čtvrtek 8. února 2018

Jízda z BookLabu

Ahooj,
všechny vás zase po době zdravím u nové povídačky rozbalovačky. Dnes si představíme můj obrovský rest, který mi přišel už před Vánocemi. Nemohu si to odpustit a musím zase vynachválit Slovart / BookLab a jejich PR balíčky. Jde vidět, že si s tím dávají práci, která po rozbalení vykouzlí úsměv na tváři.
Jeden z takových balíčků mi dorazil i před Vánoci, takže se usaďme do mého čím dál více používaného stroje času a přenesme se do vánoční nálady 🎄🎅



Ještě než se dostaneme k samotnému obsahu balíčku, mám na vás otázku: Co vy a Patrick Ness?
Abych tuto otázku odůvodnila: novinka, která mi z BookLabu dorazila je kniha na námět Patricka Nesse. Pro mě je tento autor jeden z nejzajímavějších autorů současnosti. Každá jeho kniha je výjimečná a zaryje se vám do srdce. Tedy, pokud ji pochopíte. To je jejich jediné mínus.
Patrick píše knihy tak, aby je ne každý pochopil, ale když patříte mezi vyvolené, smete vás na kolena. Věřím, že každý z vás četl Volání netvora (pokud ne, rychle to napravte), což je jediná z jeho knih, kterou pochopí každý, ale třeba taková My ostatní tu prostě žijem... Tu jsem já například vůbec nepobrala. Každopádně od Patricka mám doma i knihu Něco víc, ke které jsem se stále a pořád nedostala, ale čekám na den, kdy se vzbudím a řeknu si: ,,Jo, dneska je ten den na Nessovu knihu."
Co je ale potřeba určitě zmínit, fanoušci Patricka zbystřete, že tento měsíc (pokud jste zaspali, je únor) vyjde další jeho kniha a to Nejdelší den Adama T., která se bude zabývat homosexualitou, takže juchúúúú, nažhavte záložky, už se to blíží. Mimochodem Slovákům už vyšla, takže jsou napřed 😏


No a abychom se vůbec dostaly k novince, která mi v prosinci společně s roztomilými dárečky dorazila... budeme mluvit o knize Jízda od Guye Adamse.
Co jsem tak pochopila, tak je to kniha inspirovaná seriálem Class, který je zase inspirován Doctorem Who a do toho všeho se zamíchal Patrick Ness, který vymyslel námět (jak knihy, tak i samotného seriálu) a Guy Adams ho zpracoval. Pokud se vám to stále nezdá komplikované, ještě vám zmíním, že vyjde i druhý díl, který je volně navazující, ale psán jiným autorem. Takže takové menší, pár řádkové představení, co vlastně kniha Jízda je 😄


Co jsem tak pochopila z tajemné anotace, Jízda by měla sledovat život pár teenegerů, kterým se v životě ději nevídané věci. Jeden chce spáchat sebevraždu, druhý se vymkne kontrole, třetí se vzbudil v cizím těle, čtvrtý vyvraždí svoji rodinu, apod.
Kniha by měla sledovat postavy právě z výše zmiňovaného seriálu, na který určitě po přečtení mrknu. Jakýmsi záhadným způsobem mi to totiž připomíná The 100. Ani ne příběhově, ale spíše stylově.
No, nechám se překvapit, ale nebudu lhát, očekávám opravdu jízdu 👀

Mockrát děkuji nakladatelství Slovart / BookLab za poskytnutí recenzního výtisku ♥
Pokud byste i vy chtěli svou Jízdu, klikněte sem 

Co vy a tato kniha, sérial Class / Doctor Who (já ho neviděla ani mě to upřímně moc neláká) či The 100? Jaký je váš názor na Patricka Nesse? Četli jste od něj něco?
Mějte se krásně! ♥
seabook04@gmail.com

10 komentářů:

  1. Od autora jsem ještě nic nečetla, někdy v budoucnu se na to ale chystám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Od Patricka jsem nic nečetla, ale jednou bych si od něj chtěla něco přečíst, tak třeba až nebudu mít tolik knižních restů v knihovničce :))
    Přeji ať se ti kniha líbí :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc! :)
      Určitě ho zkus, je to minimálně velice zajímavý a nevšední autor :)

      Vymazat
  3. Pěkný balíček, opravdu si ve Slovartu dávají záležet :) Od Patricka Nesse jsem četla jednu knihu- My ostatní tu prostě žijeme a ta mě moc nezaujala. Nad dalšími knihami proto váhám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      To je podle mého jeho nejkontroverznější kniha a i já ji vůbec nepochopila. Zkus Volání netvora. To je záruka kvality :)

      Vymazat
  4. Priznávam, že od Nessa som ešte nečítala nič, je trošku mimo môj obvyklý žáner, ale možno si od neho niekedy niečo prečítam, zaujala ma jeho kniha Sedem minút po polnoci (dúfam, že tom názov nepoplietla :D ). Každopádne táto novinka ma zaujala, už som na ňu čítala pár recenzií a vyzerá dosť dobre :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sedem minút po polnoci si určitě přečti. Je to sázka na jistotu a nepatří to k jeho extra kontroverzním knihám :)

      Vymazat
  5. Ten balíček je skvělý, hrozně se mi líbilo to přáníčko :) Jinak na Nesse se chystám, ale nevím kdy. Rozhodně ho ale chci vyzkoušet a uvidíme, jak mě zaujme :) Měj se krásně, Luci :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥