pátek 21. dubna 2017

Filmový večer #10

Ahooj! 
Všechny Vás srdečně zdravím u nového článku.
Dnes si zase po nějaké době dáme Filmový večer, jelikož jsem mi tu zase nějaké ty filmy nahromadily (sama nevím jak je to možné).
Dnes nás nečeká ani jeden horor, což je u mě opravdu neobvyklé. Pravda, jeden film je zde mrazivější a pro někoho by se za horor v pohodě považovat mohl, ale tak... Dovolte mi prohlásit, že tu zde opravdu žádný horor není 😃
No nic, jdeme na to:




Zpívej/2016
2/5*
To jsem jednou takhle vyrazila do kina a doufala, že by po Tajném životu mazlíčků mohl přijít konečně super animák. Nejlépe kdyby se vyrovnal Zootropolisu nebo V hlavě.
Zpívej vypadalo podle traileru opravdu dobře. Ředitel krachujícího (a rozpadajícího) divadla ho chce přivést znovu k životu (a vydělat pár stovek), a tak uspořádá pěveckou soutěž. Té se může zúčastnit kdokoliv, a tak to vše teprve začíná...
Film na první pohled působí vtipně a skvěle. Po pár minutách mi ale z nějakého důvodu přišly vtipné scénky nucené, stejně tak jako ty rádoby ironické. Jako u skoro každého dnešního animáku je kvalita animace naprosto skvělá a děj byl nabitý akcí, ale asi toho bylo až moc. Opět mohu potvrdit, že to není mým věkem, protože 3/4 kina (čtěte děti) se nudila stejně jako já a pozor dávala jen tehdy, když se začalo zpívat.
Konečný verdikt? Pamatuji si jen ten trailer, plátno plné barev, to skvělý prase, úžasný zpěv a asistentku ředitele 😀



Bolt-pes pro každý případ/2008
5/5*
Pak jsem náhodou v televizi narazila na tento animák, když jsem potřebovala nějaké pozadí do hovoru s kamarádkami. Skončilo to tak, že Lucie zírala non-stop do televize a z celého rozhovoru si nepamatuje vůbec nic.
Ne, teď vážně. Bolt byl naprosto skvělej. Zdá se mi, že koncem roku 2016 animáky nějak ztratily na síle, protože od té doby prostě žádnej dobrej animák nevyšel.
Každopádně Bolt... Tento animák pojednává o stejnojmenném seriálu, kde hlavní roli zastává nejen dívka Penny a hlavně její SUPERpes Bolt se svým SUPERštěkem a SUPERschopnostmi. Krátce na to zjišťujeme, že Bolt tomu opravdu věří. Reálný svět nezná a na scéně se musí dávat pozor, aby neviděl kamery, mikrofon či cokoli, co by zpochybňovalo pravost příběhu.
Náhodou se ale jednou ven dostane a i když je to chvilkami velmi smutné, tak jeho cesta zpátky za Penny je plná poznání, vtipů a dobrodružství, která si divák zamiluje :)
Takže za mě rozhodně ano. Zábavný, skvělý animák s opravdu dobrou myšlenkou :)



Návrh/2009
5/5*
Opět jsem se jednou tak dívala večer na televizi a narazila na tuto komedii. Já osobně moc komedie nevyhledávám, ale je pravda, že jednou za čas je něco takového potřeba.
Měla jsem obrovské štěstí, protože jsem zrovna narazila na Návrh, což je film o nesmlouvavé, rázné a tvrdě pracující Margaritě (kterou hraje má milovaná Sandra Bullock a zahrála to naprosto perfektně), které hrozí deportace do její rodné země- Kanady. Proto si mazaně vymyslí zasnoubení se svým asistentem Andrewem, který o jejím ďábelském plánu nemá ponětí a především ho nechápe po tom, co ho celé roky doslova buzerovala, zesměšňovala a někdy až pracovně týrala. Společně se vydávají za rodiči Andrewa na Aljašku, kde se chtějí nejen více sblížit a vzít se, ale především přesvědčit úředníka, jenž má jejich případ na mušce. A tam dámy a pánové začíná komedie.
A za mě opravdu skvělá. Hercům jsem to žrala i s navijákem (opravdu jsem měla někdy problém si přiznat, že se to neděje a že je to hrané), příběh byl vtipný a poutavý a i když jste od začátku tak nějak věděli jak to skončí, i přesto Vás film dokázal překvapit.
Za mě rozhodně ANO!! :)


Morgan/ 20175/5*
Jako poslední tu mám snímek, který mě dostal do kolen.
Upřímně ani nevím, zda dokážu popsat děj této skvělosti tak, aby jste to pochopili a zároveň neměli hlavu plnou spoilerů, ale ve zkratce: skupina vědců vylepšila malé dítě tak, aby bylo "napřed". Jak psychicky, tak i fyzicky. Proto je Morgan rok, ale mentalitou je výš jak dospělý inteligentní člověk. Problém ale je, že až moc. Ve světle nedávných událostí, kdy se schopnosti Morgan ukázaly ve špatném světle, je Vee pověřená k prozkoumání a možným zrušením tohoto projektu. Jak ale zjišťuje, vědci udělali jednu velkou chybu. Morgan už neberou jako objekt.
Na tento film se dívám pořád dokola a neustále mě překvapuje. Opravdu nemám nic, co bych filmu vytkla. Tajemná Morgan, uzavřená a bojácná Vee společně se skupinkou vědců jsou naprosto perfektní a herce opravdu obdivuji. Každý, kdo se na tomto podílel musí být pyšný, protože atmosféra filmu je neuvěřitelná a celkově.... Věřte mi, toto musíte vidět!!



Viděli jste nějaký z těchto filmů?
Jaký je Váš názor?
Mějte se krásně! :)
seabook04@gmail.com

8 komentářů:

  1. znam jen Navrh a kdyz na nej v televizi narazim, tak se kouknu... sice je to trosku prasteny, ale clovek u toho pekne spocne :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Znám jen ”Zpívej”, ale dost mě zaujal Bolt :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bolt je vážně super! Mohla bych se na něj koukat pořád dokola (což také dělám :D ) :)

      Vymazat
  3. Návrh a Morgan! Hned si píšu a snad zítra se podívám alespoň na jeden :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hned mě zaujala Morgan :) Viděla jsem Zpívej ale moc mě to nechytlo :) Já ani nekoukám na Superstar, Moje tvář má známý hlas a tak, tak mě nějak nepadlo do oka ani Zpívej :D A Bolt je super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Morgan určitě mrkni, co jsem se koukala, ohlasy nejsou tak dobré, ale pro mě je to vážně pecka :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥