moc nebylo, a tak jsem se aspoň konečně pustila do povídek, které jsou v souboru Šťastné až navěky.
Musím říci, že to bylo vážně dobré. Viděli jsme události Selekce (před, během i po) jinýma očima a docela mě překvapilo pár věcí, co se týče postav.
Bohužel mi tam chybělo takové to zapálení, které autorka v "základní" sérii měla. Chyběla tomu jiskra a i když byla cítit láska ke všem postavám, při psaní povídek, kde je Maxon a America to bylo naprosto něco jiného a hned jsem se do příběhu naplno ponořila.
Za mě tedy rozhodně super rozšíření série, který by si správný fanoušek rozhodně neměl nechat ujít, ale pro mě o něco slabší než knihy předchozí 😐
Hodnocení: 75%




Srdce z kamene byl úžasný příběh o boji za sama sebe, o lásce a o válce.
Hrdinové této knihy se mi zapsali hluboce do srdce a jejich odvaha a síla mě budou ještě hodně dlouho inspirovat.
Válka dokázala s lidskými bytostmi ve všech ohledech neuvěřitelné věci. I když v ní převažuje to špatné, jak se říká, vše zlé je po něco dobré. Jsem ráda, že autor této knihy se tímto řídil a i když by se dala kniha označit až za tragickou, pokaždé, když na ni pomyslím, hřeje mě u srdce.
Příběh tří mladých lidí, které válka rozdělila, změnila a následně svedla zpátky jako nepřátele si Vás získá. 
Simon dokáže bravurně spojit historická fakta s beletrií a jeho příběh budete hltat.
Hodnocení: 90%
Knihodojmy, Povídačka rozbalovačka



Divoká labuť a jiné příběhy je dílo, které mě velice překvapilo.
Moc jsem o ní neslyšela a pořádně jsem ani nevěděla, co čekat. Nakonec mě autor posadil na zadek dílem, které si troufám považovat za originální, kouzelné a naprosto skvělé.
Divoká labuť a jiné příběhy v sobě skrývá několik maximálně pár desítek stránkových světoznámých pohádek převyprávěných nejen do dnešní doba, která se stává čím dál více odpornou, ale autor zabrousí i do vod zvrácenosti.
Divoká labuť je kniha, která mě neuvěřitelně bavila a doporučuji ji kudy chodím.
Hodnocení: 100%

Poté jsem se vrátila do období druhé světové války.
Návrat na Moonlight Plains stejně jako předchozí kniha z mého milovaného Baronetu byla ale trochu jiná, než válečný příběh ze začátku měsíce.
V Návratu hrála válka velice důležitou roli, a však v sekci lásky a vztahů. Jindy bych byla asi zklamaná, ale tady jsem na zklamání neměla ani pomyšlení. Barbara píše jak čtivým, tak i jemným stylem. Ten Vás při čtení doslova hřeje u srdce, prožíváte společně s ní příběh, který je plný lásky, ztráty a porozumění a tetelíte se blahem.
Tato kniha Vás zahřeje u srdce a řekla bych, že pro romantické duše, které ocení téma druhé světové války je Návrat na Moonlight Plains povinností 💗


Rozečtená zůstala kniha Sen noci univerzitní, což je třetí díl ze série Láska podle Shakespeara.
Tu jsem si naprosto zamilovala, a tak jsem se nemohla tohoto závěrečného dílu dočkat. I já patřím mezi ty, které si autorka svým příběh získala, ale abych pravdu řekla, závěrečný díl u mě oproti předchozím dílu tak trochu pokulhává, tak uvidím, jak se to vyvrbí :/



Jelikož jsem tak trochu svoji březnovou TBR nesplnila, psala bych dva skoro stejné články. Proto Vám čtecí plány na duben v rychlosti představím tady:
Škola noci 3, The Vincent Brothers, Paganiniho smlouva, Monument 14= toto jsou všechny resty z minulého měsíce... docela strašidelné, když k tomu připočtu knihy, které by mi měly v dubnu přijít a klasiku, které bych se chtěla začít věnovat 😄

Jelikož jsem si nekoupila ani jednu knihu (to je rekord mimochodem!), přibyly mi "jen" recenzní výtisky, za které ještě jednou všem moc děkuji.
Konkrétně to jsou knihy Srdce z kamene, Návrat na Moonlight Plains, Sen noci univerzitní a Podivná hra. Na téměř všechny jste si dnes mohli přečíst můj názor nebo se můžete mrknou na jejich PR a Knihodojmy (odkazy výše), kde se dozvíte moje názory v rozsáhlejší formě.


Tímhle článkem se tedy loučím se třetím měsícem tohoto roku a doufám, že v dubnu (hlavně ke konci) budu číst jako o život a přetékat energií, protože to se o březnu moc říci nedá 😄

Vy mi určitě napište, jestli nějakou z těchto knih znáte, co jste četli Vy nebo úplně cokoliv 👀
Pokud by Vás jakákoli kniha zaujala, mrkněte na Srovname.cz, kde ji najdete nejlevněji.
Mějte se krásně! 😊

seabook04@gmail.com

24 komentářů:

  1. Tak Luci, držím palce, ať je toho stresu co nejméně a báječných knih co nejvíce! :) A přestože to bylo pro tebe náročné období, řekla bych, že v knižních poměrech je to paráda :) Měj se pěkně!

    OdpovědětVymazat
  2. Žádnou z výše zmíněných knih jsem nečetla, ale chtěla bych si přečíst Třpytný dvůr, protože Richelle patří mezi mé nejoblíbenější spisovatelky.
    Přečtených pět knih se ti zdá málo? Já za březen přečetla jen dvě (o kterých si můžeš přečíst na blogu). A to je žalostně málo. Ale bohužel teď také na čtení nemám čas kvůli škole :(

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, že kdybych neměla školu, stihla bych jich dvakrát tolik a to mě štve nejvíc :D
      Třpytný dvůr je super :)

      Vymazat
  3. Četla jsem Třpytný dvůr a Šťastně až navěky a musím říct, že jsem byla s oběma kousky spokojenější než ty. :D Jinak přeju, ať se ti duben vydaří líp! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, já jsem ta černá ovce vždycky :D
      Děkují moc :)

      Vymazat
  4. Tento měsíc mi to moc nejde a tak se hrozím toho dalšího, kdy mám tolik knih na seznamu a naplánované recenzáky, že to bude mazec...
    Tobě přeji další takto úspěšný měsíc, pět knih není zrovna málo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom stejně, ale tak snad duben bude pro obě lepší :)

      Vymazat
  5. Lásku podle Shakespeare bych si moc ráda přečetla, pořád na ni všude narážím až mi přijde, že jsem tou knihou ze všech stran zahlcená :D A jelikož mě recenze na sérii hodně nalákaly, tak se do knih určitě jendou pustím. Snad to bude brzo! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Láska podle Shakespeara je moje srdcová záležitost a vím, že nejsem jediná, takže do ní rozhodně běž <3

      Vymazat
  6. U Třpytného dvoru jsem na vážkách. Od Mead se mi líbila strašně moc, jak Vampýrská akademie, tak Pokrevní pouta... A knihy Láska podle Shakespeara si taky musím nutně pořídit, protože... prostě Shakespeare. :D Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit Paganiniho smlouva, četla jsem minulý rok a z těch dvou od Keplerů, co jsem zatím četla, tak mě nevytrhl. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třpytný dvůr je opravdu super, jen jsem si při čtení připadal jak na běžícím pásu :D
      VA naprosto, ale naprosto miluju a do dalších sérii od autorky se chci pustit hned jak je budu mít kompletní <3
      Láska podle Shakespeara... další srdcovka <3
      Já jsem Hypnotizéra četla rok a půl zpátky (je to děsivé), takže jsem fakt zvědavá, co druhý díl přinese :)

      Vymazat
  7. Lásku podle Shakespeara plánuju už dlouho, zatím jsem se k ní však nedostala :/
    Každopádně pět knih je úctyhodný výkon :D Jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  8. Poslední dobou na knihy taky bohužel čas nemám, takže ti naprosto rozumím.. Sen noci univerzitní jsem ale teď dočetla a moc se mi líbil, tak jsem zvědavá na tvojí recenzi. Měj se krásně ! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Šťastně až navěky bych si ráda přečetla. :)
    Krásné shrnutí!

    OdpovědětVymazat
  10. Z tvého seznamu jsem četla jen Třpytný dvůr, ale kniha se mi líbila. Mě Richelle Mead ještě nezklamala. Už se těším na pokračování. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třpytný dvůr byl super, ale na VA to prostě zatím nemělo :D
      Třeba se VA druhý díl vyrovná, protože ten vypadá naprosto perfektně :)

      Vymazat
  11. Nad Třpytným dvorem uvažuji asi nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně do něj běž, je to skvělé čtivo. Richelle to má skvěle promyšlené, akorát někdy asi až moc :D

      Vymazat
  12. Diamantový dvor od Richelle som čítala pred tromi mesiacmi a.. aj keď sa mi to páčilo, akosi ma neláka pokračovať s druhou knihou. Oveľa radšej by som bola, keby autorka dokončila sériu Věk X, na tú nemá nič. Super postavy, brutálne je všetko premyslené...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám právě všechny díly Věku X doma, ale ještě jsem se k nim nedostala. Slýchám na ni spíše negativní recenze, tak snad z ní budu nadšená stejně jako ty :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥