pondělí 7. listopadu 2016

WRAP UP: ŘÍJEN 2016

Ahooj! :)
Vítám Vás u shrnovací článku za měsíc říjen.

Jako vždy si tu dnes představíme knihy, které jsem za říjen přečetla a těch bylo přesně 13= 4396 stran.
Ano, jsem na sebe vážně pyšná, protože 13 je pro mě, co se týče přečtených knih, opravdu velké číslo :)
Přečetla jsem i nějaké ty e-knihy, takže další důvod ke spokojenosti :D
PŘEČTENO:
Jako první jsem dočetla Polibek krve, který jsem měla rozečtený ze září. Recenzi na něj si můžete přečíst zde :)
Rudá jako rubín- do této knihy jsem se pouštěla s vědomím, že to bude jedna z nejúžasnějších knih co existuje. Každý mi říkal jak dokonalá, neuvěřitelně čtivá a návyková série to je a... u mě prd. Nevím, jestli to byla vina mého obr očekávání či autorčina stylu, ale pro mě to byl případ, kdy ano fajn, ale že bych se od knihy nemohla odtrhnou... nn :/
Takže ano, opět jsem TA výjimka :D
Polibek krve: 95%
Rudá jako rubín: 60%



Pak jsem se vrhla na jednu prostě NEUVĚŘITELNOU knihu a tou byla kniha Můří deníky.
Pane bože! Už dlouho mě takto nic nedostalo. Opravdu mě u této knihy nenapadá nic jiného, než slovo neuvěřitelná, protože toto... <3 
Ano, povaha každého čtenáře má podíl na dojmu z knihy, ale u této knihy? Tady příběh tvoříte VY. To, jací jste, co je pro Vás běžné, normální či co neschvalujete a to, kde je Vaše hranice tento příběh tvoří a není možné, aby se na světě setkaly dvě osoby, které by měly stejný názor... Za mě Můří deníky naprostý skvost a měl by si je přečíst každý!!
Můří deníky: 99%


Modrá jako safír na tom byla o poznání hůř :(
Opět stejný problém jako u jedničky... doufala jsem v to, že se to zlepší a že tam ta jiskra přeskočí a já se od knihy nebudu moci odpoutat, ale opět ani ťuk... už ani nevím, jestli mám vůbec doufat v třetí díl :/
Království mi zvedlo náladu. Amanda to s paranormálními prvky prostě umí a i ve druhém dílu nezklamala. Mrzelo mě, že mě tu nepotkalo to mrazení a maličký strach jako u prvního dílu, ale tady to autorka nahradila až brutální akcí a dějem. Asi jsem divná, ale já u této duchařské a místy i brutální série prostě odpočívám :D
Modrá jako safír: 60%
Království: 80%




Nově jsem se zapojila také do skupiny MY ČTEME, kterou má na starosti Kristýnka a funguje přes Goodreads- odkaz zde :)
Posláním této skupiny je, aby jsme více četli klasiku, a tak na každý měsíc hlasujeme o knihu, kterou daný měsíc chceme číst (máme 5 možností) a naším úkolem je knihu, která nasbírala nejvíce hlasů, daný měsíc přečíst.
Říjen vyhrála kniha Obraz Doriana Graye a já jsem skákala třicet metrů vysoko, protože toto dílo jsem si chtěla přečíst opravdu dlouho. Abych pravdu řekla, moc jsem od toho neočekávala, ale nakonec mě opravdu dost překvapilo. Zamilovala jsem se do stylu Oscara Wilda stejně tak, jako do myšlenek sira Henryho a nádherného Doriana Graye. Jediné co mě mrzí je, že oproti filmům v knize život Doriana moc nenajdeme (když opomenu tu příšernou část pouze z názvů toho, co sbíral). Ale jinak za to toto dílo stojí, ale po přečtení bych doporučovala i oba dva filmy, které Vám příběh Doriana Graye tak dotvoří :)
Obraz Doriana Graye: 90%

Poté jsem se pustila do Cinder, která mě obrovsky překvapila.
Bála jsem se, aby to nedopadlo stejně jako s Drahokamy- světoznámá, chválená série a nakonec nic z toho. Ale díkybohu, tady to dopadlo nad moje očekávání :o)
Pravda, ze začátku (prvních 70 stran) to bylo takové rozpačité, ale pak jsem se začetla a moje závislost na tomto světě se rozjela :3
Labyrint: Útěk- taková škoda.
Taková škoda, že mě zrovna začala pohlcovat čtecí krize, protože toto... toto je prostě úžasný příběh. Námět, zpracování, myšlenky, rozuzlení... dokonalost, ale bohužel jsem si knihu neužila tak, jak bych byla jindy ano, takže se k ní rozhodně plánuji před druhým dílem vrátit :)
Cinder: 99%
Labyrint- Útěk: 69% (příště to bude rozhodně 100%)



Se čtecí krizí jsem prala i nadále, ale v případě Zatmění ji musím obhájit. 
Za to, že jsem z ní nebyla nadšená jen samotná čtecí krize nemůže :D
S Bellou si jednoduše nikdy nesednu. Ale to už asi víte :D
Tentokrát to nezachránily ani Cullenovi, ale doufám, že v závěrečném díle si knižní Bella vezme příklad z filmové Belly a trochu se dá do pořádku a já budu konečně nadšená :)
Dcera- prvních 50 stránek, z těch mi ztuhla krev v žilách a já si jen říkala: Co to kurňa je?
Fakt jsem si myslela, že Eadlyn prostě nedám, ALE světe div se- nakonec jsem si ji docela oblíbila.
Moc se mi líbí, že to není taková ta klasická postava, na kterou jsem zvyklý, ale že Kiera šla trochu za hranice toho, jaké chování je pro nás normální a jaký charakter běžný a stvořila Eadlyn- potlesk!!
Jinak neskutečně moc se těším na další díl, protože i do této nové ženské Selekce jsem se maximálně zamilovala :3
Zatmění: 50%
Dcera: 90%


No a nejlepší nakonec: e-knihy!! 
Pustila jsem se do mé milované série Rosemery Bitch a přečetla si třetí díl- Forever Too Far. O můj bože, Abbi, já tě prostě miluji. 
Pak jsem se pustila do re-readingu Honu, ale cítila jsem, že potřebuji nějakou romanťárnu. Nedalo mi to a pustila jsem se opět do další knihy od Abbi Glines..
Tentokrát jsem sáhla po její sérii The Vincent Boy a pustila se do první dílu- nezklamala a já se do Abbi zamilovala už najisto <3
Jako poslední dočtenou knihou byl Hon, který byl tedy re-readingem a i když jsem napoprvé byla o vlásek nadšená více, pořád je to kniha úžasná a pořád ode mě má pět hvězdiček. 
Btw. neskutečně se na další díly všech těchto sérií těším :3
Forever too far: 95%
Hon: 85%
The Vincent Boy: 95%


ROZEČTENO:
Skoro směšná story je právě ta kniha, kterou mám z měsíce října rozečtenou. Zároveň je to i recenzní výtisk od nakladatelství Větrné Mlýny (děkuji mockrát) a asi je to i kniha, kterou mám již přečtenou (článek předepisuji) :)
Zatím (dne 31.10) jsem na strašně cca 100 a připadá mi to zatím fakt dobré. Jsem zvědavá na další vývoj děje :)


Jak se dařilo v říjnu Vám? 
Četli jste nějakou z těchto knih?
Mějte se krásně! :)

seabook04@gmail.com

20 komentářů:

  1. Nechápu, jak toho můžeš vždycky přečíst tolik... :/ :D
    Jinak mě opravdu mrzí, že tě Drahokamy nechytly. Pro mě je to opravdu jedna z top sérií.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je pěkný paklík :) Mně se drahokamy docela dost líbí, neumírám z nich, ale baví mě číst. Cinder tu mám nachystanou taky, i Scarlet, po výplatě pořídím i Cress, abych měla aspoň tři za sebou a pustím se do ní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Drahokamy mě to štve, protože jsem se na ně neskutečně moc těšila a nakonec nic :(
      Doufám, že budeš ze Cinder stejně nadšená :) Na Cress a konečně i Winter se určitě také chystám :)

      Vymazat
  3. To jsi precetla dost :) a same lakave knizky :) ja posledni mesice precetla kazdy mesic tak jednu,dve knizky ale myslim si,ze listipad uz bude lepsi :)
    Melisinblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý výsledek :) Snad ti čtecí krize brzy odezní... Mně se v říjnu se třemi kousky dařilo blbě :D Z těch tvých jsem četla Obraz Doriana Graye, Dceru, Zatmění, Cinder. Drahokamy mě lákají :) Nicméně pokud tě první dva díly nebavily, neztrácela bych čas se třetím.
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Čtecí krize vždy na chvílí odejde a za pár minut je zpátky :(
      Drahokamy mě vyloženě ne nebavily, ale prostě to nebyla taková bomba, jak jsem očekávala :( Takže do třetího dílu se pustím aspoň kvůli Gideonovi :D <3
      Ty také :)

      Vymazat
  5. Lucinko, to je krásné čtenářské skóre :) Jsem hrozně ráda, že se Ti Dorian tak líbil a že můj projekt je k něčemu dobrý. Mám z toho neskutečnou radost <3 <3 <3 Měj se nádherně :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujíí moc!! :)
      Tvůj projekt je naprosto úžasný a jen díky němu jsem se konečně dokopala ke klasice :)
      Ty také :)

      Vymazat
  6. Tak to jsi měla skvělý měsíc, gratuluji :)

    OdpovědětVymazat
  7. Modra jako safir... ty knihy maji tak uzasnou obalku,ze bych si klidne koupila i bez toho,aniz bych je cetla 😂😂
    Katy

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, zvládla jsi toho přečíst opravdu spoustu :) Gratuluji :)

    OdpovědětVymazat
  9. Četla jsi jako o závod :) Jen škoda že ti nesedly Drahokamy :) Ale doporučuji zkusit i film :) Třeba se ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film jsem viděla jen první- Rubinrot, ale ke konci už jsem ho přeskočila, jelikož mi přišlo, že už je tam něco z třetího dílu :)
      Jinak hlavně díky filmu se chci pustit do třetího dílu. Jinak bych to asi vzdala :/

      Vymazat
  10. Na Můří deníky jsi mě opravdu nalákala :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥