pátek 16. února 2018

KNIŽNÍ NÁKUPY: leden 2018

Ahooj,
všechny vás moc vítám u nového shrnovacího článku a dnes to budou nákupy za leden.
Nevím, zda je to zpráva dobrá či špatná (pro moje napěchované knihovny asi špatná), ale v lednu jsem se s knihami pořádně rozjela a únor... no, počkejte se na ty hromady sami, protože já to se sebou začínám vzdávat 😄
Každopádně za leden mi přibylo nádherných 12 knih ♥


V lednu jsem oslavila narozeniny, které si samozřejmě vyžádaly nové knihy.
Když jsem byla s kamarádkou v kině (mimochodem na Insidious 4 a mimochodem podruhé, byla to skvělá kravina), stavila jsem se do LK, kde mě málem kleplo. Proč? Měli tam anglická vydání The Mortal Instruments, které když máte v knihovně komplet, hřbet knih vám vytvoří dokonalý obraz. Takže jsem za 149 Kč / ks vzala třetí, čtvrtý a pátý díl a neodolala jsem ani závěrečnému dílu Pekelných strojů, taktéž v AJ, a ve vydání, ve které už předchozí díly pravděpodobně neseženu, ale věřte mi... na fotce to nejde vidět, ale v realitě je to obrovská těžká kniha, která je opravdu nádherná. Jo a ta byla za 159 Kč 👌


Dále jsem narazila na Adris (odkaz na její blog zde), která prodávala hromadu knih za super cenu.
Proto jsem si u ní vyžádala Divotvůrce, kterého jsem zpočátku v plánu ani neměla, ale skvělé ohlasy mě přesvědčily, Hodnou holku, což je jeden z nejlepších (možná i nejlepší) psychothrillerů vůbec a Pomstu a Rozbřesk, což je další kniha, po které jsem toužila už od vydání, takže si ji můžu z mého (nekonečného wishlistu) konečně odškrtnout. Jo a jedna stála stovku, takže kdo by to tam pro boha nechal?


Dále se mi podařilo vyměnit knihu a zároveň doplnit sérii.
Mluvím o mé milované Rosemery Beach, kterou mám v knihovničce konečně kompletní a mohu si ji přečíst i fyziky (poprvé jsem četla na čtečce). Závěrečný díl Nevinná navždy má stejně škaredou obálku jako předchozí (omlouvám se YOLI, ale tyto obálky prostě ne-e), ale i tak jsem moc ráda, že u nás vůbec dodovyšla. Nebo spíš, jak se to vezme. V originále má série už asi dvanáct dílů, ale pouze první tři se zaobírají párem Blaire a Rush, takže jsem ráda, že u nás vyšla alespoň ta základní trilogie, protože s ní dlouho vypadalo docela bledě.


Poté tady mám kupičku recenzáku, které mám až na jeden přečtený.
Nebezpečná laskavost dorazila z Ledy a za mě rozhodně ano. Skvělý psychothriller, který je brilantně napsaný, promyšlený a dokonce i zpracovaný. Recenze bude co nejdříve, ale doporučuji rozhodně už teď.
Dalším doporučením a to v oblasti (YA) fantasy je nová kniha od P. C. Cast nebo-li jedné z autorek Školy noci - Z vůle Luny. Pokud chcete znát můj kompletní názor, mrkněte tady na recenzi, ale ve zkratce: úžasný originální svět, který vás chytne od první kapitoly a příběh, který si zamilujete. Určitě po ní mrkněte.
A poslední z trojice je recenzní výtisk z BookLabu / Slovartu, na který jsem se zpočátku moc netěšila, ale po pořádném prozkoumání anotace jsem obrátila o 180 stupňů a na knihu se neskutečně těším.
Měla by totiž sledovat dospívající hlavní hrdinku, která trpěla / trpí psychickými problémy a vrací se do běžného světa. Snaží se svoji minulost utajit a zároveň být normální. Mít kamarády, dobré známky ve škole a poslední, co ji zatím chybí, kluka. Takže Už jsem normální?!?, prosím, nezklam!!


Poslední knihou v dnešním článku je další recenzní výtisk a tentokrát z Omegy.
Dívka na kusy je obrovskou bombou zimy a jelikož už ji mám přečtenou, mohu říci, že oprávněně. Recenze na ni vyšla nedávno, takže se na ni můžete mrknou zde, ale opět, kdybych měla o knize říci něco ve zkratce, bylo by to toto: kniha o sebepoškozování, zrádnosti života a zlomené dívce, kterou život rozlámal na kusy a právě proto by tato kniha měla být čtená co nejvíce. Nehledě na věk, pohlaví, zkušenosti, zájmy... každému z nás tato kniha něco dá. Někomu jiný pohled na svět, někomu sílu žít.



Zaujala vás některá z knih? Klikněte na její název nebo ji vyhledejte na portálu Srovnáme.cz ☺


Četli jste nějakou z knih? Jaké knihy udělaly v lednu radost vám?
Mějte se krásně! ♥
seabook04@gmail.com

12 komentářů:

  1. Ke knihám gratuluju a že jich je vážně spousta. S takovýmhle přístupem se ti počet knih čekající na přečtení nezmenčí. :))) (nejspíš je to úděl nás knihomolů) :))

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné přírůstky. Nebezpečná laskavost i Dívka na kusy se mi taktéž líbily. Dneska mi přišel Divotvůrce, tak jsem na něj dost zvědavá. :) A ty si užij čtení! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Debezpečná laskavost a Dívka na kusy mě neskutečně lákají. :-)
    Krásné přírůstky! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ach levne knihy, te zastrelim. 😀 Jinak krasna hromadka 😉

    OdpovědětVymazat
  5. nadherna hromadka knih... hlavne C. Clare... ty serie zeru a obalky jsou naprosto super, jen skoda ze anglicky cist neumim :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc ♥
      Toto vydání je prostě...ááá ♥

      Vymazat
  6. Divotvůrce a Pomstu a rozbřesk vřele doporučuji, byla jsem nadšená :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥