úterý 4. dubna 2017

Povídačka rozbalovačka #81

Ahooj! 
Všechny Vás srdečně vítám u nového článku a dnes to bude po nějaké době zase Povídačka rozbalovačka :)
Dnes (ano, opět pár dní zpátky) mi přišel balík o velikosti, která neodpovídala jedné knize. Se Zuzkou z nakladatelství Grada jsem se domluvila na třetím dílu Lásky podle Shakespeara, protože jsem se do této série totálně zamilovala a už od letních prázdnin 2016 jsem čekala na závěrečný díl. Ten jsem objevila opravdu náhodou na internetu a nestačila jsem se divit tomu, že vycházel v březnu a já o něm vůbec nevěděla.

Každopádně v balíku nebyla je jedna kniha, ale rovnou dvě a jak už jsem psala na soc. sítích, začínám Zuzku podezřívat z telepatie...

Proč? 
Znáte to, když po nějaké knize tajně házíte očka, ale nejste schopni si tu knihu koupit? V této situaci se ocitám skoro pořád, ale pokaždé, když je to kniha z Grady, Zuzka mi ji "tajně" pošle. 
Kdybych měla odběhnout od telepatie, tak víte, že si každé spolupráce neskutečně moc vážím. Čeho si ale vážím ještě více, když jde aspoň malilinko vidět, že i druhá strana si váží mě. Co mě přijde naprosto nádherné a milé jsou ručně psané vzkazy, které mi od Zuzky v každém balíčku chodí. Asi jsem jen citlivka, ale málokdo si dává práci s tím, aby do každého balíku přidával ručně psaný vzkaz, a proto si Grady vážím o to více. Svým způsobem se pro mě blog nestává vyloženě prací, ale už to jsou nějaké povinnosti a potěší mě, jako asi každého pracovníka, že se k němu lidé nechovají jako ke stroji, ale jako k lidské bytosti.
To jsem se trochu rozepsala o jiném tématu než jsem chtěla, ale určitě my i Vy dejte vědět. Pokud jste blogger, jestli Vám tohle připadá důležité a jestli jste zaměstnaní či studujete, taktéž. 
Záleží Vám na tom, aby se k Vám nadřízení nechovali jako ke stroji?


Vrátíme se ke knihám. 
V balíčku tedy k mému překvapení čekaly knihy dvě a ještě k většímu překvapení byla druhá právě ta, po které jsem tajně toužila.
Láska podle Shakespeara 3 aneb Sen noci univerzitní má nejen naprosto, ale naprosto dokonalé grafické zpracování, ale i čtivý styl autorky zůstal. Knihu právě čtu a opravdu se mi moc líbí. V autorce už mám důvěru a muselo by se nevím co stát, abych ji ztratila.
Tato série se zabývá (mnou velice oblíbeným tématem) a to zakázanou láskou mezi studentkou a učitelem. V prvních dvou dílech jsme prošli jejich láskou, když byla Aubrey (hlavní hrdinka) ještě studentkou, ale zde už její studentská léta končí a asi všichni víme, co se bude dít. 
Každopádně styl autorky je tak neuvěřitelně čtivý, zábavný a odpočinkový. Do knih zamilujete hned po první kapitole. První díl jsem četla v kuse několik hodin do noci (spíš do rána) a odtrhly mě jen oči, které se bez varování zavřely.

Ještě než se vrhneme na druhou knihu, rychle si vezmeme na kobereček autorku.
Georgina Guthrie je britská autorka žijící v Kanadě, která vystudovala anglickou literaturu. To se odráží i v její sérii Words (u nás právě Láska podle Shakespeara), kde jde vidět, že ví co píše a že ji to baví. V textu se mnohdy totiž potýkáme s citacemi či narážky na slavná i neslavná literární díla.
Podle jejích knih a podle toho, jak se sama prezentuje je mi velice sympatická a připadá mi jako taková pohodová ženská, se kterou se nebudete nikdy nudit- minimálně s jejími knihami určitě ne.


No a druhá kniha je novinka v žánru thriller a to Podivná hra od Zuzany Pospíšilové.
Kniha rozhodně není autorčinou prvotinou a měla by nám přinést velice mrazivý příběh o stalkingu. Stalking je věc, které se nemůžete bránit ani se jí vyhnout. Když po Vás někdo jde, v těch horších případech je pro Vás ochoten udělat cokoliv.
Zde má hlavní hrdinka Karla již rodinu, a tak nemá strach jen o sebe, ale i o ní. Neví, zda se jí to jen zdá či je to krutá realita.
Hlavní ale je, že hraje hru, kterou chce ukončit, akorát neví jak.

Jak už jsem psala, Podivná hra není rozhodně autorčinou prvotinou. Jak už jste mohli z jména uhádnout, jedná se o Češku, která má na svém kontě již 177 knih. Co jsem se dívala, jedná se o knihy dětské, takže by jsme mohli říci, že Podivná hra je její první thrillerový počin. Já osobně jsem na Podivnou hru opravdu dost zvědavá, protože sama autorka je dětská psycholožka a to by se v textu mohlo odrazit v pozitivním slova smyslu.

To je pro dnešek vše.
Vy mi určitě napište, jestli nějakou z těchto knih znáte a jaký je Váš názor na téma nahoře :)


Chtěla bych moc poděkovat nakladatelství Grada za poskytnutí recenzních výtisku :)
Pro detailní informace o knihách navštivte jejich stránky :)


Mějte se krásně! :)
seabook04@gmail.com

20 komentářů:

  1. Užij si čtení, Luci, mě láká hlavně ten thriller, už jsem po něm taky pokukovala. A teda paní autorka - 177 knih - jakože cože? :D Byť dětských, stejně je to megačíslo. Měj se moc hezky! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné přírůstky :) Hezké čtení a jsem zvědavá na tvůj názor po dočtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Prvá kniha ma veľmi nezaujala, o sérii som počula, ale nie je to môj šálok kávy a tak knihy registrujem, ale neplánujem čítať. Viac ma zaujal druhý titul, vyzerá pútavo a hoci námet stalkingu sa už v niekoľkých knihách objavuje verím, že to bude dobrá kniha :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Podivnou hru jsem fakt zvědavá a doufám, že autorka své znalosti psychologie v knize uplatní :)

      Vymazat
  4. Sen noci univerzitní mi taky dorazil a Podivná hra vypadá skvěle. Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím s tebou, že příběh od dětské psycholožky bude zajímavý. ¨
    Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jooo vubec by mi nevadilo, kdyby něco takového Zuzka provedla i v mém případě :D

    OdpovědětVymazat
  7. Sen noci univerzitní jsem teď dočetla a byl parádní, myslím že se máš na co těšit ;) Vzkazy jsou vždycky milé překvapení, moc si jich vážím. Není to jen takový to: tady máš knížku do měsíce na ní něco napiš. Je z toho vidět, že si tě fakt váží. Mám radost, že se ti daří a jsem zvědavá na recenze :) Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Užij si obě knihy. S chutí :)
    A přeji ti tak super spolupráci. Protože tak by to mělo vypadat :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  9. Podivná hra vypadá fakt zajímavě, zvlášť když ji psala česká autorka. Užij si čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemohu se dočkat toho, až se do ní pustím :)
      Děkují moc :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥