pondělí 6. března 2017

Knižní shrnutí: Únor 2017

Ahooj! 😊
Všechny Vás srdečně zdravím u nového článku.

Nejkratší měsíc roku je u konce a i když jsem polovinu tohoto měsíce nečetla, i tak jsem na sebe za svůj výsledek pyšná. Přečetla jsem stejné množství knih jako v lednu= 8 knih.
Tento měsíc byl co se týče knih spíše průměrný, ale najdou se tu rozhodně i skvosty, které si musíte přečíst.

O Deníku sráče jste již u mě museli slyšet.
Tato kniha slibovala kontroverzní a drsný příběh ze života muže, který velice rád psychický týral ženy. Užíval si jejich bolest a jejich překvapení.Tento muž je zároveň i autorem této knihy a po přečtení jsem se opravdu utvrdila v tom, že důvod k zůstání v anonymitě měl.
Každopádně kniha je napsaná nespisovným styl, který se s ničím nepáře. Autorovi jsem věřila každé jeho slovo, protože z každého byly cítit emoce, které autor měl nejen když situace prožíval, ale i při psaní této knihy.
Pokud hledáte něco, co tu ještě nebylo, běžte do Deníku sráče, ale musím Vás varovat, že i když se v knize nevyskytuje velké množství krve apod., dá se toto dílo označit až za drsné a perverzní.
Knihodojmy, Povídačka rozbalovačka
Hodnocení: 90%


Poté jsem měla tu čest s dvěma dystopiemi.
Četla jsem je asi dva týdny od sebe a i když je každá úplně jiná, mají jedno společné. Úžasnost.
Když začnu Hunger Games: knihy nebo filmy Vám něco pod tímto názvem říkat rozhodně musí. HG byla jedna z prvních dystopií, která obletěla celý svět a sama za sebe mohu říci že oprávněně. Ačkoliv jsem z knihy neměla ten pravý požitek (čtecí krize je jednoduše mrcha), vím, že nejen při re-readingu budu knihu označovat za geniální, protože taková opravdu je. Do dalších dílů bych se chtěla pustit co nejdříve, ale pokud byl měla být upřímná, bojím se, že už to nebude TAK MOC dobré jako Aréna smrti.

Vadná je novinka od Omegy, která mě touto knihou nejen vyrazila dech, ale zaplnila wishlist (viděli jste jejich kategorii ,,Připravujeme"? Jestli ano, musíte mi dát za pravdu, že nemálo knihomolů nebude mít v peněžence ani na jízdenku a když k tomu přidáme edičák z CooBoo, tak už ani na rohlík).
Dystopie je žánr, který se po vydání HG začal více šířit a "používat". Dystopií je proto v dnešním světě milion a je opravdu těžké přijít s něčím, co se v tomto žánru bude vymykat.
Cecelia Ahern to dokázala. Vzala něco, s čím lidstvo bojuje dnes a denně- dokonalost. A právě ta je podmínkou plnohodnotného občanství ve světě Vadné.
Toto si musíte přečíst! 💚
Aréna smrti: 79%
Vadná: Povídačka rozbalovačka, Knihodojmy, 90%



Pokračovala jsem e-knihou v podobě druhého dílu Školy noci.
Re-reading se mi zatím daří a po každém dílu se těším více a více na ten další. Příběh je čím dál temnější a graduje, což já samozřejmě miluji.
Myslím, že i tato série by Vám měla minimálně něco říkat, protože to byla opět před pár lety naprostá pecka v knižním a  fantasy světě 😊
Hodnocení: 75%


Výsledek obrázku pro škola noci 2

Proroka jsem četla tak trochu rozděleně. Bohužel to bylo způsobeno tím, že mě moc nechytl, a tak jsem ho cca na týden odložila. Poté jsem se s k němu vrátila, ale pořád to nebylo ono.
Neříkám, že to nebylo dobře napsané a celkově, že by to nebyla dobrá kniha, ale prostě mě tento díl ničím nechytl a dokonce mě ani moc nebavil. Nevím, co bylo důvodem, ale rozhodně mě to štve, protože kniha v sobě skrývá super příběh, který jen mne bohužel nechytl 😟
Hodnocení: 55%


U knihy Životy, které jsme ztratily je tomu velice podobně. Zde ale důvod, proč jsem knihu neprožila "správně" vím. Propojení s postavami. To je při této knize podmínkou proto, aby jste si příběh užili na maximum. Každá událost, každý zvrat, každá emoce je v tomto díle spojená s postavami, s kterými jsem já jednoduše propojená nebyla. Důvod ale neznám. Všechny měly svůj charakter a běžně bych řekla, že každý je jak mě ušitý na míru. Bohužel to nevyšlo a ačkoliv je kniha opět skvěle napsaná, to hlavní u mě nenastalo. A to hlavní byl bohužel požitek/zážitek z knihy 😡
Hodnocení: 65%



Ostrov strachu bych označila za zklamání měsíce.
V jádru věci kniha není až tak špatná, ale rozhodně bych ji neoznačovala jako horor, ale horor pro teenegery, kteří si chtějí rozšířit obzory a zkusit něco "strašidelnějšího".
Více Vám povím v Knihodojmech a v Povídačce rozbalovačce, každopádně za mě velké zklamání 😟
Hodnocení: 45%


Poslední knihou se stává Volání netvora.
Na tuto knihu teprve Povídačka rozbalovačku a následně i Knihodojmy uvidíte, proto Vám toho tady nechci moc prozradit, ale neudržím se a musím Vám říci, aby jste si tuto knihu přečetli, protože se v ní skrývá neskutečný příběh. Autor dokázal do jedné jediné knihy dát neskutečně mnoho emocí a mouder. Kniha Vás pohltí a Vy budete přemýšlet nad tím, zda i Vy potřebujete návštěvu Netvora.
Hodnocení: 95%


Četli jste nějakou z těchto knih?
Jaké knihy dělaly společnost v únoru Vám?
Mějte se hezky!❤ 

seabook04@gmail.com

20 komentářů:

  1. Já jsme tedy nikdy nepřišla na chuť série "Škola noci". Mám za sbeou 4 díly a pro mě je to spíše vtipné, než abych to brala nějak vážně - to co se tam děje. Možná už jsem na takový příběh stará :D Každopádně nikoho neodsuzuji, každému se líbí něco jiného. Já to čtu už jen kvůli tomu, abych věděla kdo umře a kdo přežije :D

    Jinak jsem žádnou ze zmíněných knih nečetla.
    Jáv pnoru přečetla jen Dědičku ohně, deník fejsbukové matky a rozečetla jsem si Všem klukům které jsem milovala. Takže docela slabota. Každý měsíc si říkám, že se to zlepší, ale jde to se mnou nějak z kopce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je Škola noci tak trochu i nostalgie, ale pořád mě to baví :)
      Se mnou to jde z kopce teď v březnu :D

      Vymazat
  2. Pekne shrnuti. Na Netvora se taky tesim :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hunger games je pecka! První díl je nejlepší, ale druhého dílu se opravdu nemusíš bát. Třetí díl obsahuje více politiky a napětí až na konci nicméně se to dá přežít. Ale dvojka je ještě skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Z tvých knih jsem četla jenom Hunger Games :) Jinak mám za únor tři knížky, a to Řeky Londýna, Temná tání a Štvanici. A taky jsem půlku února nečetla :D

    OdpovědětVymazat
  5. Série Hunger games je prostě skvělá. Mně se líbily všechny díly. Vadná byla taky skvělá. Prorok i Životy, které jsme ztratily se mi četly dobře. :)
    A nalákala jsi mě Netvora a popřemýšlím i o Deníku sráče

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vadná je pecka, neskutečně se těším na druhý díl. Ten ale vyjde až ke konci roku :(
      Netvor i Deník sráče, ačkoliv je každá úplně jiná, jsou opravdu skvělé knihy :)

      Vymazat
  6. Pěkné číslo a samé pěkné tituly. Vadnou a Netvora mám také na seznamu, jen co se prokoušu tou kupou restů :)

    OdpovědětVymazat
  7. HG a Školu noci jsem četla. Zaujala mě kniha Příběh sráče. Sice neskrývá hezké téma, ale docela by mě zajímalo, o čem všem se v ní píše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deník sráče je opravdu kontroverzní a velice zajímavé dílo. Rozhodně doporučuji :)

      Vymazat
  8. Ani jednu knihu jsem nečetla, ale pár mě jich rozhodně zaujalo. Nevěděla jsem,že se Cecilia pustila i do dystopií ale tohole zní fakt dobře, možná bych se na to měla podívat blíž :).Hunger games mám ráda, i když jsem knihy nikdy nečetla a zatím to ani neplánuju. Co si ale rozhodně musím přečíst a mám to na svém TBR už delší dobu je Volání netvora, jsem na to vážně zvědavá a měla bych si to přečíst co nejdřív! :D
    lets-talk-about.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vadná je rozhodně jedna z nejlepších, co jsem kdy četla.
      Do Volání netvora se rozhodně pusť co nejdřív. Nejen kvůli filmu, ale hlavně kvůli samotné knize, protože ta je naprosto úžasná :)

      Vymazat
  9. Vadnou jsem si teď pořídila k MDŽ :) tak jsem na ni zvědavá. Hunger games jsou už pomalu klasika, jedna z nej knih v žánru. A ty ostatní znám pouze z doslechu, bohužel. Příběh sráče mě ale láká :)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkný výsledek. Volání netvora je prostě výjimečná kniha a pěti hvězdami jsem ohodnotila i HG, zejména proto, že je to jedna z prvních dystopií, tudíž oceňuji originalitu a mohu jen zoufat, že se mi nedostala do ruky, když mi bylo "náct", to by se ta série jistě pro mě stala epickou :)
    Dále se t vého výběru chystám na Deník sráče, na který jsem opravdu zvědavá a možná kouknu i po té Vadné - škoda jen nepovedené obálky, nevím proč, ale ve mně evokuje humorný román pro ženy...rozhodně ne dystopii, tak ještě uvidíme :)
    Měj se krásně a ať se daří i v březnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Obálka u Vadné mi taktéž vadí, ale Omega mi psala, že další díly společně s jejich dalšími knihami budou mí jiný design, takže se jejich obálek nemohu dočkat a jsem opravdu zvědavá :)
      Ty také :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥