sobota 4. března 2017

Povídačka rozbalovačka #76

Ahooj!
Všechny Vás srdečně vítám u nového článku ☺
Zase jsem si naobjednala pár recenzáku, které mi postupně budou chodit, a proto bych je Vám chtěla v dnešní a v dalších Povídačkách rozbalovačkách představit, protože se jedná o velice zajímavé kousky 👌
Jako první mi dorazila velice, ale opravdu velice očekávaná kniha od úžasného nakladatelství Baronet.


To, jak úžasnou spolupráci s nimi mám jsem tuším psala v lednu, kdy mi k Vánocům dokonce poslali bonboniéru a přání. To mě naprosto dostalo a oficiálně mohu prohlásit, že Baronet je prostě NEJ. Každopádně chválu si maximálně zaslouží i jejich knihy, které vydávají. Ještě jsem nečetla žádnou, z které bych nebyla nadšená a co se koukám na jejich ediční plány, čekají nás pořádně pecky.
Opravdu. A to ještě není venku edičák na druhé pololetí, který bude jisto jistě opět dech beroucí ❤


Dnes mi ale přišla kniha, která se drží žánru, jehož v knihách moc nenajdeme.
Ostrov strachu od R. L. Stine.
A je to horor! Nebo spíš: měl by to být horor. Horor, od kterého mám opravdu MEGA očekávání. Proč?
Příběh pojednává o večírku, na který přijde i naše hlavní hrdinka Rachel. Tuto párty pořádá syn jedné z nejbohatších rodin ve městě-Brendan. Ačkoliv je Rachel kamarádem varována, aby na večírek nechodila, její tajná zamilovanost do Brendana ji nasadí růžové brýle. I přes to, že zbytek jeho rodiny se vyznačuje podivným chováním, sebere odvahu a na večírek se vydá. Tam ale začnou hry. Hry, které nejsou vůbec bezpečné. 

Co když to jsou hry o život?

Z nějakého důvodu mi to připomíná Saw. Pokud jste tuto filmovou sérii viděli, musíte uznat, že je naprosto perfektní. A já tak nějak doufám, že by kniha Ostrov strachu mohla být něco podobného. Mrazivé, drsné, tísnivé...



Americký autor této knihy je zároveň autorem několika desítek dalších knih. U nás v Česku vyšlo zhruba jeho 60 knih. Byla jsem překvapená, když jsem tento fakt zjistila. Všechny jeho knihy se drží žánru thriller/krimi/horor a jsou to především knihy starší (s ne moc pěknými obálkami), které vycházeli většinou v nakladatelství Signet do edicí jako Stopy hrůzy, Husí kůže, apod. a do kterých se velice ráda pustím, pokud se mi tato kniha bude líbit. Jak říkám, knižních hororů je málo a tak by bylo fajn najít autora, kterých jich napsal nejen hodně, ale napsal hodně dobrých či dokonce skvělých 👍

Ostrov strachu je prvním dílem hororové série, které se u nás jmenuje Návrat do ulice strachu (v orig. Fear Street Relaunch) a již v dubnu u nás vyjde druhý díl Nebuď dlouho vzhůru.
Stine má ale ve zvyku psát opravdu rozsáhlé série. To jde vidět nejen na jeho starších sériích (desítky dílů), ale i na této novější, která má momentálně v originálu 6 dílů a tuším, že i nějakou novelku.


Celkově se na tuto knihu šíleně těším.
Už dlouho jsem žádný pořádný horor neviděla, ale hlavně ani nečetla, takže se nemohu dočkat toto, co si autor na nás- čtenáře přichystal. 
Docela mě překvapila tloušťka knihy, protože je poměrně dost tenká- necelých 250 stránek. No a když už jsem u toho vzhledu- obálka je naprosto nádherná. Na živo je ještě hezčí a myslím, že knihu maximálně vystihuje a zároveň Vám z ní po přečtení anotace přeběhne mráz po zádech.

Vy mi určitě napište, jak jste na tom s horory Vy. Asi víte, že je to žánr, na který nedám dopustit, a tak bych byla moc ráda, kdyby jste mi napsali třeba nějaké doporučení na hororové knihy a klidně i filmy a jak jste na tom s touto knihou Vy, protože pro milovníky tajemna je publikace tohoto díla podle mého jedna velká radost, zvědavost, natěšenost a všechno radostné 😊


Tímto chci mockrát poděkovat úžasnému Baronetu za poskytnutí recenzního výtisku :)
Po této strašidelné novince se můžete podívat zde :)

Mějte se krásně! ❤
seabook04@gmail.com

14 komentářů:

  1. Mně už hrozně dlouho žádný recenzák nepřišel - jak nemám čistě knižní blog, moc mi to nevychází. Asi bych se po čase mohla zase po něčem rozhlédnout.
    Jinak tuhle knížku asi ani neznám, ale nevypadá špatně. Horor jsem snad nikdy nečetla, i když na filmy zase nedám dopustit... když tak nad tím ale přemýšlím, už jsem taky pěkně dlouho žádný neviděla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem za poslední dobu viděla je jeden horor, u kterého bych se bála- Očista. Nic jiného a to se opravdu na horory koukám velice často :/

      Vymazat
  2. Tato kniha mě také moc láká a pravda, knihy od Baronetu jsou opravdu skvělé!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Já tedy také hodně dlouho žádný horor nečetla (spíš jen viděla), a docela by mě i lákalo po dlouhé době se do nějakého toho hororu začíst. Tak se budu těšit na recenzi! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já vždycky říkám, že největší horor, co jsem kdy viděla, bylo Scary Movie :D Ale teď vážně: nemám je ráda. Ty si však knížku užij :)

    OdpovědětVymazat
  5. O knize už jsem slyšela a pořádně mě láká! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Abych byla upřímná, obálka knihy se mi nelíbí. Žádný horor jsem asi ještě nečetla, ale nemuselo by to být špatné. Vždy jsem měla proti hororům averzi a nechtěla jsem se na ně dívat. Nedávno mě přítel donutil se na jeden podívat a od té doby mě lákají. Naposledy jsem viděla v kině Kruhy a strašně se mi líbil příběh a celkové zpracování. Jestli jsi to neviděla, tak se koukni :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se zase obálka líbí hrozně moc. Po přečtení anotace na mě i mrazivě zapůsobila :)
      Kruhy mám na 110% v plánu! :)

      Vymazat
  7. Knizku neznam, ale vypada to hodne dobre, budu se po ni muset podivat :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥