středa 28. prosince 2016

Filmový večer #5

Ahooj :)
Ano, prožíváme Vánoční svátky a k nim neodmyslitelně patří i pohádky (já mám nejradši starou dobrou českou klasiku), ale v dnešním článku si představíme filmy, u kterých sice vánoční atmosféru moc nenasajete, ale za to se skvěle pobavíte nebo pobrečíte.

Dnes Vám tu  tedy představím celkem čtyři filmy, z toho dva animáky, jeden film podle knižní předlohy a film, u kterého Vám minimálně jednou ukápne slzička.



Zootropolis- Město zvířat/ 2016
5/5
Králičice, které nikdo nevěří, že si splní svůj sen- stát se policistkou.
Ačkoliv jsou už v hlavním městě Zootropolis vztahy mezi dravci a jejich obětmi vyrovnané a jsou si navzájem rovnocenní, na venkově strach menších obyvatelů z dravců přetrvává.
Králičice se vydává za svým snem a absolvuje Policejní akademii, kde je po pár týdnech nejlepší. Porazila všechny. Ledního medvěda na ledu, nosorožce v ringu,....
Její sen pokračuje v hledání práce. Najde. Stane se policistkou v samém středu města Zootroplis. Na starosti má parkování.
To ale její sen nebyl a když uslyší o zmizení savců, po kterých nemá policie ani po několika dnech žádnou stopu, je rozhodnutá tento případ získat a následně ho i vyřešit.
Díky tomu pozná lišáka, který se z pouličního "polozloděje" stane společně s Králičicí "polodetektivem".




Do téhle pohádky jsem se naprosto zamilovala.
Obdivuji nejen úžasné zpracování a nápad, ale hlavně to, že když se na to bude dívat malé dítě, bude nadšené a když se na to bude dívat dospělý člověk, bude také nadšený. Dospělý se bude smát vtipným scénkám stejně jako malé dítě po jeho boku, protože v nich najde "něco víc". No, prostě je to tak úžasně vymyšlené, že tato pohádka bude bavit naprosto každého.
Ve filmu se nám objevuje i detektivní zápletka a věřte, že kdyby se zvířátka proměnila za lidi a malinko se upravil scénář, byla by to pěkně krvavá a vyhlášená kriminálka :D
Za mě je toto úžasný film a můžu si ho pouštět pořád dokola a nikdy nebudu zklamaná :)



V hlavě/ 2015
4/5
Ovládání emocí se na první pohled může zdát lehké. Ale nedávejte na první pohled.
Ačkoliv v několika případech emoce ovládáme, ve většině případech jsou emoce a pocity tak spontánní, že si ani neuvědomíme, že se vztekáme na celé kolo.
A chcete zjistit jak to v hlavě s emocemi je doopravdy? Tento animák je na to jako dělaný.
Vztek, nechuť, strach, smutek a samozřejmě radost. Ti nehrají hlavní roli nejen v této animované pohádce, ale i v našem životě.
Máme tu mladou dívenku Riley, která vstupuje do puberty a puberta je jedno velké šílenství. A toto šílenství se nevyhne ani hlavě, kde se kolikrát zrodí emoce, které ani neznáme.
A tak nás tento příběh provede hlavou Riley (kterou mimochodem dabuje úžasná youtuberka a blogerka Klárka z Klářiny Knihy), ve které je po stěhování do San Francisca pořádný zmatek.


Ačkoliv jsem si tento animák nezamilovala tolik, jako Zootropolis, oblíbila jsem si ho velmi.
Sice to není žádná novinka, ale já tedy dosud na paměti mám ty tutoriály na jednu z emocí- Smutek nebo-li Depka a po nějakém to roce a půl jsem si řekla, že by bylo fajn se na to podívat, když už to mám na DVD.
A zklamaná jsem fakt nebyla. Emoce jsou prostě emoce a každou si svým způsobem zamilujete. 
Příběh Riley je také velmi zajímavý, jelikož stěhování, ještě z místa, kde jste vyrůstali a milovali jste to tam, do na první pohled odporného domku... ani já bych svoje emoce na uzdě neudržela :D
Celkově jsem si strašně oblíbila samotný nápad, jak by asi vypadal život bez radosti a smutku, Hlavní velitelství a hlavně ostrovy, které Raylininu osobnost tvoří.
Za mě určitě slušný animák :)

Související obrázek

Temné kouty/ 2016
2/5
Film, který mě opravdu zklamal.
Zde Vám asi ani děj popisovat nebudu, protože abych řekla pravdu, sledovala jsem jen části, kdy byly flashbacky. Jediné, co jsem si ve filmu zamilovala byla samozřejmě Chloe (úžasná jako vždy) a špatný nebyl ani herec, který hrál Bena aneb mladého kluka, který je obviněn z vyvraždění celé své rodiny.
Film je natočen podle knižní předlohy, která mě zklamala stejně jako film. Knihu jsem se snažila číst už pár měsíců zpět, ale prostě to nešlo. Nebavila mě.
A stejný problém mám i s filmem.


Nevím, jestli je to samotným příběhem, i když ten mi připadá zajímavý, nebo zpracováním. 
Za mě jednoduše ne, ale opravdu zdůrazňuji ZA MĚ, protože je možné, že mi a tento příběh kamarádi prostě nebudeme :D
Každopádně námět, jak už jsem psala je vážně super. Žena, která napsala knihu o tom, jak její bratr vyvraždil celou její rodinu a jen ona přežila, je závislá na výdělcích, které z této knihy byly, ale bohužel už nejsou, a tak je rozhodnutá poskytnou na první pohled amaterským detektivům rozhovor a všechny informace co o Benovi, údajnému vrahovi ví.
Ze začátku chladná a odtažitá žena se promění zpátky v malou vystrašenou holčičku, která chce znát po několika letech pravdu.


Je to i můj život/ 2009
5/5

Co na tenhle příběh říci?
Dívka, která bojuje s rakovinou. Její sestra, která bojuje za právo na svoje tělo a za právo rozhodovat, co vše ze svého těla sestře "věnuje". Matka, která se urputně snaží zachránit život své nejstarší dcery a zapomíná na vše ostatní. A jeden velký příběh, který Vás srazí na kolena.
Nic  není tak, jak se zpočátku zdá.
Prožíváme příběh obou sester. Z čehož starší, která má rakovinu, s ní prožíváme její první a zdá se, že i poslední lásku, zákroky a vyšetření, které podstupuje. Mladší, Anna, se snaží bojovat za svoje tělo a nechce, aby podstupovala další zákroky a vyšetření, které ji doprovázejí od prvního roku života. Chce, aby si její matka uvědomila, že i ona potřebuje lásku- něco, co doopravdy nikdy nedostala. Vždy tu byla jen ONA. Její sestra, pro kterou se narodila.
Narodila se proto, aby ji zachránila a aby s ní trpěla.


Film probrečíte.
To Vám hned oznamuji, protože tolika emocím podlehne každým.
Styl, jakým je příběh natočen a vyprávěn. Už jen námět....
Je to film, který i když uvidíte po milionté, srazí Vás na kolena ještě hlouběji než minule. 
Jediné, co bych k tomuto příběhu ještě asi dodala je, že film je podle knižní předlohy, která má stejnojmenný název a je z pera autorky Judi Picoult :)



Viděli jste nějaký z těchto filmů?
Jaký je Váš názor? 
Mějte se krásně :)
seabook04@gmail.com

12 komentářů:

  1. Zootropolis neměl chybu a moc se mi líbilo i v hlavě. I když pro malé děti to asi úplně nebude, byla jsem na tom v kině s dětma a menší se ke konci už nudil. Je to i můj život je hodně smutný film, ráda bych si přečetla i knihu.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zootropolis je opravdu úžasný a s filmem V hlavě mám podobnou zkušenost :)
      Taktéž bych si knižní předlohu Je to i můj život moc ráda přečetla :)

      Vymazat
  2. Všechny čtyři filmy znám. Zootropolis jsem zrovna nedávno stahovala - právě na Vánoce - tak doufám, že se k němu ještě letos dostanu.
    Temné kouty jsme nečetla, ale z filmu jsem byla naopak úplně nadšená. Mamka četla knižní předlohu a prý se od ní ani příliš neodchýlil... ale samozřejmě je tohle strašně subjektivní :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zootropolis si rozhodně zamiluješ :)
      Já jsem si jak s knihou, tak i filmem Temné kouty prostě nesedla. A přitom ten příběh je úžasný, ale působil na mě nudně a dokonce jsem film i přepínala :/

      Vymazat
  3. Souhlasim... animaky jsou skvele, hodne me prekvapily... Je to i muj zivot, to je proste dojak ze zivota. A Temne kouty byly prumer. Docela nuda... A to jsem si myslela, jaka to bude pecka, kdyz vsichni tak strasne velebili knihu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Temné kouty byla pro mě jedna velká nuda, ale přitom ten námět je prostě přesně něco pro mě, ale asi to zpracování už pro mě moc nebylo :/

      Vymazat
  4. Skvělý výběr :) Všechny čtyři filmy také znám :) Viděla jsem Zootropolis a ten byl skvělý :) A stejně tak i Je to i můj život :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přiznám se, že ani jeden film jsem neviděla, ale děkuju za tipy, určitě se podívám.
    Travel and fun with Kate

    OdpovědětVymazat
  6. Film V hlavě mám moc ráda. Jsou tak krásné písničky, je to vtipné a nápadité, takové neotřelé. Hodně mě to bavilo, občas se na to kouknu jen tak pro zlepšení nálady. Ostatní filmy neznám, i když o tom prvním jsem slyšela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. V hlavě je opravdu super a i já si ho často pouštím jako takové pozadí při práci :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥