neděle 4. března 2018

KNIŽNÍ SHRNUTÍ: únor 2018

Ahooj,
všechny vás srdečně zdravím u nového článku.
Ač si to nechceme přiznat, máme již druhý měsíc nového roku za sebou. Připadá mi, že každým rokem čas plyne rychleji, ale s tím bohužel nic moc neudělám.
Každopádně díky jarním prázdninám, které jsem měla hned na začátku února, jsem se rozečetla a i s následující týdenní pauzou jsem přečetla celkem 12 knih. Našla jsem mnoho srdcových záležitostí, které si musíte přečíst a sáhla i po pár ležácích, které na mě v poličkách čekali už nějaký ten měsíc (rok):


Jako první jsem přečetla novinku z nakladatelství Omega, kterou jste už doufám všichni četli.
Mluvím o Dívce na kusy, což je jedna z nejdrsnějších knih, co se týče nevyspitatelnosti života. A také sebepoškozování.
Tohle je kniha, kterou by si měl opravdu každý přečíst. Každému z nás dá něco jiného, ale zároveň něco, na co jen tak nezapomene. Více si můžete přečíst zde, ale věřte mi, že toto je sázka na jistotu.
HODNOCENÍ: 90%
Knihodojmy

Dále jsem se s obavami ale i nadějí pustila do závěrečného dílu série Krev za krev aneb, jak jim říkám zde na blogu, Mafiánů. Mafiosa.
Moje obavy byly po předchozích ne až tak skvělých prvních dvou dílech oprávněné, ale už po přečtení pár stran závěrečného dílu mi došlo, že obavy byly naprosto zbytečné.
Třetí díl se konečně rozjel a vy jste jízdu nedokázali zastavit. Musíte číst dál a dál a až dojdete na konec, zlomí vás kniha na dvě poloviny, které se ještě hodně dlouho budete snažit slepit. Moc doporučuji!
HODNOCENÍ: 98%
Povídačka rozbalovačka, Knihodojmy


Pokračovala jsem psychothrillerem z nakladatelství Leda a to knihou Nebezpečná laskavost.
Tato kniha si mě plně získala a neustále nad ní musím přemýšlet. Zabývá se totiž tématem přátelství a to tím nejlepším. Můžete nejlepšímu příteli, v tomto případě přítelkyni, plně důvěřovat?
Nebezpečná laskavost patří k těm psychothrillerům, které se vám dostanou pod kůží, donutí vás přemýšlet a hlavně k těm, které jsou brilantně propracované a napsané. Určitě po něm mrkněte!
HODNOCENÍ: 95%
Knihodojmy


A pak přišla čára přes rozpočet, se kterou jsem absolutně nepočítala
Pán hor. Neuvěřitelně čtivá, chytlavá a poutavá série, která se mi dostala hluboko do srdce a můj absťák na třetí díl si nedokážete představit. Odolávám jen proto, že čekám na čtvrtý díl, abych je mohla zhltnout naráz (a několik dalších týdnů trpět čekáním na další díly). Pustila jsem se s pochybami do prvního dílu a o 24 hodin později jsem měla přečtený i ten druhý. To je kouzlo, co? Více o této dokonalosti zde
HODNOCENÍ: 99%
Povídačka rozbalovačka, Knihodojmy


Následovalo jedno z největších, možná i největší, knižní zklamání.
Divoká píseň.
Mnoho z vás mě teď jistě virtuálně kamenuje, ale ne, toto prostě ne.
Očividně jsem si s V. Schwab i přes obrovskou snahu nesedla a nevím, zda se budu pouštět do dalších dílů a jejich knih pro dospělé, které jsem měla původně v plánu. Své důvody vám vypíši do plánované recenze, ale ve zkratce: nuda, nuda, trochu zaujetí, nuda a nuuuuuda.
HODNOCENÍ: 40%
Povídačka rozbalovačka (kde jsem ještě plná očekávání a naděje)

Náladu jsem si ale maximálně spravila knihou z BookLabu - Jízdou a to doslova.
Bože! Tato kniha byla úúžasná! Zmiňovala jsem ji již ve dvou článcích, ale kdybych to zase měla v rychlosti ještě před samotnou recenzní zkrátit: skvělý až filozofický styl psaní, myšlenky v knize perfecto a námět - stačí dvě slova a to Patrick Ness. Více tady a i tady
HODNOCENÍ: 90%
Povídačka rozbalovačka

O jednom víkendu jsem si řekla, že by nebylo na škodu vytáhnout stařenky z knihovny. Respektive knihy, které už mám doma nějakých těch pár let a stále jsem se k nim nedostala. Zároveň jsem měla chuť na nějaké kratší příběhy a volba padla na Prokleté město.
Tento YA psychothriller má sice trochu "až moc" zápletku, ale styl psaní a atmosféra při čtení se rozhodně vyrovnává kupě klasických thrillerů. Minimálně si z ní každý odnese mráz po zádech, takže pokud chcete něco nenáročného, ale přitom mrazivého, napínavého a čtivého, mrkněte po této dvousetstránkové knize ☺
HODNOCENÍ: 85%


Poté jsem dočetla novelu k sérii Existence od Abbi Glines - Leif.
Pokud jste stejní fanoušci této série, novelku Leif byste si neměli nechat ujít. Sice nepřináší nic extra nového do děje, ale je fajn příběh vidět z Leifova pohledu, jelikož v původní trilogii moc prostoru neměl ☺
HODNOCENÍ: 85%

Pokračovala jsem dalším ležákem a po dočtení i zklamáním. Mia Flor.
Kniha od české autorky Ivany Peroutkové, které tuším vloni vyšla u CooBoo Francouzská jízda a která mě svou knihou opravdu naštvala. Proč?
Úžasný nápad, strašné zpracování. Po dočtení se cítím, jako bych knihu ani nečetla. Autorka pracuje s hlavní hrdinkou Viktorkou, která se potřebuje vyzpovídat ze všeho, co ji v jejím těžkém životě potkalo. Když to smixujeme s rodinnou trhlinou, problémy v první lásce a kamarádství, super. Ale jakmile do toho zapleteme i zpracování Ivany Peroutkové, vznikne kniha o 125 stranách, která je jeden velký zmatek.
V knize není dokončena jediná myšlenka, za to trilion rozpracovaných.
HODNOCENÍ: 30%


Předposlední přečtenou knihou se stal recenzní výtisk z Euromedia / Knižního Klubu, na který jsem se neskutečně těšila. Jak vám z ní příběh, kdy žena ve svém domě potká muže, kterého nikdy v životě neviděla, ale on ji tvrdí, že je její životní partner a muž, který přijde po dlouhém dni v práci domů, těší se na svou snoubenku, ta ho ale nepoznává, myslí si, že je zloděj a zároveň jsou všechny jeho věci pryč. Jinak než dokonale? Není možné. Proto jsem se do Cizince pustila s velkým očekáváním a adrenalinem v krvi a jak se mi kniha (ne)líbila si budete moci brzy přečíst na blogu. Prozradím jen to, že mě velice překvapil směr, kterým se kniha ubírala.
HODNOCENÍ: 90%

No a tou poslední přečtenou knihou za měsíc únor se stává YA romanťárna Umění předstírat.
Nevím, jestli stárnu nebo to bylo mou všechno kritizující náladou, ale toto prostě ne. Neříkám, že autorka nepíše skvělým ironickým a čtivým stylem (paradoxně mě z knihy nejvíce zaujalo poděkování, které běžně nečtu), ale děj byla jedna velká katastrofa.
Dva od dětství nejlepší kamarádi. Ona nepopulární, on nejpopulárnější. Ona se rozhodne, že do čtvrťáku přijde jako sex bomba a stane se z ní holka na nezávazné randění. Shodí vytahané tepláky a volná trička a nasouká se do topů bez ramínek a mini sukně. Aby se zvýraznila, začne s ním (tím "nej kamarádem") na oko chodit a domluví se na tom, že po pár týdnech se "vrátí" ke kamarádství a z ní bude konečně.... holka na nezávazné randění. Ale co se nestane, objeví se na scéně lááááska.
Bože, toto bylo fakt utrpení. Na oddych či vyvolání vzteku super, ale jinak...
HODNOCENÍ: 40%


Zaujala vás nějaká kniha? Pokud byste si ji chtěli pořídit a to za tu nejvýhodnější cenu, vyhledejte ji na portálu Srovname.cz nebo klikněte na její název v tomto článku ☺

A to je pro dnešek úplně vše. Co jste četli v únoru vy? Znáte nějakou z těchto knihy?
Mějte se krásně! ♥
seabook04@gmail.com

14 komentářů:

  1. Pěkné, já celý únor byla zaseklá na jedné knize, bída, ale snad to v březnu doženu. Na wishlistu mám Dívku na kusy, vypadá super.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Jak to jenom děláš? Já zvládla sotva čtyři knihy. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama se tomu často divím, ale když je čas a jsou skvělé knihy, jde to samo :)

      Vymazat
  3. U Pána hor jsem to měla podobně. Jakmile jsem měla k dispozici i druhý díl, musela jsem hned pokračovat. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A právě proto čekám na další, protože po jednom se to číst prostě nedá :D

      Vymazat
  4. Já bych si moc ráda přečetla Jízdu :)
    Jinak super výsledky, 12 knih je hodně :o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc! :)
      Jízda mě velice překvapila a doporučuji ji všude. Opravdu stojí za přečtení ♥

      Vymazat
  5. Stihla jsi toho vážně hodně :) Z tvého výběru jsme zatím nic nečetla, ale skoro všechny knihy mám v plánu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc! :)
      Opravdu bych potřebovala den min. o 48 hodinách, protože takhle nemáme šanci stihnout ty haldy skvělých knih :D

      Vymazat
  6. Nečetla jsem ani jednu ze zmíněných knih, ale Mafiosa je v mém pořadníku, zatím jsem četla pouze první díl a líbil se mi, takže se už těším jak se pustím do druhého dílu a následně třetího. :)
    Mrs. Jungová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš se na co těšit. Inferno je ještě před hranicemi úžasnosti, ale Mafiosa... ta je už kilometry za :D

      Vymazat
  7. Páni, super shrnutí :) Já jsem ze zmiňovaných knih nečetla ani jednu a myslím, že ani jednu nemám na seznamu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc! :)
      Pár by se tu jistě našlo! Třeba takový Cizinec, Jízda,... :D

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥