čtvrtek 16. března 2017

Knižní nákupy: Únor 2017

Ahooj!
Všechny Vás s radostí vítám u nového článku 👋
Dnes to budou knižní nákupy za únor.

Nejkratší měsíc v roce a já se zbláznila. Proč? Udělala jsem objednávku jedenácti knih a celkem se mi jich za 28 dní podařilo nastřádat 18.
Abych Vás ale uklidnila, březen by měl být klidnější, ale zase to nemohu zaručit, protože šílenství je v knihomolském světě na denním pořádku 😄

První dva přírůstky jsem koupila v Levných knihách hned začátkem února.
Tam jsem ulovila dvě knihy z Mladé fronty. První Láska jako z filmu- romanťárna, kterou jsem vloni u ostatní knihomolů často vídala. Než se do této knihy pustím, musím zhlédnout skoro deset filmů. Ty totiž budou celou knihu doprovázet, respektive na jejich základech se hlavní hrdina bude snažit získat zpět hlavní hrdinku. 
Druhá kniha je protipolem. Loutkář z Ghetta je příběh z druhé světové války a ještě k tomu z Polska, takže to bude nářez. Každopádně knihu jsem musela mít hned po zjištění, že je to příběh z druhé světové, ale také mě velice zaujala tato věta: ,,Jak daleko byste zašli, abyste přežili?"
Ke konci měsíce jsem se ještě stavila do antikvariátu, kde jsem za padesát korun ulovila závěrečný díl Zavrženého- Finále. Takže už mi chybí jen první a třetí díl. Tuto sérii jsem totiž četla z knihovny a natolik jsem si ji zamilovala, že ji jednoduše potřebuji mít doma. Ani nevíte, jak moc se těším na to, že ji budu mít kompletní a hodím si re-reading ❤


Další na řadě je již výše zmiňovaná velká objednávka, kterou jsem uskutečnila na e-shopu beletrie.eu.
Asi se tu nebudu moc rozepisovat, protože jsem o knihách psala už v Povídačce rozbalovačce, kterou si můžete přečíst zde, takže pro více informací mrkněte spíše tam. Každopádně co si neodpustím, je chvála na tento e-shop. Nízké ceny, neponičené knihy, skvěle zabalené, rychlé dodání... nemám co vytknout a rozhodně to nebyla moje poslední objednávka 👌
Tato se skládala z: Krvavý vítr, Prašné víry, Dcera kosti a dýmu, Dny krve a hvězdného třpytu, Věk X2: Šachovnice bohů, Deset malých nadechnutí, Hrej hráčem, Bludy z nudy, Konec vosí sezony, Stále půlnoc a Bohové a bestie.


Další část jsou recenzní výtisky. Neodolala jsem a objednala jsem si ze Slovartu (mockrát děkuji! :)) Volání netvora. Tato kniha byla jedna z mých největších mezer literatury. Dalo by se říci, že je toto už taková klasika současné literatury. Já mohu říci, že oprávněně. V knize se skrývá opravdu temný příběh, který Vás vezme za srdce. Všechno ostatní si ale schovám do Knihodojmů, kde mám v plánu se pořádně vypsat (Povídačka rozbalovačka zde) 😊
O Vadné jste už u mě museli slyšet. Tato kniha si mě plně získala a já na ni nedám dopustit. Ceceli Ahern se obrátila zády k romantice a stvořila tento nejen dystopický skvost. V knize jde o to být dokonalý. Pokud takový nejste, čeká Vás ocejchování a označení za Vadného, kterému vládnou velmi přísná pravidla a skoro žádná práva. 

No, moje celé dojmy najdete zde (Povídačku rozbalovačku zde) a věřte mi, toto si prostě musíte přečíst! 👌


Poslední dvě knihy, jsou taktéž recenzními výtisky.
Proto chci mockrát poděkovat Megaknihám za knihu Třpytný dvůr a mému milovanému Baronetu za Ostrov strachu.
Třpytný dvůr je něco na způsob Selekce. Nebo mi alespoň první díl Selekci připomínal, ale další díly ji již vzhledem ke konci této knihy připomínat asi nebudou. Každopádně to je právě to. Už jsem ji stihla přečíst a ano, nenapsala jsem na ni Povídačku rozbalovačku, takže následující PR bude aspoň z mého úhlu pohledu velice zajímavá 😄
Každopádně to je asi vše, co bych pro tentokrát chtěla k této knize říci, protože mi věřte, že se o ní ještě dost rozepíšu.
Ostrov strachu- ano, to je ten Ostrov strachu, který jsem tak zhejtila. Bohužel jsme si ale s touhle knihou moc nesedly. 
Nehorázně moc jsem se na tuto knihu těšila, protože jsem čekala pořádný horor/vyvražďovačku, která mě chytne a nepustí. Bohužel to skončilo trochu jinak a mě to jak mrzí, tak štve. Každopádně od autora mám rozhodně v plánu jeho starší knihy a měl by mi dorazit i druhý díl této série- Nebuď dlouho vzhůru. U toho se každý večer (skoro každý) modlím, aby jsme byly kámošky více, než s dílem prvním ☹


Četli jste nějakou z těchto knihy?
Jaké udělaly radost v únoru Vám?
Mějte se krásně! ❤
seabook04@gmail.com

34 komentářů:

  1. Tak Finale super ulovek, me prave chybi jen tenhle zaverecny dil. Trpytny dvur se mi libil a Vadnou si musim poridit.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vadnou si musíš pořídit, je to vážně pecka! :)

      Vymazat
  2. Takových skvělých novinek máš, Luci! A tu beletrii.eu, o té mi ani nemluv, taky tam pokukuji po spoustě věcí... Na to, jak jsem se dušovala, že budu letos šetřit, bych se už teď nejradši neviděla :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc!! :)
      Já jsem taky MĚLA předsevzetí šetřit, ale nějak mi to nejde :D

      Vymazat
  3. Páni, to jsou úlovky :D Žádnou knihu jsem nečetla. Ale také jsem za únor celkem utratila.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné kousky :) A že jich je hromada :) Nevděla bych, na co se dříve vrhnout :) Vadnou a Třpytný dvůr jsme četla a jsem nadšená :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je mega nákup - snad víc knih, než jsem si já objednala za loňský a letošní rok dohromady. Dceru kostí a dýmu i její druhý díl jsem četla a moc se mi líbily, jenom mě štve, že pořád nepřeložili ten závěrečný. A na Vadnou se už taky moc těším, samá chvála kam přijdu :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi radši ani neříkej :D
      Ty nedovydané série mě celkově strašně štvou, ale teď se zdá, že se mnoho nakladatelů vzpamatovalo a dovydávají je :)
      Vadná je úžasnááá! :)

      Vymazat
  6. Blahopřeji k pořádné hromadě úlovků! :) Lásku jako z filmu jsem měla nedávno v LK v ruce, nicméně nakonec jsem ji tam nechala.

    OdpovědětVymazat
  7. Úplně ti rozumím, já si říkala že únor bude klidný a ono ne. Další kupa knih a předešvím kupa přečtených knih, nechápu kde jsem na to vzala čas a a peníze :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :D Akorát u mě to teď pokulhává s přečtenými knihami, musím se vzchopit :D

      Vymazat
  8. Na volani netvora jsem se vcera koukala a nevim nevim jestli do toho pujdu. Jestli to neni zbytecna investice. Je cas se trochu krotit a opravdu se snazit dat dohromady rozdelane serie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř mi, že Volání netvora za to opravdu stojí! :)

      Vymazat
  9. Tomu říkám úlovky :-) Lásku jako z filmu jsem taky nedávno ulovila v LK, tak snad budu spokojená. Ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Upřímně ti řeknu, že závidím. :D Nejvíc mě zaujala knížka Ostrov strachů. :)
    Užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já vždycky slintám nad Book Hauly zahraničních booktuberů. Ty hromady knih za týden mi nejdou do hlavy :D
      Ostrov strachu mě docela zklamal :(
      Děkují moc :)

      Vymazat
  11. Tady se zase někdo měl! :) Opravdu pěkné přírůstky, taky bych si dala říct :D

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné nové přírůstky! Doma mám také Třpytný dvůr, ale ještě jsem se k ní nedostala. Vadnou jsem také četla a knihu si naprosto zamilovala :-) Volání netvora mě velmi láká, kord to nové vydání :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Volaní netvora, ještě to nové vydání, je naprosto, ale naprosto perfektní <3

      Vymazat
  13. A mně máma vždycky říká, že jsem blázen, když si koupím třeba jen tři knížky :D Nicméně krásný přírůstky, i když jediná autorka, kterou znám je Richelle Mead. Vampýrskou akademii mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  14. :D knihomolska klasika no. Co nadelas :D

    OdpovědětVymazat
  15. To vypadá na užitý únor! A samé nádherné knihy :)

    OdpovědětVymazat
  16. Krásné přírůstky. :) Většinu jsem četla a byla jsem stejně nadšená jako ty. :) A také mi přibylo hodně titulů do knihovny, ale těm akčním cenám se nedá odolat. :D

    OdpovědětVymazat
  17. Já prostě miluji články, které jsou plné knih a tvoje knižní přírůstky nikdy nezklamou :D Z tvého výběru mám doma Loutkáře, na kterého se moc těším a musím omrknout tu beletrii.eu, o které teď básní kdekdo, jen se bojím, aby se má peněženka pak na mě nenaštvala :D
    Měj se moc hezky a všechny kousky si užij!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc! :)
      Moje peněženka pláče jak divá, ale teď se krotím :D

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥