úterý 20. června 2017

Oběť v roli únosce

Ahooj!
Všechny Vás srdečně vítám u nové PR.
Dnes si tu zpětně rozbalíme recenzák od nakladatelství Omega, které mě asi za toto zpoždění zabije, ale kdyby náhodou ne, dám vědět 😃
Kniha, kterou tu dnes mám, je jedna z mých nejočekávanějších tohoto roku. Teď už ji mám samozřejmě přečtenou a připravuji pro Vás Knihodojmy, ale budeme dělat že ne.
Tato novinka má dost originální námět, který v žánru thriller není vůbec obvyklým.




Když na chvilku ještě odbočím: určitě jste si všimli nulové aktivity.
Je to teď složitější. Končila škola a mně začala brigáda. Denně jsem měla jednu hodinu volného času. Teď mě čeká jen poslední týden, kdy to bude trochu na hraně, ale poté už mám směny na brigádě naplánované lépe a tím pádem bude více času na čtení a na blog.
Velkou omluvu dlužím hlavně nakladatelům, kteří se mnou spolupracují a kteří na mé recenze čekají už celý uherský rok, takže se můžete i Vy čtenáři těšit na pořádnou nálož článků, které plánuji vydat. Můžete se těšit na Knihodojmy knih Růže pro Charlotte, Metoda 15/33, Ve stínu černých ptáků, Papírová princezna a na Povídačky rozbalovačky milionů úžasných knih.



Teď se ale vrátíme k původnímu tématu a to právě k novince Metoda 15/33.
Tato novinka mě naprosto dostala svým námětem, který rozhodně zaujme každého čtenáře nejen thrillerů. Metoda 15/33 totiž pojednává o únosu šestnáctileté dívky, která to v hlavě nemá jako my ostatní. Její čelní lalok je o 101 % větší než Váš. Představte si člověka, který by měl část mozku dvakrát větší. Člověk dvakrát chytřejší, bystřejší, všechno dvakrát. Pokud si to představit neumíte, otevřete tuto knihu.
Takováto "obyčejná" šestnáctiletá těhotná dívka je unesená. My sledujeme její myšlenkové pochody, touhu zachránit své dítě a touhu převzít role. Pro jiné by to bylo nemožné, ale pro ni je to až děsivě jednoduché. Má v sobě spínač, kdy zapnutí znamená proud emocí a vypnutí proměnu v bezcitnou bytost.


Autorka této knihy, američanka Shannon Kirk, mě zaujala hlavně tím, že je advokátka a profesorka na právnické fakultě. Práva je něco, čemu jsem se dříve věnovala a v budoucnosti se tomu chci věnovat více, a proto mě již tímto zaujala. Samotným námětem této knihy dokazuje, že v hlavě nemá to, co každý spisovatel. Má tam neuvěřitelné nápady, které Vám vyráží při čtení dech


Mockrát děkuji nakladatelství Omega za poskytnutí recenzního výtisku :)

Knihu koupíte zde :)

Znáte tuto novinku? Co na ni říkáte? 
Mějte se hezky! :)
seabook04@gmail.com

4 komentáře:

  1. Tahle novinka, mě strašně lákala. Jenomže jsem prilis pozdě zareagovala na recenzní konkurz :D nevadí. Až na ni narazím, jdu do ni ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Recenzní konkurz na tuhle novinku vyšel na období, kdy jsem věděla, že to prostě nedokážu stihnout... Tak jsem se nezúčastnila, ale časem si tento titul plánuji sama pořídit, slyším chválu ze všech stran. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥