čtvrtek 12. ledna 2017

Nejlepší thrillery roku 2016- část první

Ahooj!!
Všechny Vás vítám u nového článku.

Tento článek, jak už asi díky názvu víte, bude pojednávat o nejlepších thrillerech roku 2016. 
Původně jsem sem chtěla nacpat všechny TOP thrillery letošního roku, ale po popsání čtyř knih mi došlo, že je to trochu až moc dlouhé. 
Proto tato i další dvě kategorie TOP knih budou rozděleny na alespoň dvě části. Doufám, že Vám to nevadí, ale bohužel jsem neskutečně upovídaný člověk a s tím se nesou i nějaké ty nevýhody 😄

V první části Vám představím knihy, které momentálně nemám nafocené, jelikož jsou buďto popůjčované, četla jsem je na čtečce nebo jsem je četla z knihovny.

Pro dnešek si představíme celkem 5 TOP thrillerů a úvodní fotku berte jako lákadlo na druhou část tohoto článku 😋
Knihy beru tak, jak mi přijdou pod ruku, takže je rozhodně neřadím od nejlepších po ty méně výborné, jelikož to bych psychicky nezvládla. Moje další slabá stránka- nerozhodnost ale má někdy i plusy, vážně :D


Výsledek obrázku pro nejtemnější hodina
Nejtemnější hodina od Barbary Erskinové. 
Na popud Irči z Knihánkova jsem se do této knihy pustila a byla jsem naprosto nadšená.
Dvě časové linie. Minulost- druhá světová válka a přítomnost- boj zjistit pravý příběh obrazu.
Příběh obrazu ale skrývá srdcervoucí příběh, odehrávající se v roce 1940, mladé nadané malířky Evie Lucasové, kterou doslova láska porazila na kolena. Zamilovala se do letouna Tonyho, kterého také na svém obrazu namalovala.
Jenže i nevinný obraz může pobouřit minulost a dokázat, že minulost dokáže být opravdu zlá. 
Tento čtivý příběh Barbary Erskinové je prostě geniální. Propracovaný, strhující příběh plný nepřané lásky a tudíž lidské nenávisti, která je schopná naprosto všeho.
Opravdu, u této knihy mě dochází slova. Toto si prostě musíte přečíst.
P.S Kniha ode mě získala i ocenění "strachu", protože je to jediná kniha, u které jsem se fakt bála. Ohlížela se a byla ve střehu, protože jsem měla pocit, že mě někdo pozoruje. Pokud jste pochopili správně, tak ano, kniha má co dočinění s duchy a mohu Vám říci, že Barbara si s tímto tématem poradila naprosto brilantně! 



Výsledek obrázku pro pád pineiroPád byla vůbec první kniha, kterou jsem dostala od nakladatelství Baronet na recenzi.
Byla jsem nadšená už jen z toho, že je to redakční výtisk a měla jsem možnost si knihu přečíst ještě před tím, než samotná vyjde. Ale páni!
Thriller, o kterém nejde moct moc prozradit, pokud bych Vás tedy nechtěla připravit o šoky, které si na nás autor připravil.
Co v knize krom propracovanosti nechybí, je poměrně dost akce  s naším hlavním hrdinou- Jackem Taylorem, který pro svou manželku a hlavně pro stát testuje výzbroj, kterou tentokrát neotestuje na Zemi, ale skokem z žhavé atmosféry, která je plně připravena ho polapit. Nechybí tu ani na psychiku až brutálních scén, při kterých skoro zapomenete dýchat (někdy jste už tak posedlý, že nedýcháte proto, aby Vás nepřítel neslyšel... vlastní zkušenost.).
Celkově jsem z téhle knihy byla paf a to jsem doteď. Do této knihy jsem se maximálně zamilovala už jen díky námětu, který je přísně tajný a tudíž Vám, kteří knihu nepřečetli skrytý. Musím nakladatelství Baronet pochválit za to, že ani oni do anotace tuto velmi zásadní informaci nenapsali.
Pokud jste knihu četli a byli z ní stejně paf jako já, asi víte, jak těžké je tuto skvělost popsat.
Co víc napsat, než jen: toto si musíte přečíst!


Ještě chvíli zůstaneme u nakladatelství Baronet, ale z kosmu se přestěhujeme zpátky na Zem a tentokrát do zábavného parku, který stejně jako kniha nese jméno Wonderland. 
Wonderland: Země divů od Jennifer Hillier mě okamžitě zaujal nejen svou velmi strašidelnou obálkou, ale námětem, který nenechá žádného milovníka thrillerů chladným.
Výsledek obrázku pro wonderland země divůVraždy, sebevražda, pikantnosti, brutálnosti a záhadná zmizení mladých brigádníků v zábavním parku těsně před zahájením sezony. Přidejte k tomu pochybné postavy a BUM! 
Autorka mě knihou uchvátila. Promyšlenost do každého detailu způsobí, že na konci Vám vše zapadne do skládačky, která se každou kapitolou měnila.
To samozřejmě souvisí se všemi hrůzami, na které naše policistka Vanessa naráží a nesnaží se vyřešit nejen zvěrstva, které se pravděpodobně v zábavním parku děly a dějí, ale snaží si vyřešit i zmatek ve své hlavě.
Ještě než se přesuneme k další knize, rozhodně stojí za zmínění i autorčina další kniha Řezník, která je možná ještě o něco brutálnější a krvavější.
Obě dvě knihy jsou naprosto úžasné a pořádně psycho. Věřte mi, že když budete chtít čtivý a promyšlený thriller/detektivku u Jennifer Hillier nešlápnete vedle.

Hluboký hrob.
Ti, kteří mají dobrou paměť a četli moji recenzi na tuto knihu, ví, že jsem ji hodnotila dost slabě. Ale pokud jste si recenzi opravdu přečetli, jisto jistě víte proč.
Výsledek obrázku pro hluboký hrobV této knize se opět dostáváme díky kapitolám z minulosti do druhé světové války a díky přitomnosti sledujeme genealoga Jeffersona Tayta, který má za úkol vypátrat pravou matku jeho klientky jménem Eliz Grayová, které jednoho dne přišel starý dětský kufřík.
Jefferson začíná pátrat a zatímco je čím dál blíže k rozluštění, mi sledujeme dalo by se říci lovestory, která byla opět případ lidské lásky a závisti. Ačkoliv byla každá kapitola nadmíru zajímavá, neodolala jsem lásce, kterou druhá světová válka zužovala, a proto si více oblíbila kapitoly z minulosti. Ještě než vysvětlím, proč mám knihu, kterou jsem hodnotila třemi hvězdičkami, musím autora nesmírně vychválit za to, jak se časové roviny prolínali a jak lehce Vás dokázal přenést z jedoucího vlaku do vesničky, kde žije zamilovaná mladá dívka.
Kniha je naprosto úžasná. Doporučuji ji kudy chodím, ale říkám když se mě lidé zeptají, jestli se mi líbila, říkám ne. Proč?
Špatné načasování či nějaká věc osudu mi nedopřála a do knihy jsem se nemohla ne a ne dostat a užít si příběh tak srdcově, jak nám autor nabízel.

Jestli to byla moje chyba či je to chyba ve stylu autora zjistím v roce 2017, kdy si knihu přečtu znovu. A pokud mi i tehdy nesedne, budu ji číst do té doby, než se tento úžasný příběh vychutnám, protože on za to prostě stojí!
Výsledek obrázku pro Hodná holka kniha
A i když jsem si zakázala řazení podle hodnocení, musím to tu napsat.
Tato kniha mě totiž dostala úplně. Ale úplně úplně. Tak, jak to prostě nejde popsat.
Je to kniha Hodná holka a když jsem si ji random půjčovala v knihovně, nečekala jsem, že za pár hodin budu brečet jak želva a pořád dokola se ptát: Proč?
Hodná holka začíná poměrně zmateně. V ději se pár stránek nemůžete vyznat a říkáte si, co to je sakra za blábol, ale po pár kapitolách pochopíte spojitost časových rovin, úhlů pohledů a od čtení Vás už absolutně nic nezastaví.
Příběh je neuvěřitelně čtivý, zajímavý, napínavý a brilantně promyšlený.
Já této knize nemám absolutně co vytknout. Po dočtení jsem pár minut koukala na prázdnou stranu se stékajícími slzy po tvářích, v hlavně je to jelo na plné obrátky a v hrudi byla velká černá díra.
Nechci Vám říkat, o čem kniha je. Nechci, aby jste hledali podrobnosti o ději, protože tím si zážitek z knihy ztenčíte.
Za mě je toto nejen nejlepší thriller roku 2016, ale zatím i nejlepší thriller, detektivka a vůbec, i jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla!

To je pro dnešní- první část všechno.
Určitě mi napište, jestli jste taktéž milovníci thrilleru a jestli jste nějakou z těchto četli.
A pokud byl Váš minulý rok na knihy stejně tak skvělý, nezapomeňte se o své oblíbené thriller/detektivky/krimi/horory podělit! 
Mějte se krásně :)
seabook04@gmail.com

8 komentářů:

  1. Kdyz potrebuji pauzu, tak odbiham od fantasy obcas k nejakym thrillerum, loni se mi libil Reznik, Vsude kolem cerny les, i kdyz to bylo slabsi a tak dale :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jeden článek a už potřebuju dvě knížky ? :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem jen Hodnou holku a ta byla fajn. Osobně bych ji sice do žebříčku nejlepších thrillerů nezařadila, ale na čtyři hvězdičky u mě dosáhla, takže super. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejvíc přemýšlím asi o Pádu, ačkoli další knihy vypadají taky zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  5. ž na tu Hodnou holku s tou zvláštní obálkou musím souhlasit :D

    OdpovědětVymazat
  6. Achjo, Luci, já ty Tvoje články nebudu číst... Teď abych zas běžela do knihkupectví. Pád mám na seznamu neskutečně dlouho, tak snad brzy, a dost jsi mě nalákala na tu Hodnou holku, tu u Tebe vidím poprvé. Díky za inspiraci a přeju krásnou sobotu! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Thrillery mám ráda, ale v tomto článku mě zaujala jen poslední kniha, kterou jsem si přidala do seznamu to-read :)

    OdpovědětVymazat
  8. Aj, tak tady jsem objevila spoustu knížek, po kterých pokukuji už dlouho, asi bych se měla konečně rozhoupat! :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥