čtvrtek 2. března 2017

KNIHODOJMY: Obrazový průvodce- Město z kostí

Výsledek obrázku pro Město z kostí: Oficiální obrazový průvodce k filmuautor: Mimi O´Connorová
žánr: fantasy
nakladatelství: Knižní Klub
počet stran: 128
orig. název: City of Bones: The Official Illustrated Movie Companion

rok vydání: 2013
rok vydání orig.: 2013
vazba knihy: vázaná
ISBN: 978-80-242-4200-2

ANOTACE:
Fantastický obrazový průvodce nabízí těm, kdo se nechali okouzlit světem lovců stínů, pohled do zákulisí přípravy filmu The Mortal Instruments: Město z kostí. Najdete v něm jedinečné fotografie z natáčení, rozhovory s herci i štábem, podrobnosti o obsazování rolí, hledání vhodných míst, o výrobě rekvizit, kostýmech či tricích a mnoho dalšího.

MŮJ NÁZOR:
Svět stínů je jeden z největších hitů v knižním světě a pro mě i skvostů.
Do těchto knih Cassandry Clare jsem se neskutečně zamilovala a společně s pár dalšími se Nástroje smrti řádí k mým nejlepších sériím vůbec.
Podle této hexalogie byl natočený film. Konkrétně byl tedy zfilmován díl první- Město z kostí. Ten bohužel schytal (jak už to u filmů s knižní předlouhou bývá) vlnu kritiky a místo dalších dílů se po pár letech příběhu ujal seriál (který ehm, ehm,.. řekněme, že vydařený moc není).
K filmu ale vznikl i obrazový průvodce a jelikož jsem velká fanynka jak knih, tak právě i filmu, nemohla jsem si ho nechat ujít.
A abych řekla pravdu, byla jsem velice překvapená.

Od knihy jsem čekala, že by mi mohla říci pár strohých informací k filmu v podobě nějakého rychlého, ne detailního popisu bez žádné spojitosti s příběhem.
Mýlila jsem se.
Toto bylo naprosto perfektní.
Dozvídáme se vše, co jde. Kdyby jsme jako příklad měli uvést herce: jak se vybírali, proč roli vzali, zda četli knihy, jak se sžili s postavami. Například Jamie C. Bower, který hraje (dokonalého) Jace se do role ponořil duší, srdcem i tělem. Chtěl, aby zahrál opravdového Jace nejen povahově, ale i tělesně. Proto společně s dalšími herci podstupoval tvrdé tréninky a jeho cílem bylo být, jak jsem psala, jako Jace, což se rovná minimálnímu počtu gramů tuku v těle, mrštnost nejvyšší úrovně, bojácnost, apod.

Z knihy jsem se dozvěděla více i o tom, jak vůbec knihy vznikly a jak vznikl samotný film. Proslov tu má i Cassandra a samozřejmě tým, který na filmu pracoval.
Do detailu jsme zde probírali zbraně lovců stínů, kostýmy, líčení, prostředí, scény,.... prostě vše, co si může milovník tohoto temného světa přát.



Knihu logicky doplňují nádherné fotografie nejen z filmu. Celkově je kniha na špičkové úrovní. Jak graficky, tak obsahově. Dala mi větší náhled do Světa stínů a za to jí budu navždy vděčná, protože jsem se dozvěděla mnoho informací. Nebylo to rozhodně naposledy, co jsem ji otevřela. 
Když ji otevřu, ponořím se do světa, který miluji. A pokud jste i Vy fanoušci této vtipné a temné fantasy série, otevřete ji i Vy, protože se Vám zároveň otevře nespočet dveří, které vedou do samého jádra příběhu Cassandy Clare.



HODNOCENÍ: 
100%

Chtěli by jste do světa Lovců stínů skrz tuto knihu pořádně nahlédnout?
Mrkněte na portál Srovname.cz, protože zde najdete nejlevnější a nejlepší nabídky :)


Co vy a tato světoznámá série?
Četli jste tuto knihu?
Mějte se krásně! ♡

seabook04@gmail.com

8 komentářů:

  1. Sérii mám doma nachystanou, ale ještě jsem se k ní nedostala, nějak mám pořád takový divný pocit, že budu zklamaná. Ale já se donutím a pak se určitě nebudu moct odtrhnout. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si piš, že nebudeš moci, protože Nástroje smrti jsou neuvěřitelně návykové, strhující, čtivé... prostě dokonalé <3

      Vymazat
  2. Četla jsem první díl a viděla film. Na sérii se chystám, ale začnu znovu od začátku, aby mi nic neuteklo, přece jen jsem jedničku četla před více než rokem. Průvodce se mi taky dostal do ruky a musím souhlasit, že je naprosto geniální :) Měj se krásně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se do celé série pusť, protože pro mě je to společně s VA to nejlepší <3
      Děkují moc, ty také :)

      Vymazat
  3. Já o téhle knížce už strašně dlouho uvažuju jako o dárku, protože kamarádka tuhle sérii úplně zbožňuje, ale pořád jsem tak nějak nenarazila na žádný impuls, co by mě donutil jednat - možná se to teď změní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohu Tě utvrdit v tom, že radost bude mít opravdu obrovskou :)

      Vymazat
  4. Četla jsem knihy, viděla film a koukám se na seriál! Tuto knihu jsem si koupila myslím v lednu v Levných knihách a chystám se ji číst a moc se těším :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥