pátek 17. června 2016

RECENZE: Sladké nic

autor: Jamie McGuire, Teresa Mummert
žánr: (YA) román
nakladatelství: Fortuna Libri
počet stran: 336
orig. název: Sweet Nothing
rok vydání: 2016
rok vydání orig.: 2015
vazba knihy: vázaná
ISBN: 978-80-7546-041-7

ANOTACE:
Život se může změnit ve vteřině ...
Každý zažívá zklamání a ztráty. Patří to k životu a brzy se naučíme vážit si těch několika málo vzácných okamžiků, co jsme prožili předtím, než jsme o všechno přišli.

Možnost, že něco ztratím ještě před tím, než mi to patřilo, jsem si nikdy neuměl ani představit. Pohled na to, jak vám něco uniká dřív, než jste to drželi v ruce, stačí člověka zlomit. Ale taky mi to poskytlo příležitost vykoupit se, získat v jejích očích cenu pro případ, že by naše chvíle nakonec přece jen přišla…

Všimla jsem si ho na semaforech.
Seděl v autě ve vedlejším jízdním pruhu. Když se naše pohledy setkaly, věděli jsme, že ten naproti je ten pravý. Už nikdy nebudu jako dřív.
Bylo mi jasné, že to je ON, kterého budu milovat celý život.
Byl to mžik, ve zlomku vteřiny jsme se zamilovali a začal náš společný život a ve zlomku vteřiny všechno skončilo ...

Další román Jamie McGuire, tentokrát napsaný spolu s Teresou Mummert je chytrý vtipný, dojemný a plný lásky. Skutečná lahůdka pro náruživé čtenářky!


MŮJ NÁZOR:
Jacobsová. Jacobsová Avery.
To jsem já. Jsem ta, která se zamilovala do sladké nicoty.
Můj život byl jeden velký sen. Chtěla jsem milovaného muže, rodinu, dům a báječný život. Nečekala jsem, že se mi to někdy splní, ale znáte to ne?
Ještě více jsem nečekala to, že tohle všechno dostanu od největšího děvkaře ve městě. 

Nevěřila jsem, že zrovna on by mi mohl dát lásku a já ji opětovat. Zmýlila jsem se.
V první vteřině jsem měla vše, po čem jsem toužila. V té druhé mě navštívila prázdnota a já poznala pocit s názvem SLADKÉ NIC....

Ještě než se pustím do popisování pocitů z knihy, chci probrat dva body:
ANOTACE: Nevím, kdo tuto anotaci psal, ale vím to, že bych človíčka zodpovědného za anotaci poslala do sedmého nebe. Nesnáším anotace, které Vám prozradí celý děj knihy a připraví Vás o čtenářský zážitek. Zde je anotace naprosto perfektní. Nesdělí Vám ani jména postav, prostředí ve kterém se odehrává, ale při tom Vás naláká a už jen z ní, jste paf.
NÁZEV KNIHY+ OBÁLKA: Nikdy. Nikdy. A ještě jednou nikdy, se mi  životě nestalo, že by název plně knihu vystihoval. Sladké nic. To je to, co na Vás v knize číhá. Pro někoho kdo knihu nečetl je to zajímavý název. Pro toho, kdo knihu četl je to hurikán vzpomínek, pocitů a připomenutí radostných i neskutečně bolestných řádků. To stejné platí i obálce. Pokaždé, když se na knihu podívám nebo jen pomyslím, vše se mi vrací a vše prožívám znovu. A toto jsem nikdy v životě nezažila a myslím, že už to u další knihy nezažiju...

Z dvou zmíněných důvodů nahoře je pro mě těžké Vám popsat o čem kniha vlastně je. Já sama Vám to ani říci nechci. Proč proboha?
Proto, aby jste si knihu přečetli, aby jste plakali radostí a zároveň si vztekem rvali vlasy.

Od Jamie jsem četla Červený vrch, který jsem si naprosto zamilovala. I když má na této knize podíl i další autorka, styl Jamie se v knize nezapře.
Co vím na 100%, že konec vymyslela Jamie. Jen ona Vás dokáže naplnit láskou a pak na Vás vyklopit, že to nebyla láska, ale bolest a prázdnota a Vám dojde, jak jste naletěli. Nakonec to završí NĚČÍM, co si nedokážete vysvětlit. Klíč k pochopení má jen ona, ale problém je v tom, že vy ho nikdy nedostanete a vše, čím Jamie řádky naplnila, ve Vás zůstane už navždy.

Sladké nic Vás donutí popřemýšlet nad časem. Nikdy nevíte, co se v dalším dni, hodině, minutě a dokonce i sekundě může stát. Nevíte co Vás potká nebo co potká ostatní a bohužel Vám to nikdo ani neřekne.
Celkový pocit z této knihy je nepopsatelný. Nedokážu knihu jakkoliv popsat, nedokážu Vám říci názor na postavy a věřím, že to po přečtení této knihy to nedokážete ani vy.
Jak už jsem psala: Jamie to prostě umí. Je mistryně v popisování mezilidských vztahů a v koncích.
V koncích, které nedokážete pochopit.

A v tom to nakonec je: autorky nechávají na Vás, abych jste udělali rozhodnutí a vedli pokračování příběhu, který se Vám navždy bude přehrávat v hlavně znovu a znovu.

HODNOCENÍ:
100%
Tímto bych chtěla moc poděkovat e-shopu Megaknihy.cz za poskytnutí recenzního výtisku :)
Knihu si můžete koupit např. zde :)

Jestli jste knihu četli, tak mi určitě napište!
A pokud ne, tak doufám, že jsem Vás na ni nalákala :)
Mějte se hezky! :)

seabook04@gmail.com

18 komentářů:

  1. Skvělá recenze!! Červený vrch je také moje velmi oblíbená knížka, takže Sladké nic si určitě přečtu, ale nevím kdy, protože mám momentálně dost velký problém s časem :( Opravdu pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak mě recenze nakonec dostala a Sladké nic si pořídím. Nejspíš co nejdřív.:))

    OdpovědětVymazat
  3. Obálka téhle knihy je hrozně krásná :3
    Musím říct, že mě kniha nelákala, ale po tvé recenzi, se do ni asi budu muset někdy pustit.. Když jsi tak nadšená, tak ji nemohu vynechat!
    Skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!! :)
      Jsem moc ráda, že jsem Tě nalákala, protože tato kniha si zaslouží a musí být čtená! :)

      Vymazat
  4. Parádní recenze :) Autorku mám ráda, takže se do knihy snad jednou pustím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezká recenze. Na mě Červený vrch doma ještě čeká, zatím jsem od autorky nic nečetla. Ale tahle knížka vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!! :)
      Určitě se do Červeného vrchu pusť co nejdříve, je skvělý :)

      Vymazat
  6. Vynikající recenze Lucí, dokážeš na knihy neuvěřitelně nalákat a to i přesto, že se zase jedná o knihu, do které bych se normálně určitě nepustila. Tak doufám, že mě nezklame! Neseš zodpovědnost :D
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji moooc! :)
      Určitě nezklame, i když se bude původně jevit jako naivní tuctová YA :)

      Vymazat
  7. Máš od Jamie už všechny knihy a na tuhle teď čekám :)) Jsem docela její fanoušek a dost jsi mě nalákala :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud si fanoušek Jamie, tak tato kniha je pro tebe povinností!! :D :)

      Vymazat
  8. Jé, nalákalas mě, o knize jsem slyšela, ale neměla jsem v plánu ji číst..:).

    OdpovědětVymazat
  9. Zbožňuji recenze, ve kterých recenzent samým nadšením nedokáže popsat svoje pocity z knihy, takové jsou naprosto nejlepší a nejupřímnější. Knihu bych normálně v knihkupectví obešla bez povšimnutí, ale díky Tobě jí rozhodně dám šanci :) Děkuju, Luci, měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥