čtvrtek 22. února 2018

Děsivé čtení z Baronetu

Ahooj,
všechny vás vítám u nového článku a dnes tu máme další PR z mého milovaného Baronetu.
Jo, já vím. Píši to pokaždé, ale Baronet opravdu patří k těm nakladatelům, kteří si nesmírně váží svých recenzentů, čtenářů a fanoušků.
Začal rok 2018 a knihy, které mají v prvním pololetí u Baronetu vycházet, jsou doslova neodolatelné. No a podle toho vypadá i můj wishlist, ze kterého musely slézt Baroneťákům všechny vlasy, ale proboha, kdo by tomu jako odolal?! No a jak vychází, pomalu i knihy přichází a dnešní zásilka opravdu není čtení pro slabé povahy...


Jste milovníci thrillerů/ detektivek/ hororů?
Já jsem "neobvyklý" mix, který miluje ty největší slaďárny, ale i největší nechuťárny. Je ale pravda, že romantiku raději čtu a horory "raději" sleduji. Raději dávám do uvozovek, protože horory v knižní podobě jsou, oproti ostatním žánrů, jako jehla v kupce sena, a tak mi krom filmových podob moc nezbývá. Každopádně abyste pochopili jak moc hororový nadšenec jsem, tak například u série Saw obědvám, večeřím a často i snídám :D
Jak jste na tom vy? Doporučili byste mi nějakou temnou knihu, kterou bych si neměla nechat ujít?


Abychom se ale vrátili k unboxingu.
Z Baronetu mi nedošla jedna, ale hned dvě nově vydané krásky, které čtenářům mají nahnat husí kůži a srdce do krku.
První z nich, a ta tlustší, Chrastění kostí nese hlášku: Psychopat mnohem děsivější než Hannibal Lecter! Hannibal Lecter je mimochodem fiktivní postavou sériového vraha a kanibala z knih Thomase Harrise a taková perlička: byl označen za padoucha č. 1 vůbec. Takže Chrastění kostí by už mělo být opravdu silné kafe. Když to ještě spojíme s únosem dospívající školačky a malého chlapce trpícího vzácnou chorobu (mimochodem z nemocnice), moje očekávání se zvyšuje každou minutou. Tento debut mladé anglické žurnalistky je zároveň prvním dílem plánované série. Kdybychom se podívali na momentální první ohlasy, přirovnávají knihu k nadprůměru a místy k naprostému nadšení, tak jsem zvědavá, jak kniha dopadne u mě. Těšing je, jak asi tušíte, opravdu velký.

No a aby toho mrazivého čtení nebylo málo, mám tu další novinku, která nás má zavést do drsného podsvětí Londýna.
Relikvie od britského autora Tima Lebbona. Věřím, že vám toto jméno něco říká a ano, je to opravdu autor knih ze série Vetřelec a svět ho řadí mezi jedny z nejlepších autorů co se týče hororů a dark fantasy.
Tato jeho novinka sleduje očima studentky kriminologie podsvětí Londýna, kam se díky únosu jejího přítele dostává. Pátrá po něm sama a my jako čtenáři bychom měli být znechucení a překvapení tím, co se v Londýně po setmění skrývá.


Moc děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku ♥
Knihy pořídíte zde a zde

Zaujala vás nějaká z knih? Také jste tak nadšení z nového edičáku Baronetu? ♥
Mějte se krásně!
seabook04@gmail.com

12 komentářů:

  1. Popravdě je těžké najít nějakou knihu, která by dokázala čtenáře fakt vydesit. Filmy mají to kouzlo, kdy se člověk dívá na bednu a teď najednou tam na nás něco "vyskoči" zatímco v knize na nás nic vyskočit nemůže.
    Ne že bych byla úplně vydesena, ale asi mezi dost dobře temné knihy bych teď v poslední době zařadila "Zimní lidé" a "Nejhorší noční můra".

    Jinak na ediční plán Baronetu jsem koukala a jsem docela dost nadsena. Hodně titulů vypadá velmi dobře :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu. Málo který autor dokáže vlít adrenalin do žil a mráz po zádech skrz písmenka, ale pár takových už jsem našla :)
      Knihu Zimní lidé mám na čtečce, ale nic moc o ní nevím, tak snad se k ní někdy dokopu :)

      Vymazat
  2. Ke knihám gratuluju, užij si je. :) Už teď jsem si jistá, že tyhle dvě děsivé knihy nebudou nic pro mě. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, obe knihy vyzerajú naozaj skvele a určite to nebude žiadne veselé oddychové čítanie :-) Priznávam, že som nevedela ani o jednej z týchto kníh, kým som ich u teba nevidela, ale obe ma zaujali. Relikvie asi o niečo viac. Teším sa na tvoje recenzie a prajem príjemné, mrazivé čítanie :D

    OdpovědětVymazat
  4. Luci, já už k Tobě nevlezu! :D Potřebuju obě! Užij si je, budu moc zvědavá na dojmy, a doufám, že budou skvělé, protože bych si je vážně ráda pořídila :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestraš, chyběla bys mi tady! ♥ :D
      Moc děkuji a dám co nejdříve vědět. Ty také! ♥

      Vymazat
  5. na Relikvie jsem zvedava, taky jsem je puvodne zvazovala, ale nakonec jsem se domluvila pouze na pokracovani Pana hor :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Relikvie vypadá opravdu hoodně slibně. Ale to všechny knihy od Baronetu. Začínám být na nich pomalu, ale jistě závislá :D

      Vymazat
  6. Tak to vypadá hodně dobře, těším se na recenze. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥