sobota 4. února 2017

SRDCOVKY 2016- druhá část

Ahooj! 
Všechny Vás vítám u nového článku.
Dnes tu máme pokračování knih, které mě v loňském roce dostaly úplně nejvíce, tudíž se staly mými srdcovými záležitostmi.
Opět upozorňuji, že pro lidi, kterým slova typu úžasná, dokonalá, srdcovka, apod. vadí a vzbuzují negativní pocity, aby tento článek nečetli, jelikož těchto slov tu budete opravdu hodně.

Kniha, která dostala snad úplně každého- Agnes.
Opravdu neuvěřitelná kniha, která Vám svým příběhem vyrve srdce a pomalu ho drtí. 
Příběh vězeňkyně Agnes, která je za brutální vraždu odsouzená k smrti vypráví svůj příběh rodině ve vesnici, kde čeká na svoji smrt a vypráví ho i knězi, který byl její jediné právo.
Vypráví a vzpomíná na život u svého pána, kterého měla s jeho přítelem zavraždit.  Její slova čtenářům rychlostí blesku vhání slzy do očí a síla příběhu Vám láma srdce.
Nejhorší na tom všem není konec nebo celkově příběh. Nejhorší na tom je, že se to doopravdy stalo.
Agnes je postava, kterou z hlavy už nikdy nevyženu a ani se o to nikdy snažit nebudu.
Vám doporučuji si tuto knihu přečíst. Dočkáte se velkých surovostí, ale dočkáte se i příběhu, který je jedním slovem dokonalý.

Výsledek obrázku pro agnes kniha

V roce 2016 jsem se konečně dostala ke světoznámé autorce romantických knih: Colleen Hoover.
Sáhla jsem po knize Život jedna báseň a hned po dočtení mi bylo jasné, že tato autorka má našlápnuto na vysoké postavení.
Život jedna báseň pracuje s mým velice oblíbeným tématem- zakázaná láska.
Ještě než začnu popisovat dál, musím zmínit, že jsem při čtení byla docela naštvaná. Hlavní zvrat knihy jsem totiž věděla. Jak je to možné? Protože to každý říká na potkání. Myslela jsem, že je to informace, která v žádném případě není spoiler, ale při čtení jsem se sekla a došlo mi, že alespoň pro mě je to spoiler jak něco (ti co četli asi ví, o čem mluvím).
Zakázaná láska je sama o sobě dost na nervy. Každopádně autorka hlavní hrdiny nešetřila a nejen že hlavní hrdince udělala komplikovanou minulost, ale i komplikovanou přítomnost a budoucnost.
Kniha je naprosto, naprosto ♥
Čtivý a dechberoucí styl psaní si vychutnáváte do posledního písmene a ke knize se vždy rádi vrátíte aneb už vím, proč je Colleen tak oblíbená...
Závěrem: Život jedna báseň je nádherný a smutný příběh, který doporučuji každé dívce, slečně i ženě 💗

Výsledek obrázku pro život jedna báseň
Čísla 1: Na útěku.
Další kniha, o které neumím díky její dokonalosti mluvit? Ano, přesně tak.
Nevím kde začít, protože tato kniha je... prostě... dokonalá.
Když jsem ji začínala číst, obracela jsem oči v sloup co je to za slátaninu a blbost. Pak přišla první vlna akce a už to jelo. Nejen rychlost obracení stránek, ale moje láska k této knize.
Nebudu Vám říkat o čem je. Pokud ji máte doma, neshánějte si o ní informace. Vezměte si ji a začněte číst. Slibuji Vám, že nebudete litovat a že se Vám dostane strhujícího příběhu.


Horečka je pokračováním úžasné knihy Past.
Dalo by se říci, že tato série- Zahrada nesmrtelnosti, je brutální Selekce. Každopádně druhý díl u nás neměl takový úspěch. To se podepsalo i na tom, že závěrečný stále ještě nevyšel a asi ani nevyjde.
Horečka je nabitá akcí, napětím a často až drsných scén. Je neuvěřitelně čtivá a nepustí Vás ani na krok. Žánrem se ale i přes drsnosti drží YA, a proto v knize najdete i romantiku/lásku.
Je pravda, co si tak vzpomínám, že jednou nebo dvakrát jsem přemýšlela, zda má hlavní hrdinka vůbec mozek (možná, že to byla jiná postava), ale to je asi jediné, co bych knize vytkla.
Já jsem si její čtení užila snad ještě více než jedničku a rozhodne plánuji jak re-reading celé této série, tak i přečtení třetího dílu v originále :)


Hra věží je naprosto, ale naprosto úžasná kniha.
Její propracovanost mi částmi až brala dech a knihu jsem neuvěřitelnou rychlostí hltala.
Nacházíme se ve stejném světě, který je ale úplně jiný než dnešní. 
Společně s hlavní hrdinkou Mefanwy se probouzíme uprostřed parku. Kolem nás jsou mrtvá těla, která mají na rukou gumové rukavice. A vedle nás je dopis. Dopis určený Mefanwy- od jejího dřívějšího já.
Její dřívější já ji nenechalo jen jeden dopis. Je jich několik. V každém z nich ale popisuje současné Mefanwy nejen její běžný denní život a práci, která spočívá ve členství Šachovnické skupiny, která brání hrozbám nadpřirozeného světa, ale varuje ji. Před někým, kdo se jí chce zbavit.
Tato kniha... Pane bože. To je tak něco dokonalého. Promyšlenost do posledního detailu. Ačkoliv je to fantasy, tak při čtení Vám kniha bude připadat jako realita. Nebudete číst knihu, ve které je nějaký svět. Vy při čtení v tom světě budete. Budete bojovat za pravdu a spravedlnost. Budete se modlit, aby rozhodnutí hlavní hrdinky byla správná. Bude to zkrátka něco.
Nechápu, jak se kniha dostala do výprodeje za půl sta. Nechápu, proč není známější, protože přesně toto je literární skvost.



To je pro dnešek vše 😊
Četli jste nějakou z těchto knih?
Měli jste i Vy v loňském roce nějaké srdcovky?
Mějte se krásně! ♡
seabook04@gmail.com

20 komentářů:

  1. Opět krásný, Lucí. S Agnes naprosto souhlasím, taky je to jedna z mých nejoblíbenějších knih vůbec a hlavní hrdinka... no, i mně se zarylo navždycky do srdce. Z dále zmiňovaných mě láká pouze Hra věží, dost mě mrzí, že jsem si ji tenkrát v LK nekoupila, teď už tam asi není, že?
    No, třeba se k ní někdy i tak dostanu.
    Měj se moc krásně a přeju jen, abys i v roce 2017 našla spoustu skvělých knih a autorů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc!! ❤❤❤
      Hra věží v LK už asi nebude :( Zkus se podívat na bazaru databazeknih, tam jsem ji nedávno viděla 😊
      Tobě také 😊

      Vymazat
  2. Ani jednu jsem nečetla, ale Agnes mě docela láká, tak uvidím. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se už strašně dlouho chystám na Hru věží (mimochodem právě díky tvé recenzi... ty jo, to už je dávno, co jsme ji četla) a teď se na ni těším ještě víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už nějaký ten pátek bude...no, nechci si to radši ani připomínat 😂

      Vymazat
  4. Ani jednu jsem bohužel nečetla, ale Hra věží mě už delší domu láká. Díky za tipy na čtení :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hru věží opravdu vřele doporučuji ❤
      Já děkuji, ty také 😊

      Vymazat
  5. Moc krásné fotky!!

    Ze zmiňovaných jsem četla jen Život jedna báseň a je to přesně tak, jako říkáš - Colleen prostě umí :)) Ještě mě hodně zaujala Agnes, tak jsem si na ni hned udělala rezervačku v knihovně. Hehe :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc!! ❤
      Na další knihy od Colleen se chystám v brzké době, takže se strašně moc těším 😊
      Agnes určitě nebudeš litovat ❤

      Vymazat
  6. Pěkné knihy a rozumím tomu, čím si tě získaly. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Četla jsem knihu Horečku a také mám v plánu si ji přečíst v originále :)

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělý výběr :) Četla jsem Horečku a Hru věží a obě knihy byly skvělé :) Jen třetí díl Horečky, který jsem pak četla v angličtině, mě trochu zklamal...Ale snad se ti bude líbit více :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc 😊
      Na třetí díl jsem fakt zvědavá, protože přeci jen konec dvojky byl utnuty ve zvratu...už bych se do něj měla pustit 😄

      Vymazat
  9. Četka jsem jen Život jedna báseň a stejně jako ty jsem byla nadšená. O Hře věží jsem nikdy neslyšela, takže děkuji za tip. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Čísla jsem četla a moc se mi líbila, minimálně první díl. Na Hru věží a Horečku se teprve chystám :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥