středa 31. května 2017

Vysněné novinky z Baronetu

Ahooj!
Všechny Vás vítám u nového článku!

Dnes to nebude nic jiného než další Povídačka rozbalovačka.
Už dlouho jsme na scéně neměli Baronet a mohu říci, že i mě chyběl, protože je to moje velice oblíbené nakladatelství a miluji jak jejich kniha, tak i jejich tým, který je neskutečně milý.
Na mé Facebookové stránce (můžete sledovat zde) jsem psala krátké příspěvky o novinkách, které pro nás Baronet chystá na druhou polovinou roku 2017 a jak už je u Baronetu zvykem, překvapili mě.
Plánované tituly se skládají z pokračování sérii, které Vám tu dnes představím či připomenu, ale i z jedné nové série, na kterou se já osobně společně s velmi psycho knihou těším úplně nejvíce.
Dnes ale ještě zůstaneme v první polovině roku 2017 a poslední den měsíce května si připomene Baroneťácké novinky právě z tohoto (a na knihy velice bohatého) měsíce ♡
P.S Omlouvám se za foto. Fotila jsem večer, a proto je poslední fotka knih focená jindy, protože bez denního světla je to katastrofa.



Tento měsíc jsem se s novými knihami opravdu rozjela, ale ono to jinak nešlo, protože květen byl zatím na novinky úplně nejzajímavější. Jsem zvědavá, jestli ho ještě nějaký jiný měsíc v tomto roce překoná.
Každopádně jsem zvědavá i na to, zda všechny novinky stihnu v červnu přečíst, jelikož nastupuji na novou brigádu (ač to není obvyklé, neskutečně se na ni těším) a čas bude nedostatkové zboží.
Na druhou stranu mě čeká hodně (úmorného) cestování vlakem a když jsem počítala, byla jsem překvapená z výsledku, ke kterému jsem se mými matematickými schopnostmi dobrala. Budu mít min. 40 minut čistého času na čtení, což momentálně mám leda tak o víkendech. 
Jak to máte se čtením Vy? Čtete na cestách?
Vrátíme se k dnešním novinkám, ze kterých jsem skákala do stropu, protože,...

Konečně jsem se dočkala nového Poldarka a Papírové princezny!
Toto jsou prosím pěkně novinky, které miluji ještě před přečtením 😄
Ale zklidním hladinu adrenalinu a samozřejmě Vám je více představím.



Jako první si na kobereček pozveme Warleggan: Nad propastí, což je čtvrtý díl z dvanácti dílné série Poldark. Kdo mě sleduje delší dobu, ví, že tuto série naprosto zbožňuji. Byla napsána cca před 60 lety a už jen tím potvrzuje, jak moc nadčasová je. Winston Graham, autor této knihy, má barevný jazyk, který Vás vrátí do 18. století, kde budete prožívat prostý i bohatý život nejen dvou hlavních hrdinů, ale i samotné Země. Tato historická série se zabývá především vztahy, rodinou, láskou, ale i přesto v knize figuruje i napětí, dobrodružství a hlavně styl života v této době.
Věřte mi, Poldarka si zamilujete. A pokud nebudete chtít číst (o dost přicházíte) minimálně se podívejte na seriál, který je podle této knižní série natočen a co jsem zatím viděla, opravdu pevně se předlohy drží 👍

Winston Graham byl skoro stoletý anglický autor, který se proslavil především ságou Poldark. Tato série se již dočkala dvou seriálových zpracování a osmý díl, který by u nás v Česku měl vyjít příští rok, má dokonce i dvouhodinové filmové zpracování. 


Druhou knihou je Papírová princezna aneb první díl série Royalové.
Ta pojednává o chudé dívce Elle, jež je přivedena milostivým srdcem bohatého muže do přepychového sídla paláce, kde se setkává s jeho velice pohlednými syny, kteří ji shodou náhod nenávidí a další shodou náhod se zamiluje do toho, který ji nejen že nenávidí nejvíce, ale poslal by ji hned tam, kam podle něho patří- do chudoby a špíny, Zároveň by se dalo říci, že špíny ve smyslu lží, intrik a podvodů převládá v paláci.
Od této série očekávám takovou řekněme romantičtější a dospělejší Selekci. Dojmy ostatních zní jako moje očekávání, což znamená neuvěřitelná čtivost a romantika.
Jednou za čas (u mě i víckrát 😄) jednoduše potřebuji čtení, které mě pohltí natolik, že zapomenu nejen na realitu, ale i na problémy. Právě takové romantiky mají nejvyšší úspěšnost, ale na druhou stranu znám i jiné knihy jiného žánru, které tohoto dosáhli již první větou (viz. moje milované Nástroje smrti).

Tuto americkou autorku, Elle Kennedy (Erin Watt je její pseudonym pro sérii Royalové), můžete znát hlavně její sérii Off-Campus, která taktéž vyšla u Baronetu. Ta má u nás již čtyři díly a je ženským obecenstvem velice oblíbená. První díl mám sama na čtečce, ale bohužel jsem se k němu ještě nedostala. Již podle obálek poznáte, že to bude YA/NA romantika. 
V zahraničí od autorky vyšlo mnoho dalších knih a sérii a co jsem se dívala, zdá se, že zabloudila i do fantasy žánru 👀

Co Vy a novinky z Baronetu? Také jste skákali radostí při prohlížení nového edičáku?
Četli jste nějakou z knih?

Mějte se krásně! :)

seabook04@gmail.com

14 komentářů:

  1. Mě oslovila zejména Papírová princezna, jdu se na ni mrknout více :)

    OdpovědětVymazat
  2. O těchto knihách jsem ještě neslyšela, takže se těším na tvé knihodojmy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Papírovou princeznu se těš :), se super :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Papírovou princeznu už mám doma, koupila jsem si ji za odměnu za zkoušky :) A plánuji zkouknout i seriál :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Papírová princezna je naprosto super. Taky mi nedávno přišel od Baronetu balíček s recenzními příspěvky. Neočekávaně pět knih, nějak se mi to hezky nahrnulo, tak ten čtu a čtu, ale už mi zbývá poslední a jsem spokojená. Knihy z Baronetu jsou bezvadné, určitě si taky užiješ. :o) Přeju krásné čtivo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, knihy z Baronetu jsou jedny z nejlepších :)
      Děkují moc :)

      Vymazat
  6. Musím sa priznať, že som Poldark ešte nečítala, no chcem to napraviť :)

    OdpovědětVymazat
  7. Papírová princezna mě taky hodně láká. Přeji pěkné čtení. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥