čtvrtek 3. srpna 2017

Příběh Srdcové královny trochu jinak

Ahooj! :)
Všechny Vás srdečně zdravím u nové Povídačky Rozbalovačky.
Dnes tu pro Vás mám už ne tak horkou novinku (omlouvám se, ale krize je opravdu krize), na kterou se šíleně těším (jako na každou novou knihu... achjoo).
Jsem asi jediná, kdo nečetl Alenku v říši divů (měla bych se ke klasice zase vrátit...znovu achjoo), ale samozřejmě jsem viděla film, který naprosto zbožňuji. Viděla jsem ho snad milionkrát a miluji ho čím dál víc. To mi připomíná, že vlastně tento rok (snad to nebylo už vloni.. pokud ano, tak mi to radši ani neříkejte), vyšel druhý díl, na který se chci už od jeho premiéry podívat a překvapivě jsem se k tomu stále nedokopala (potřetí achjoo).
Budu ale pozitivní a aspoň Vám představím novinku z nakladatelství Egmont, která je podle mě povinností každého milovníka Říše divů. Je to totiž retelling ze Světa Divů.


Srdcová královna je postava, která mě vždy maximálně fascinovala.
Její chování, vzhled a zlost mi kladla otázku: Proč?
Co ji k tomu dohnalo. Proč je srdcová královna bez srdce?
Dlouho jsem hledala a vyčkavala její příběh. Retellingů je v dnešní době kupa. Počínaje Popelkou, přes Sněhurku, Zlatovlásku, Karkulku až k Tisíce a jedné noci. Alenka se taktéž dočkala a ještě retellingu dočká, ale pořád jsem nenašla příběh Srdcové královny. Ještě, že mě Marissa Meyer ze zoufalství vysvobodila.


Pokud jste hádali knihu Bez srdce, uhodli jste správně. Právě tu mi Martinusáci poslali.
Srdcová královna je v tomto příběhu mladá cílevědomá a jedna z nejžádanějších dívkek v celém království. Samotný král s ní plánuje svatbu, ale to ona v plánu nemá. Její srdce patří Šprýmovi, kterého potká na královském plese. Po něm je rozhodnutá oddat se jeho šarmu, bláznivosti a tajemnosti. Jejich schůzky jsou přísně tajné a v případě zjištění by se král a rodiče postarali o to, aby se spolu už nikdy neviděli.
To ale nehodlá připustit.

Myslím, že po příběhu Alenky, kde byla Srdcová královna zlá, protivná a krutá bude tento příběh pravým opakem a to je další věc, proč tato kniha vypadá zajímavě. Představme si, kdyby Zlá královna ve Sněhurce, Zloba v Růžence nebo třeba i Voldemort v Harry Poterrovi byl kladný hrdina. No nebylo by to zajímavé?

Marissa Meyer je americká spisovatelka, která se proslavila svou fantasy YA sérii Měsíční kroniky. Tato YA série avšak zaujala nejen dospívající, ale hlavně i samotné dospělé. Styl autorky je neuvěřitelně čtivý a strhující, tudíž je skoro nemožné od čtení knih upustit. Minulým rokem se série u nás v Česku uzavřela, což bylo také pořádně na nervy, protože nikdo si nebyl doopravdy jistý, zda Egmont závěrečný díl- pořádnou bichličku Winter vůbec vydá. Dopadlo to ale dobře a nakonec máme kompletní sérii i s dvěma novelkami.
Autorka pod přezdívkou Alicia Blade napsala přes čtyřicet fanfikcí, což jsem já o sobě o této autorce vůbec netušila a velice mě to překvapilo. Sympatická mi přijde i z toho důvodu, že podporuje nejen knižní blogy a se samotnými autory blogů dokonce i komunikuje.


Co Vy a tato velice sympatická autorka? Stihli jste už přečíst Měsíční kroniky nebo Bez srdce?
Já osobně se velice bojím konce této knihy, ale jednou se do ní pustím a jak tak přemýšlím, asi to bude už hooodně brzo.
Mějte se krásně! :)
seabook04@gmail.com

Mockrát děkuji Martinusákům za poskytnutí recenzního výtisku :)
Knihu koupíte např. zde :)

14 komentářů:

  1. Z Měsíčních kronik mám přečtenou zatím jen Cinder a dostala mě. Což se ovšem nedá říci o Srdcové královně, svět za zrcadlem prostě není pro mě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měsíční kroniky jsou úžasné! :)
      Tak to jsem zvědavá, zatím slyším ohlasy typu "nic moc" :/

      Vymazat
  2. Moc pěkný nový kousek :) Já si ji zrovna dneska přinesla z knihovny a těším se na ni :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hodně o téhle knize slýchám a čtenářky si ji poměrně dost chválí. Jsem zvědavá, co na ni řekneš ty. Já osobně se k přečtení titulu nechystám, ale přeju pěkně počtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Já právě nově slýchám nic moc ohlasy, tak jsem zvědavá o to více :)

      Vymazat
  4. Zrovna ji čtu, ale Měsíční kroniky mi přišly lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užij si čtení, já se k ní chci dostat co nejdříve, ale jaksi z ní mám strach :D

      Vymazat
  5. Túto knihu si chcem rozhodne prečítať, pretože Alicu mám veľmi rada, ako klasickú rozprávku od Carrolla, tak film od Burtona :-) Dúfam, že sa ku knihe raz dostanem :D Uži si čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Já miluji film a na ten nedám dopustit :)

      Vymazat
  6. Tuhle knihu mám v to-read listu, jsem na ni zvědavá :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥