úterý 1. května 2018

KNIŽNÍ SHRNUTÍ: březen 2018

Ahooj,
všechny vás srdečně zdravím a to po docela dlouhé době.
Skoro měsíc na mě sedla krize, která nepovolovala žádný kontakt s knihami a to dopadlo tak, že jsem měsíc nečetla, nepsala a neodepisovala (omlouvám se všem nakladatelům, kteří nasupeně čekají na odpověď... za chvíli vám dojde, slibuji).
Před pár dny mě ale znova popadla chuť se do knižní světa vrátit a všechno dát zase do pořádku (jsem zvědavá, jak dlouhou mi to vydrží).
Každopádně dosti bylo průpovídek, protože je před námi poměrně dost dlouhé měsíční shrnutí a to za měsíc březen.
14 KNIH. Pro mě obrovské číslo, které se skládá ze samých úžasných (až na pár výjimek) knih, které byste si dle mého neměli nechat ujít ♥


V březnu jsem měla pár slabých chvil, které se nakonec rozhoupaly na pár slabých týdnů, ale ještě před tím jsem si stihla dát re-reading celé "české" Rosemary Beach. Jop. Já tuto sérii autorku naprosto zbožňuji a práv na její knížky se nevzdám. A tak to dopadlo tak, že za tři slabé večery jsem každý díl zhltla na posezení (viz. insta stories 😄 ).
HODNOCENÍ: 99%


V březnu jsem potkala mnoho výjimečných knih a pár z nich byla například i kniha od P. Nesse Něco víc či novinka z Knižního Klubu Zlomení Andělé.
Něco víc je fantasy YA kniha, která v sobě nese neuvěřitelnou myšlenku, která se vám bude každým dnem promítat do běžného života a vy se nepříjemného pocitu "a co kdyby?" jen tak nezbavíte. Nechápu, jak mi v poličce mohla ležet tak dlouho (ten oblak prachu nekomentuji), ale jsem strašně ráda, že ji již mám přečtenou. Dějem není nic extra, hlavně zbylé dvě třetiny, ale myšlenka a částí zpracování? ....
HODNOCENÍ: 75%

No a na Zlomené andělé jste již mohli číst moji recenzi a kdyby jste náhodou někdo nečetl, můžete kliknout zde a nebo rovnou zde, kde si knihu pěkné koupíte a přečtete. Věřte mi, toto je nářez a síla v jednom. Druhá světová válka je plná zvěrstev a tady máte tyto zvěrstva podána ze třech úhlů a pohledů, ale se stejnou intenzitou.
HODNOCENÍ: 90%, KNIHODOJMY 


Po době jsem opět zabrousila do "ostřejších" žánrů a to konkrétně do psychothrillerů. Shodou náhod byly oba dva z nakladatelství Omega a oba dva měly něco (výjimečného) do sebe.
Jako první jsem přečetla V úkrytu, což je kniha zabývající se sílou mateřské lásky a musím říci, že téma je bravurně zpracované. I když mně osobně nesedl styl autorky, objektivně knihu hodnotím jako jednu z nejlepších tohoto roku. Více o knize píši tady.
HODNOCENÍ: 65%, KNIHODOJMY

Ačkoliv Mary Kubica píše tím způsobem, že z nuly udělá milion, Neplakej patří nejen mezi její, ale i celkově průměrná díla. Nic moc nového nepřináší jak děj, tak ani jeho zpracování, ale nedá se říci, že by stál za starou belu. To zase ne.
Jak jsem psala výše, i Neplakej něco do sebe má, ale pokud chcete opravdu srdcervoucí a dokonalý psychothriller, sáhněte po autorčinné Hodné holce ☺
HODNOCENÍ: 50%, KNIHODOJMY


U druhé světové ještě na chvíli zůstaneme, protože jsem se v březnu konečně dostala i k obávané knize Chlapec v pruhovaném pyžamu.
Jsem člověk, který miluje děti. Zároveň miluji horory a po letitých zkušenostech snesu opravdu hodně, ale dejte do hororu dítě a já vypínám, končím a jdu brečet do kouta. No a pokud tuto knihu znáte nebo jste ji četli, moje obavy pravděpodobně chápete.
Chlapec v pruhovaném pyžamu nám zobrazuje příběh z pohledu desetiletého Bruna, syna vysoce postaveného nacistického důstojníka, který je přeložen z Berlína na opuštěné místo v lesích a to i s rodinou. Bruno nechápe, proč musel opustit svoje kamarády a zábradlí v obrovském domě, po kterém mohl jezdit z posledního do prvního patra. Zároveň ale nechápe, proč za domem mají hromadu domečků, komínů a budov ohraničených ostrým vysokým drátem a proč si s lidmi, kteří jsou uvnitř oblečeni v pruhovaném pyžamu, což mu do hlavy nelez, nesmí povídat ani hrát.
Lidi, tady asi není potřeba komentář. Přečtěte si to.
HODNOCENÍ: 95%


Další hromádku tvoří knihy z mého nejmilovanějšího Baronetu a ačkoliv jsem narazila na jedno zklamání, narazila jsem taktéž na dvě nesmírné geniálnosti :D
Odbudeme si zklamání v podobě Stříbrné labutě, na kterou jsem se neskutečně moc těšila a umírala jsem očekáváním. Hned jak se mi kniha dostala do rukou, rozečetla jsem. Četla jsem, četla jsem... kniha skončila a první můj celkový dojem byl: ,,CO TO DO HÁJE BYLO?!" aneb těšte se na brzkou a ostrou recenzi 👀
HODNOCENÍ: 45%

Ještě než se ale dostaneme k té největší dokonalosti, mám tu Chrastění kostí.
Tak trochu psychothriller s krimi dohromady, který by si žádný fanoušek těchto žánrů neměl nechat ujít. Kniha pracuje s námětem vzácné choroby tzv. nemoci zkamenělých lidí, která způsobuje, že postižený je uvězněn ve svém těle druhou kostrou a psychopatem, který je ochotný za svou podivnou sbírku udělat cokoliv. Skvěle napsané, zpracované, vymyšlené a ukončené. Recenze brzy!
HODNOCENÍ: 90%

Bubny prosím, přichází jedna z nejlepších knih vůbec a to..... Deset malých nadechnutí!!!
Naflákala bych si za to, že se ni v knihovničce prášilo tak dlouho, protože bože... Toto je úúúúúžasné. A víte co je ještě lepší? Má to další tři díly (kdy se každý zabývá jinou dvojicí postav) a to nejlepší: chodí mi od vás čím dál více zpráv s tím, že další díly jsou ještě lepší a mám se psychicky+zásobami kapesníků připravit 💔
O knize bych se ráda v budoucnosti rozepsala, ale ve zkratce: na první pohled romanťárna, která se zabývá tématem řízení pod vlivem alkoholu a jeho dopadu, neskutečným způsobem zpracovaná tak, abyste na knihu  nikdy nezapomněli a jak magor šílenstvím skákali pokaždé, když uslyšíte její název 👌
HODNOCENÍ: 100%


Pokračujeme dalšími re-readingy:
Konečně jsem se dostala k druhému dílu Svět (Příběhy) Tryllů, který čtu znovu pro připomenutí a také proto, abych do volně navazující série Kroniky Kaninů vstoupila plně připravená. Ačkoliv z toho nejsem tak moc odvařená jako před třemi - čtyřmi lety, pořád série patří k mým oblíbeným a třetí díl... jooo, to bude něco.
HODNOCENÍ: 70%

Slabých chvilek bylo za březen hodně, a proto jsem sáhla po další dokonalosti Rosemary Beach rovné a to je série The Game - první díl Hrej hráčem. Protože shrnutí píši s měsíčním zpožděním, mohu vám prozradit, že teď, prvního května, jsem na posezení přečetla druhý díl a pořád nechápu jak je to možné, ale s každým dalším čtením v knihách objevují něco nového a do srdce se mi dostávají čím dál více.
Série je opět založena na způsobu co díl, to jiná dvojice postav ze stejného okruhu lidí a jo, Emma Hart fakt psát umí.
HODNOCENÍ: 99%


A nesmím zapomenout na e-knihu, která je zároveň dokonalá, pro mě dlouho očekávána a ještě jednou dokonalá.
Mluvím o prvním dílu ze série Lux od (mé milované) Jennifer L. Armentrout aneb Obsidian.
Pořád nechápu, proč tato série u nás stále nevyšla, protože krom toho, že patří k nejoblíbenějším YA fantasy v zahraničí, na moje potvrzení je fakt do písmena dokonalá, úžasná a skvělá.
Docela mě štve, že každá druhá recenze prozrazuje dejme tomu tajemství a klíč příběhu. Díky tomu jsem i já přišla o moment překvapení, ale i přesto, jsem si knihu neskutečně zamilovala. Zamilovala jsem si postavy, děj, pointu, zápletku a samozřejmě i styl psaní autorky (do toho jsem ale zamilovaná už dávno). Jo, Jennifer mi opět potvrdila svůj talent a pokud jste sérii ještě nečetli, negooglete, nehledejte, rovnou čtěte a věřte, že nebudete litovat.
P.S Mimochodem, hlavní hrdinka je sarkastická knihomolka a knižní bloggerka... jen tak na okraj 💘
HODNOCENÍ: 100%
Související obrázek
zdroj

Jaké knihy jste za březen přečetli Vy? Četli jste nějakou z těchto knih?
Mějte se krásně! ♥

seabook04@gmail.com

4 komentáře:

  1. Krásný článek! Já jsem četla z těchto knih jenom Něco víc a souhlasím s tebou. Jinak za březen jsem přečtla šest knih a za duben sedm. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné úlovky a že jich je hromada :) Já si dávám taky pauzu od čtení, ale nucenou. Musím se od nich držet dál a radši se učit na státnice :D A obsidian sjem četla a taky byla nadšená :) Už jenom protože hlavní hrdinka byla blogerka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt se na toto období, které jednou nastane, moc netěším. Tak to zvládni, odměna pak bude stát určitě za to :)
      Do Luxu jsem se totálně zamilovala a to jsem ZATÍM četla jen první díl :D

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥