sobota 10. února 2018

KNIŽNÍ SHRNUTÍ: leden 2018

Ahooj,
všechny vás vítám u nového článku a wrap upu za první měsíc nového roku 2018.
Dopadlo to tak, jak jsem čekala. Díky škole, která se na nás pilné studenty skrz pololetí svalila, jsem přečtla pouze čtyři kniha, ale za to jsem si všechny zamilovala a skoro všechny se již teď zapsaly do nejlepších knih tohoto roku.
Jaké to jsou?


Jako první jsem se (jako vždy na poslední chvíli) pustila do povinné četby. A protože jsem hledala nějakou útlou knihu, kterou si chci přečíst už dlouho, jasně to vyhrál Malý princ.
Jednoduše jsem chtěla zjisti, co všichni na této knize mají. No a překvapivě jsem to po dočtení zjistila. Dle mého nejde knihu pochopit na jedno přečtení. Má v sobě tolik myšlenek a pocitů, že člověk to nedokáže najednou vstřebat. Proto bych si knihu ráda přečetla ještě několikrát, ale ano, ta podstata knihy, že je dětství pro dospělé jako zamčená truhla na půdě, mě oslnila.
HODNOCENÍ: 90%


Pokračovala jsem knihou, která mě rozsekala na piďi miďi kousíčky a nazpátek mě zatím ještě nic neslepilo.
Chvíle před koncem od Lauren Oliver.
Lidi, tohle si jednoduše musíte přečíst. A pokud ne přečíst, tak minimálně zhlédnout film (mimochodem s dokonalou Zoye Dutch v hlavní roli), který se maximálně povedl. Ale víte co, musíte si ji přečíst, protože je teď ve výprodeji za pár kaček.
Tato kniha pojednává o dospívající dívce, která patří se svými nejlepšími kamarádkami ke královnám jejich střední školy. Má přítele, zvána je na ty nejlepší party...jednoduše, její život je sen každé holky. Do té doby, než při zpáteční cestě z mejdanu má s kamarádkami nehodu. Pamatuje si silný náraz a poslední výkřiky před smrtí. Slyší také pípání jejího budíku, který ji upozorňuje, že je sedm hodin ráno a před domem na ni čeká Lindsey. Řidička auta, ve kterém včera zemřela.
A tak se budí každý den znovu a znovu. Snaží se přijít, komu a o co tady jde a přichází na to, že její život byl opakem dokonalosti.
Slovo na konec? Kniha, která vám minimálně zamotá život a vy se zamyslíte nad tím, kdo vůbec jste. Amen.
HODNOCENÍ: 100%


Moje sestra žije na krbové římse je kniha s neskutečně dlouhým názvem, pár stránkami a várkou emocí.
Jak jste si mohli přečíst v mé recenzi na ni, toto je další obrovský objev. Názory ostatních čtenářů na ni byly spíše negativní, takže jsem čekala dvousetstránkovou oddychovku, kterou přečtu za pár cest v MHD. Nebylo tomu tak. Autorka Kečupových mračen opět vzala téma, kterého se bravurním způsobem ujala a stvořila tak příběh, na který jen tak nezapomenete. Rozhodně se po této knize podívejte, nebudete litovat.
HODNOCENÍ: 99%
Knihodojmy zde


No a poslední knihou přečtenou v lednu je novinka z YOLI a z pera P. C. Cast - Z vůle Luny.
K téhle knize jsem byla skeptická skrz Školu noci, kterou autorka se svou dcerou napsala, ale už po první kapitole mi bylo jasné, že její nová série Příběhy z nového světa je úplně jiná liga. Z vůle Luny nám představuje rozsáhlý a komplikovaný svět, ve kterém musí hlavní hrdinové bojovat o sebe samotné a o svůj kmen. Za mě to je jedna z nejlepších knih z YOLI  a jedna z nej knihy z YA fantasy, kterou byste si rozhodně neměli ujít.
Hodnocení: 95%
Knihodojmy zde



Zaujala Vás nějaká kniha a chcete ji pořídit za nejvýhodnější cenu? Vyhledejte ji na portálu Srovname.cz či klikněte na její název v tomto článku ☺

A jsme u konce. Četli jste nějakou z těchto knih? Jaké knihy jste v lednu přečetli vy?
Mějte se krásně! ♥
seabook04@gmail.com

10 komentářů:

  1. Čtyři knihy nejsou vůbec málo, zvlášť v tomhle náročném období. :)) Je vidět, že jsi měla při výběru šťastnou ruku... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Chvíli před koncem bych si také ráda pořídila. Co se týče Malého prince, tak jeho oblíbenost prostě nedokážu pochopit, mě nijak nezasáhl.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chvíle před koncem je za momentální cenu opravdu povinnost! ♥

      Vymazat
  3. Všechny knihy vypadají zajímavě. Znám jen Malého prince, taktéž jako povinnou četbu. Nicméně jsem mu tehdy na chuť moc nepřišla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolikrát se nám ty knížky znechutí jen kvůli tomu, že jsou právě povinná četba :/

      Vymazat
  4. Krásný lednový výběr. Malý princ je nádherné čtení a jedna z těch knih, které podle mého názoru každý přečte trochu "jinak", je toho tam mnoho schovaného a lidé si z toho vyberou různá poselství. A i stejní lidé v různých časových obdobích budou na knihu nahlížet jinak. Sama plánuji rereading, jsem zvědavá, co mi kniha dá teď jiného, než pár let zpátky.
    A klobouk dolů před čtyřmi knihami v takhle náročném školním období :) Já v lednu nakonec stihla osm knih, z čehož jsem nadšená, je to pro mě nadprůměr. Uvidíme, jak se bude dařit v únoru. Tobě Lucinko přeji, ať máš v tomto měsíci štěstí na samé krásné knihy.
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc ♥
      S názorem na Malého prince plně souhlasím!! Osm knih! Páni, kéž bych tolik stihla aspoň za únor, který teď budu mít alespoň ke konci volnější ♥
      Tobě také!!! ♥

      Vymazat
  5. ja zvladla pet knih a taky jsem z nich byla nadsena :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥