čtvrtek 22. června 2017

KNIHODOJMY: Růže pro Charlotte



Láska člověka dožene ke stadiu, kde je schopný udělat pro toho druhého cokoliv.
Ačkoliv by ji to nikdy nenapadlo, do takového stavu se dostala i naše vzorná Charlotte.

Charlotte Reedová je osmnáctiletá cílevědomá dívka.
Jejím cílem je vystudovat medicínu a do té doby nepřijít do kontaktu s opačným pohlavím.
I když je to jejím cílem, nedá se říci, že by to byl její sen.
Bez kluků, bez zábavy a hlavně bez vlastního dítěte- její motto, jelikož každá generace žen v jejich rodině je těhotná až příliš brzo.
Ona místo vymetání večírku pracuje v laboratoři a místo nakupování pracuje v květinářství, které ji nakonec změní od základů život.
Jednoho krásného dne se totiž ve dveřích objeví její noční můra.
Noční můra v podobě kluka, od kterého nemůže odtrhnout oči a svoji mysl. Jak zjišťuje, on je na tom stejně a po dlouhém přemlouvání Charlotte usoudí, že jeden večer s ním ji nezabije.
To se mýlila. 
Jedna jediná večeře v ní dokáže zasadit semínko lásky, která v ní postupně roste.


Po stejné schůzce se ale kolem nich seběhne dav šílených fanoušků a fotografů. Charlotte tak dochází odkud ho zná. O bulvár se nikdy nezajímala, ale Tata Collinse zná i ona. Ví, že se svou slušně rozjetu pěveckou kariérou nečekaně sekl a skrýval se.
Teď ji prosí o to, aby mu dala další šanci. 
Svádí boj s tou Charlotte, která nechce dopadnout jako její babička, matka a sestra, které mají srdce od mužských rozervané srdce a jediné co jim po nich zbylo jsou děti a zároveň bojuje se Charlotte, která je poblázněná láskou.

Růže pro Charlotte je YA kniha, která ukazuje realitu.
Není to kniha o depresi, sebevraždě, šikaně a podobných tématech, kterých je poslední dobou v tomto žánru kopec, ale autorky přichází s tím nejklasičtějším a nejzaručenějším- láskou.
Poslední dobou tu opravdu máme samá vážná témata a přesně něco takového mi chybělo- příběh plný lásky, která jednou skolí úplně každého.

Prostřednictvím hlavní hrdinky Charlotte a jejího pozdějšího přítele Tata, sledujeme příběh plný zmatku, zlosti, zklamání, očekávání,... příběh lásky.
Charlotte nikdy neplánovala mít přítele před vysokou školou, ale Tate ji jako v mnoha dalších věcech překazil plány. Zpočátku ani nepomyslela na to, že by se nechala Tatem okouzlit. 
Je jen na ní, zda si pustí Tata k tělu a jak moc blízko.

Výsledek obrázku pro roses tumblr
zdroj


Velice oceňuji okořenění příběhu v podobě nebezpečí slávy.
Popularita Vás pomalu ale jistě připraví o soukromí a jak je to v případě i této knihy, zakouzlí s Vámi  ne vždy v pozitivním slova smyslu. Nehraje tu tak hlavní roli "jen" láska, ale i popularita Tata, která pohltí každého čtenáře.
Knihu jsem přečetla na jeden zátah, takže už to jen vypovídá o její čtivosti. Pokud máte chuť na nenáročnou romantiku šmrncnutou právě ztrátou soukromí na účet popularity, rozhodně zvolte tuto knihu. Autorky píšou čtivě a napnutí budete každou druhou kapitolu.

Kdybych měla něco vytknout:
- z tématu popové hvězdy se dalo vytřískat ještě trochu víc a ne jen ke konci příběhu, ale to je asi o chuti každého. Každopádně i přesto si autorky s tímto tématem poradily perfektně.
- znáte ten pocit, kdy Vám kniha přijde trapná? Pár takových momentů jsem při čtení této knihy měla. Je to ale o v kusu každého, protože ve mně jméno Tate Collins a popová hvězda vzbouzejí pocit... nevím jak ho popsat. Koulení očima? Možná.
Při dvou scénách jsem si sice připadala jako na Disney Channelu, ale jak říkám, to už je můj problém s jménem, ale jako zpestření jsem na to chtěla upozornit, že se Vám to nedopatřením může stát taky.

Závěrem bych řekla jen to, že kniha je takový nadprůměr.
Láska a popularita Vás ke knize připoutají ani nebudete vědět jak a budete hltat každé slovo. Doufám, že autorky ještě něco dohromady zplodí, protože toto bylo fakt povedené a hned bych brala další příběh z jejich per.

OBÁLKY:
Naše česká obálka mi padla do očí hned napoprvé a po přečtení se mé dojmy nezměnily. Nádherná obálka plně ladící k příběhu. Zahraniční také nejsou špatné, ale pořád mi přijde naše nejhezčí. Naopak se obálka moc vůbec nevydařila Slovákům. Ta mi přijde opravdu až moc růžová, moc načančaná a celkově až moc :/

Výsledek obrázku pro růže pro charlotteVýsledek obrázku pro FLOWER ELIZABETH CRAFTVýsledek obrázku pro FLOWER ELIZABETH CRAFTSouvisející obrázekVýsledek obrázku pro kvet shea olsen

HODNOCENÍ:
79%
4,5/5*


Mockrát děkuji nakladatelství Yoli za poskytnutí recenzního výtisku :)
Knihu koupíte zde :)



----------------------------------------------------------------------------------
Výsledek obrázku pro růže pro charlotte
autor: Elizabeth Craft, Shea Olsen
žánr: YA lovestory
nakladatelství: Yoli
počet stran: 264
orig. název: Flower
rok vydání: 2017
rok vydání orig.: 2017
ISBN: 978-80-7549-314-9

----------------------------------------------------------------------------------

2 komentáře:

  1. 79%, to není zase až tak špatné! Kniha mě láká, takže jen co budu nakupovat, tak si ji asi pořídím. Myslím, že bude na léto jako dělaná :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě bohužel kniha zklamala a nelíbila se mi. Co se týče čtivosti, tak s tím s tebou musím souhlasit, kniha se mi četla velmi dobře a rychle mi mezely stránky pod rukama.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥