sobota 16. prosince 2017

Knižní shrnutí: listopad 2017

Ahooj!
Všechny vás znovu vítám u shrnovací článku za měsíc listopad.
Ani jsme se nenadáli a je tu poslední měsíc roku 2017. V listopadu jsem se docela rozjela a přečetla 10 knih. Nemálo z nich mělo vyšší počet stran, tudíž jsem na sebe o to pyšnější. Zároveň jsem v listopadu rozjela re-readingový maraton a objevila dvě knižní pecky, které si musíte přečíst!


V jednom chladném večeru jsem ležela u krbu a přemítala o smyslu života (všichni tyto stavy známe)  a najednou jsem dostala chuť přečíst si nějakou oddechovou romantickou jednohubku, která mi aspoň trochu vlije radost a naději do žil. Po krátkém přemýšlení bylo jasno. Konečně se dostalo na Nádhernou svatbu, což je novela ke Krásné katastrofě. Nebudu prozrazovat děj, jelikož nechci být označovaná za někoho, kdo spoileruje, i když to dělá i samotný název, ale řeknu Vám tři věci:
1. Totálně jsem zapomněla první díl (Krásná katastrofa), proto jsem se na ni téměř okamžitě vrhla znovu.
2. Pokud jste stejně jako já nečetli druhý díl (Učiněná katastrofa), nečtěte si komentáře u této knihy. Nikdy a nikde, protože se dozvíte spoilery z dvojky, které mě osobně dost zkazily už takhle předem překvapení.
3. Pokud chcete totálně vypnout a začíst se do příběhu plného lásky, toto je značka ideál 👌
HODNOCENÍ: 85%

No a co mě čekalo dále? Nocte od Courtney Cole.
Jelikož jsem se chtěla pustit do druhého dílu, došlo mi, že si pro připomenutí detailů (a toho zrůdného konce) musím dát re-reading.
O Nocte toho nejde moci říct, protože tato kniha je jedna velká past, která na konci zaklapne a vám v ní zůstane uvězněné srdce. Nocte je jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla a pokud jste ho ještě nečetli.... Neříkejte mi to, protože by to dopadlo akorát tak, že bych k vám vtrhala, vrazila vám knihu do ruky a pěkně nad vámi stála a hlídala, jestli opravdu čtete... Ano, až tak moc je tato kniha šílená a dokonalá.
HODNOCENÍ: 100%



Re-reading maraton ale Noctem rozhodně nekončí.
Nějak se mi to zalíbilo. Vrátit se do příběhů, které tolik miluji. Proto jsem nemohla vynechat ani After. Konkrétně jsem doslova zhltla dva první díly, After: Polibek a After: Přiznání, po sobě (první díl 500 stránek, druhý 600 stránek), za dva dny a... někdo si dává řetěz přes ledničku, někdo přes knihovny. Věřte mi, že kdyby tam ten imaginární řetěz nevisel, četla bych celý měsíc tuto sérii pořád a pořád dokola.
Vím, že někdo si v této sérii nic nenajde. Ale já tam vidím neskutečné poselství a nádherné zobrazení pravé lásky a zajímavě zpracovanou psychiku postav. Navíc se málokterý autor dokáže zarýt tak moc pod kůži, jako Anna Todd. Je až neskutečné, že 24/7 jsem v hlavě neměla nic jiného, než Hardina a Tessu.
Všemi chválenou knihu dokáže napsat každý. Skoro každý dokáže napsat knihu s vysokou "literární hodnotou". Avšak málokdo dokáže pouhými slovy na papíru člověku do žil vlít radost, zamyšlení, smutek, lásku, šílenství... emoce. A to je pro mě dokonalá kniha a After série do dokonalých knih opravdu patří.
HODNOCENÍ (obě knihy): 100%


A hádejte. Máme tu další re-reading (facepalm).
Ačkoliv Courtney Cole napsala neskutečně temnou sérii stylem, který poznám ze dvou slov, jinou sérii od ní bych nepoznala. Mluvím o Beautifully Broken, ze které u nás vyšel pouze první díl Pokud zůstaneš.
Pokud si už teď říkáte, že se do ní pouštět rooozhodně nebudete, protože nedovydané série nevedete, honem to z hlavy vypuďte, protože první díl končí zcela uzavřeně a je to přesně ten typ romantické série, ve které se každá kniha zabývá jiným párem.
V Pokud zůstaneš máme klasický pár tvořící bééd boj Pax a andílek Anna. Nebudu lhát, kniha je klasickou slaďárnou se, stále opakujícím se, základem romantických knih, ale bože, i přesto to miluju.
Pokud  hledáte v knihách odpočinek, "vzrůůšo" a trochu (tunu) té lásky, sáhněte po Pokud zůstaneš. Ale opovažte se to srovnávat s Nocte, jelikož Nocte, je ale opravdu maximálně jiná liga.
HODNOCENÍ: 89%



Mléko a med se dostalo i k nám do Čech a já nemohla jen tak koukat.
Přihlásila jsem se do recenzního konkurzu, který vyšel a do knihy se pomalu hned po vybalení pustila. Jaká byla? Skvělá. Pořád nemohu svoje pocity z ní vyjádřit tak, jak je cítím, ale pokusila jsem se o to v recenzi, na kterou vás odkážu (níže).
Pokud nad touhle básnickou sbírkou váháte, opravdu ji zkuste. Ačkoliv kniha není pro každého, nese obrovské množství bolesti, touhy a lásky, které vám kniha bude v průběhu čtení předávat ať chtít budete, či nebudete.
HODNOCENÍ: 95%, KNIHODOJMY ZDE

Ta druhá byla jedna z mých nejočekávanějších knih druhého pololetí tohohle roku.
Jak sami vidíte, dostala jsem se k ní skoro až na úplném konci roku, ale rozhodně to stálo za to. Po vydání jsem čekala na první ohlasy, které byly především zklamané. Hlavně díky tomu, že kniha nesplňovala to, co měla napsané na obálce a to označení psychologický thriller. Díky tomu jsem do knihy šla bez očekávání určitého žánru a udělala jsem dobře. Ta druhá je opravdu povedené psychologické drama s tíživou atmosférou. Dále vás odkáži na celý článek věnovaný tomuto skvostu, abych se zde neopakovala.
HODNOCENÍ: 95%, POVÍDAČKA ROZBALOVAČKA ZDE, KNIHODOJMY ZDE



Poslední re-reading za listopad, přísáhám.
No a samozřejmě mluvím o Krásné katastrofě, na kterou jsem jednoduše dostala obrovskou chuť. A co je divné, líbila se mi ještě více, než při prvním čtení, a proto jsem i zvedla hodnocení.
Jamie McGuire psát umí (její nejlepší kniha je rozhodně Sladké nic, o tom žádná) a i když zde máme šablonu romanťárny, přidala Jamie příběhu dala své "něco" a tím myslím hlavní hrdinku, která není z porcelánu jako většina hrdinek v tomto typu knih. I když vím, co Jamie myslela nepochopitelnými činy hlavní hrdinky, neubráním se a trochu vás na ni připravím. Tato kniha je dokonalá, až na hlavní hrdinku, jejíž chování je nepochopitelné, ale zároveň i skrytým významem knihy 👀
HODNOCENÍ: 95%


Bez srdce.
Objev měsíce a kniha, která mě totálně, ale totálně zmasakrovala.
Nechci se tu moc vypisovat, jelikož si chci pocity a myšlenky schovat do samostatného článku, který v nejbližších dnech vyjde, ale pane bože, lidi... Toto si prostě musíte přečíst. Je to úplně jiné než autorčiny Měsíční kroniky a ku podivu milionkrát lepší.
HODNOCENÍ: 100%, POVÍDAČKA ROZBALOVAČKA ZDE

Desátou a zároveň poslední přečtenou knihou za listopad je druhý díl mafiánské série Krev za krev.
Inferno  konečně (minimálně ke konci) zvedlo laťku a konečně se autorka alespoň trochu odvázala. Opět pro vás chystám samostatný článek, ale co vám můžu říci už teď, je, že pokud se autorka odváže a využije příležitosti, kterou uzavírá druhý díl, závěr této série bude opravdu jízda.
HODNOCENÍ: 85%, POVÍDAČKA ROZBALOVAČKA ZDE


Zaujala vás nějaká kniha? Pokud si ji chcete pořídit za co nejnižší cenu, klikněte na její název nebo vyhledejte na portálu Srovname.cz 👈

Jaké knihy jste přečetli za listopad vy? Četli jste nějaké z mého výběru?
Mějte se krásně! ❤
seabook04@gmail.com

14 komentářů:

  1. Přečetla jsi toho vážně hodně :) Četla jsem Nocte a to mě moc bavilo :) Teď se chystám na sérii Krev za krev :) Tak přeji hezké čtení i tento měsíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc ♥
      Jsem zvědavá na Tvoje dojmy z Krev za Krev :)

      Vymazat
  2. Sérii AFTER zbožňuju a naprosto s tebou souhlasím. Vlastně je to moje nejoblíbenější knižní série. Způsob, kterým je vyjádřena ta vášeň a láska.. Pro mě, jakožto pro romantičku, je to naprostá dokonalost :D. Moc hezký článek:)
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat
  3. Žádnou z knih jsem bohužel nečetla, ale Nocte vypadá hrozně zajímavě, takže o té uvažuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se do ní pusť. Na 10000000000000000000% nebudeš litovat ♥

      Vymazat
  4. Wow! Jak ty to sakra děláš, deset knih?? Já mám teď šílený problém, že sice čtu dost, ale knihy stále jen rozečítám a prostě je nedočtu. Vážně netuším co s tím :D Nechceš mě třeba nějak nakazit tím svým turbo čtením? :D
    Nocte bylo dokonalost a také se teď chci pustit do druhého dílu, a také bych si ráda připomněla nějaké ty detaily ale já sem ráda, že čtu nové knihy natož se zdržovat re-readingem... to by teď asi nebylo dobré :D
    Z After jsem tak nadšená nebyla, a už vůbec bych se do toho asi nepustila znovu ale.. čtivé to bylo sakra dost, to rozhodně a něco v tom určitě je. Ale nějak to asi není úplně můj styl, zas takovou hloubku v tom nevidím.
    A ani z Pokud zůstaneš sem nebyla příliš nadšená :D Já na ty slaďárny nějak moc asi nejsem, ve všem hledám něco hlubšího a takhle :D
    Milk and Honey mám zrovna na cestě v angličtině a už se nemůžu dočkat! Jsem nadšená jen z ukázek.
    Každopádně na Bez srdce si mě sakra nalákala! Měsíční kroniky miluju (teda to je slabé slovo, ale to se nedá nic dělat), naprostá dokonalost, ale téhle se furt nějak bojím, protože vážně nechci aby mě zklamala. Ale už se do ní musím fakt pustit!
    Haha, vsadím se, že tyhle slohové práce ti tu musely šíleně chybět :Dd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevíš, jak moc jsi mi tady chyběla a jak moc mi chybí tvoje články, kde jsem sse v komentáři vždy totálně rozjela, takže Tvoje první Novoroční předsevzetí je jasné ♥ :D
      Já jsem právě taky ten typ, co ve všem hledá pointu, hloubku, myšlenku a podobné věcičky a Courtney Cole je ženská, která dokáže smíchat romanťárnu a vážnost. Ale chápu, jak to myslíš :)
      Věřím, že Milk and honey bude v AJ ještě lepší. Přeci jen je vše v originálu lepší. Počkej si na shrnutí za prosinec, kde totálně zhejtím překlad knihy, za kterou bych strčila ruku do ohně... to bude švanda :D
      Bez srdce je prostě bez srdce. Připrav se ale, že je to úplně něco jiného než Měsíční kroniky a s tím do ní také běž, jinak se Ti líbit na 90% nebude.
      Měj se krásně!! ♥

      Vymazat
  5. Super inspirace :) musim ale rict, že jsem Mleko a med taky cetla a trosku me zklamala :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  6. Tak deset knih ti opravdu závidím. Taky bych to potřebovala :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych potřebovala tak pětinásobek, abych doma měla max. 20 nepřečtených knih :P :D

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥