úterý 11. dubna 2017

Povídačka rozbalovačka #82

Ahooj! 
Dnes tu máme Povídačku rozbalovačku, ale nebudeme se věnovat papírové knize.
Do knihovničky na eReadignu.cz mi přibyla nová kniha, kterou jsem měla na wishlistu od doby, co vyšlo ven, že vyjde.
Čekala jsem, že toto dílo, které u nás vydává nakladatelství Fragment udělá větší BUM!, protože autorka je již u nás docela známá a knihu jsem viděla na mnoho wishlistech. Snad to nebude tím, že by byla obsahově špatná, protože téma, o kterém má pojednávat je skvělé a dá se z něho hodně vytřískat.


Když Vám napovím, že kniha pojednává o soc. sítí, mnozí z Vás budou jistě vědět.
Námět má opravdu potenciál a pokud se autorka tématu sociální sítě chopí dobře, troufám si říci, že by to mohla být opravdu dost dobrá YA literatura.
Sociální sítě ovládli svět, to je nám všem jasné. Jsme na nich závislí a to mi nikdo nevymluví. Každopádně mě nedávno dostal film Nerve (rozepsala jsem se o něm zde). Ten pojednává o soc. síti, která o Vás ví vše. Jste hráč nebo divák. V roli diváka dáváte úkoly. V roli hráče ty úkoly za finanční odměnu plníte. Co jsem si uvědomila až teď je to, že jedna z nejděsivějších věcí v tomto filmu je to, že se to děje v dnešním světě. V dnešním světě teenegeru a pokud do hry nejste zapojení, nemáte šanci o tom vůbec vědět.
Ještě než se k novince, která mi přišla, neodpustím si to a musím se zeptat: ,,Proč u nás knižní předloha filmu Nerve nevyšla?"

Pokud jste si tipli na knihu Stačí jen chtít od 
Joelle Charbonneau, jste mimo.

Ne, dělám si srandu, tipli jste si dobře 😃
Stačí jen chtít by podle anotace mohlo být dokonce i o level lepší. než právě Nerve. Zde máme taktéž soc. síť (s názvem Need), která za drobné úkoly splní Vaše přání. Nový iPhone, lepší známka z testu, auto,.. Postupem hry se ale úkoly stěžují a stávají se nebezpečnějšími a naše hlavní hrdinka Kaylee, která do hry šla z jediného důvodu- získat ledvinu pro svého nemocného bratra-zjišťuje, že to není jen nevinná HRA.



Jak už jsem zmiňovala, od autorky již u nás nějaké její knihy vyšly (v originále je jich klasicky dvakrát tolik).
Myslím, že Vám nemohla uniknout série Univerzita výjimečných (které nedávno vyšel druhý díl Zrada), protože ji vidím snad úplně všude.
Já sama první díl této série doma mám a opravdu se nemohu dočkat, až se do ní pustím, protože by to mělo být něco na způsob Hunger Games (mnohé recenze hlásí i ,,něco víc než HG"). Z HG jsem četla jen první díl a ten byl pro mě skvělý, takže jsem zvědavá nejen na zbytek série, ale i na to, jestli ji Univerzita výjimečných překoná 👀


Joelle Charbonneau je americká autorka ve středním věku, narozena v Chicagu. Co jsem si tak na oko přeložila, momentálně je soukromá učitelka zpěvu a dříve vystupovala v operních a divadelních představeních v Chicagu.
Co mě velice zaujalo, jsou její stránky, kde o ní najdete úplně vše. Je zde s ní dokonce rozhovor, který mě opravdu velice zaujal. Posuďte sami- zde.


Četli jste něco od této autorky? Zaujala Vás?
Co Vy a sociální sítě? Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter,... jste všude nebo máte jen jednu či dvě? 

Mějte se hezky! ❤


Moc děkuji internetovému e-shopu eReading za poskytnutí této e-knihy ☺
E-knihu koupíte zde za skvělých 149 Kč 👌

22 komentářů:

  1. Zrovna tuhle knížku jsem dneska rozbalovala! Moc se na ni těším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vypadá velice zajímavě, přidávám si ji na svůj "to-read" list :)
    Ano, na soc. sítích jsme závislí. Upřímně říkám, že bych se bez nich obešla, kdyby je neměl nikdo další. Jenže to v téhle době nejde. Nejraději mám instagram, ale spíše kvůli tomu, že mám bookstagram a sleduji knižní novinky a tak. Dále mám facebook, jsem ale spíše na messengeru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje slova! Já na osobním FB využívám jen Messenger :)

      Vymazat
  3. Autorku i knihu znám, ačkoliv jsem od ní zatím nic nečetla. Vlastně ani knihy na způsob zmiňovaných HG ne. Každopádně doufám, že se ti knížka bude líbit - i když já bych ji nejspíš potřebovala mít papírovou :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  4. Koukala jsem po knize Chtit, ale zatim cekam na nejake ohlasy, nez se rozhodnu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ani jsem to nečekala, ale nakonec mě Stačí jen chtít fakt hodně zaujalo. Přeju pěkné čtení a těším se na dojmy, určitě mi pomohou v rozhodování. Ať se kniha líbí, Luci! :)) A měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tuto knihu mám také na svém nekonečném seznamu, budu se těšit na recenzi.

    OdpovědětVymazat
  7. Mám ji jako recenzák od Albatrosu, doufám, že se nám bude líbit. Užij si čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Také jsem přemýšlela, že bych fo ní od eredingu šla, ale mám dilema, rozečetla jsem od nich sérii öaland a tak nevím, jestli jít do dalšího dílu, nebo to déto :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, tak toto dilema mám opravdu často. Těch knih je neuvěřitelný množství :D

      Vymazat
  9. Knížku i autorku znám a určitě se na ni chystám :) Dost mi to připomíná Nerve, která jsem viděla i četla :) Tak jsem zvědavá, která kniha bude nakonec lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má to podobný základ, ale nakonec se to vyvíjí jinak :)
      Nerve miluji, takže věřím, že se Ti tato novinka bude líbit :)

      Vymazat
  10. Tez ji mam z ereading:). Hezký design:)

    OdpovědětVymazat
  11. Připomíná mi to Erebos :) jsem zvědavá, co na Chtít řekneš. Dnes jsem ji viděla v knihkupectví, ale zatím mě nezlákala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují :)
      U mě Erebos moc dobře bohužel nedopadl :(

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥