neděle 18. února 2018

KNIHODOJMY: Mafiosa

,,Temnější, smyslnější a nebezpečnější..."

Dočkala jsem se bombového závěru YA mafiánské série?!?
Jak víte, byla jsem jedna z mála, která YA mafiánské sérii Krev za krev moc nepropadla. Sama jsem se divila, jak je to možné, ale jednoduše mi k v knihách chyběla vášeň.
Připadalo mi, jako by se autorka neustále hlídala, aby nevybočila z řady tuctových romantických sérii a nerozjela to na plné pecky. Na konci druhého dílu ale svitla naděje. Autorka se konečně uvolnila a rozjela příběh, který skvěle našlápl třetímu = závěrečnému dílu.
Využila toho nebo se držela svých původních kolejí?


Jmenuji se Sofie.
Dříve křehká a něžná dívka, která milovala svoji matku, kamarády a i svého podivného strýce Jacka.
Teď jsem ale Sofie, která touží po pomstě. Nic nechci více, než pomstít svoji matku vraždou člena mé rodiny a mého strýce. Moje dříve nevinná rodina se proměnila lusknutím prstu v jeden z nejnebezpečnějších rodů mafiánů, kteří už léta vedou pokrevní válku s Falconovými. S rodinou, ke které se chystám připojit a svůj rod povraždit.
A co, že jeden z Falconových mi láme srdce a druhý se ho snaží beznadějně získat?

Ano, konečně to mohu napsat. Závěrečný díl byl naprostá pecka.
Jak už jsem psala výše, od počátku jsem černá ovce, která se do série Krev za krev nezamilovala hned po prvním díle. Jednoduše mi v mafiánech scházela vášeň, která dle mého, k mafii neodmyslitelně patří. Ale po tom, co jsem přečetla Mafiosa jsem neskutečně ráda, že jsem čtení nevzdala, protože tady? Tady to jelo hlava nehlava.
Autorka si na konci druhého dílu skvěle našlápla. Ačkoliv to zní krutě a na čtenáře to má při čtení poměrně velký dopad, smrtí několika hrdinů si otevřela dveře do té pravé mafie.


V závěrečném díle se vraždí, miluje a nenávidí.
Autorka se neohlíží a opravdu jedná rychle, ale přitom tak, aby si čtenář příběh užil.
Ačkoliv hlavní zvrat můžete odhadnout ještě dříve než by se hodilo, nezkazí vám to pocit ze čtení, jelikož zde není důležitý konec, ale celá gradace příběhu.
A gradovat dříve pomalý příběh bez silnějších emocí začíná už od první kapitoly.

Hlavní hrdinka a já nikdy kámošky fakt nebudeme.
Je můj pravý opak a typ hrdinek, které opravdu nesnáším a je to to jediné, co bych třetímu dílu vytkla.
Nebudeme si nalhávat, mnoho jejich myšlenek a dokonce činů je opravdu maximálně nelogických a kolikrát jsem si z její blbosti chtěla umlátit knihu o hlavu. Ale naštěstí to zachránily mužské postavy, které jsou skvěle vymyšlené a vy je budete jak milovat, tak pár jedinců i k smrti nenávidět.


Co musím neskutečně vyzdvihnout je konec. PANE BOŽE!
YA příběh, který YA konec nemá.
Nečekaný, temný, drsný a zdrcující zároveň. Dodává třešničku na dortu, díky které se vám příběh do mozkových závitů zaryje natolik, že na mafiány budete minimálně pár týdnů vzpomínat a kdykoliv o knihách padne zmínka, přeběhne vám mráz po zádech.

Závěrem:
Rozhodně ANO! Pokud si chcete přečíst YA romantiku, která není psána s nasazenými růžovými brýlemi, rozhodně sáhněte po mafiánech ze série Krev za krev. Čtivost, nezapomenutelnost a mráz po zádech zaručen!

HODNOCENÍ:

98%


Mockrát děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku ♥
Pokud i vy chcete nahlédnout do světa mafie, klikněte zde 🔫


Co vy a tito nebo jiní mafiáni? Čtete příběhy z mafiánského prostředí?
Mějte se hezky! ♥
seabook04@gmail.com

6 komentářů:

  1. Pěkná recenze, původně mě knižní série moc nezaujala, když ale vidím, jak ji všichni kladně hodnotí... ještě se po ní podívám. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Četla jsem první díl a ten mě moc neokouzlil, ale když vidím že série je díl od dílu lepší, ještě ji zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc! Byla jsem na tom s prvním a druhým dílem stejně, ale tento... opravdu pecka! ♥

      Vymazat
  3. Krásně nafocené! <3 a krásná recenze. Mě tato série osobně moc neláká. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥