neděle 9. dubna 2017

Nejistota v hlavní roli...|Co číst? #1

Ahooj!
Všechny Vás vítám u nového článku a zároveň u prvního dílu nové rubriky.

Rubrika Co číst? bude pojednávat o knihách, které mám přečtené, ale Knihodojmy se na ně neobjevily a o knihách, které jsem již četla, i Knihodojmy se na ně objevily, ale z nějakého důvodu chci o nich napsat článek znovu.
V těchto článcích se nebudu věnovat faktům a charakterizaci knihy, ale spíše mému názoru. Jak na mě kniha zapůsobila, jestli ve mě něco vyvolala, co mě na ní bavilo/nebavilo, apod.
Premiéru zahájíme thrillerem/detektivkou, která není moc známá a to neprávem.




Dívej se, jak umírám od Erici Spindler.
Tuto knihu jsem pořídila ve výprodeji na buxu za směšnou částku a jelikož jsem milovník thrillerů, detektivek, krimi, hororů a podobné drsnější literatuře, nemohla jsem ji tam nechat.
Přemluvila mě i obálka, která se Baronetu opravdu povedla a mé přání bylo, aby byl obsah minimálně stejně tak dobrý jako obálka.
Na druhou stranu jsem ale moc nedoufala, že by z toho mohla být nějaká pecka. Přeci jen z nějakého důvodu se do výprodeje dostat musela.
A ona byla.



Dívej se, jak umírám je mix detektivky a thrilleru. Autorka Vás neustále drží v napětí a zároveň se snaží přijít pravdě na kloub.
Co pro mě v knize naprosto figurovalo bylo to, jak jsem se cítila, když jsem ji četla.
Pro mě jsou knihy zážitek. Dobrá kniha je pro mě ta kniha, která mě baví, která ve mně vyvolá emoce a kniha, od které se nemůžu odtrhnout. A pro mé překvapení, tato kniha splňovala všechny tři kategorie.
Navíc jsem ještě dostala nejistotu. Každou kapitolou jsem byla nejistější. Myslela jsem si, že vím. Vím kdo je záporákem, vrahem a zlem. Otočila jsem stránku a všechno se rozplynulo.
V této knize nevěříte pomalu ani sami sobě.

Gradující napětí Vás nutí obviňovat úplně každého.
Mira, která se v této knize stává průsečíkem všech vražd je na tom stejně jako Vy. Naprosto se do ní vžijete a hledáte nejen vraha, který vzal život knězi a poničil vytražová okna, které s Mirou souvisí. Zároveň s ní jste na pochybách, zda její manžel, který údajně zemřel při bouři, jež se před pár lety přes New Orleans přehnala, nežije. Není zde jediná kapitola, jediná stránka, jediná věta, při které by jste se nudili. Jste do příběhu tak moc zabraní, že stránky lítají jedna za druhou a najednou jste na konci (věřte mi, že pro mě to byl opravdu šok, když jsem otočila a ono KONEC).

Autorka se řadí mezi mé velice oblíbené, a proto bych si chtěla pořídit i její starší knihy. Například Bez slitování vypadá rozhodně skvěle. New Orleans, v dětství unesena a zmrzačena a v přítomnosti vrah, který vraždí dívky jí podobné. No neříkejte, že to nezní slibně! 


Nalákala jsem Vás? Pokud ano, mrkněte na Srovname.cz, kde knihu najdete už od 42 Kč :)

Četli jste něco od této autorky? 
Mějte se krásně! :)
seabook04@gmail.com

6 komentářů:

  1. Ano, nalákala jsi mě a už mám knihu v "to-read" listu! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Za 42 korun si ji snad i pořídím :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, tuto autorku neznám, ale určitě je dobrá. :)
    Taky jsem psala něco podobného, jen tam bylo víc knížek.
    Budu ráda když se podíváš.
    Každopádně dávám G+1. :)

    zuzkalist1.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥