sobota 18. února 2017

Povídačka rozbalovačka #74

Ahooj!
Všechny Vás vítám u nového článku.

Po delší době si dáme další Povídačku rozbalovačku.
Dnes budeme rozbalovat opět recenzní výtisk od nakladatelství Omega. Omega mě v poslední době překvapuje, protože vydávají čím dál lepší knihy a jejich ediční plán mě velice mile překvapil. Z toho důvodu jsem je oslovila se zájmem o spolupráci a po pozitivní odezvě jsem byla v sedmém nebi.
Rozhodovala jsem se mezi dvěma knihami. Obě dvě to jsou novinky a ačkoliv jsem byla připravená se ujmout thrilleru Černooké Zuzany, nakonec jsem podlehla YA :)

Než se ale ještě dostaneme ke knize, mám tu menší info a pro mě splněný sen.
Mnohokrát jsem zmiňovala svou touho po digitální zrcadlovce a zkrátka, sen se splnil. Jsem z ní naprosto nadšená, protože jde vidět rozdíl. Obrovský rozdíl mezi kompaktem a zrcadlovkou. Samozřejmě je to také obrovská změna, takže první snímky byly pro mě zklamáním, jelikož jsem nevěděla co mačkat dříve. Po třech dnech moje nadšení rychlostí blesku stoupá a já fotím vše, co mě trnkne do nosu. Zrcadlovku jsem z valné části pořizovala i kvůli blogu= kvůli kvalitnějším snímkům na blogu a jsem strašně ráda, že rozdíly vidím ☺


Kniha, která nad výše Zuzanami zvítězila je novinka od Cecelia Ahern- Vadná.
Vadná je prvním dílem série, která je v originále velice známá a úspěšná. Tím se dostávám k zatím jedinému problému, který s knihou mám. OBÁLKA.
Ta k ní absolutně vůbec nesedí. Kdybych si nepřečetla recenzi jedné bloggerky, tuto knihu bych kvůli obálce přeskočila a to bych udělala opravdu fatální chybu. Neříkám, že design není pěkný. Líbí se mi, ale první co mě při pohledu na obálku bylo, že uvnitř se skrývá román pro ženy a ne YA dystopie. 
Schválně Vám sem hodím odkaz na originál (Flawed), kde uvidíte i originální obálku- zde . Opravdu mě mrzí, že díky obálce tuto knihu mnozí přeskočí (už jsem se s tím krom sebe setkala), protože námět je naprosto, ale naprosto geniální.

Dokonalost je v dnešním světě považována pomalu za hřích. V této novince je ale považována za povinnost. Každý, kdo podmínky dokonalého občana nesplňuje, šupajdí před soud a následně je odsouzen a ocejchován jako Vadný. Vadní mají upravený celý svůj život. A jak by jste si v takovém případě žili?
Máte jasně daná pravidla, která musíte dodržovat. Máte svého dohlížitele, který Vám každý den dělá testy na to, jestli jste opravdu požili jen suroviny, které máte povolené a na máte povinný detektor lži, dík němuž ošetřovatel zjistí, zda jste opravdu celý den dodrželi pravidla. Je toho mnohem víc, ale samozřejmě to nejhorší je to, že jste odsunuti na kraj společnosti. 
Do slova a do písmene jste Vadní.


Když se zaměříme na autorku tohoto velice zajímavého díla, zjistíme, že na kontě má mnoho dalších knih. Myslím, že minimálně její jméno Vám zní povědomě, protože Cecelia Ahern napsala ku příkladu S láskou, Rosie, což je kniha, která je zfilmovaná a dala by se určitě označit i jako její kniha nejznámější. Mimochodem právě do Rosie se chci již pár let pustit a věřím, že po přečtení Vadné nebudu dlouho otálet.
Celkově jsou na autorku a její knihy velmi kladné ohlasy. Jak v zahraničí, tak i u nás, ale i přesto je nejvíce vychvalovaná Vadná. Jsem tedy zvědavá, jak na mě toto dílo zapůsobí a jestli ji i já označím za její nejpovedenější knihu a třeba i jako moji srdcovou ☺
P.S Právě jsem zjistila, že Omega již nepřipravuje jen druhý díl, ale připravuje i další velice zajímavě vypadající knihu od autorky, takže za mě už teď velká zvědavost 👀


Za poskytnutí recenzního výtisku velice děkuji nakladatelství Omega.
Knihu koupíte např. zde :)
Kompletní informace zde :)

Četli jste něco od Cecelie?
Jaký máte názor na obálku této knihy a celkově na 
obálky, které často ke knihám vůbec nesedí?
Mějte se krásně! ❤
seabook04@gmail.com

18 komentářů:

  1. Já jsem od autorky četla PS. Miluju tě a Dívka za zrcadlem. A obě dvě se mi moc líbily. Souhlasím s tím, že autorka velmi dobře a čtivě píše a i obálky knih se mi moc líbí.
    Vadnou jsem ještě nečetla, ale už jsem se po ní koukala, takže počkám a tvůj názor :) a pak si ji možná přečtu také. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s tebou, že Omega poslední dobou začala vydávat zajímavé tituly. Vybrala jsi si dobře, kniha mě velmi mile překvapila - byla skvělá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď, po přečtení mohu říci, že byla opravdu úžasná. Moc se těším na další díl a na další novinky z nakladatelství, protože připravují velice zajímavé kousky :)

      Vymazat
  3. Páni, obálka opravdu zaujme a anotace taky. Těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Teď po dočtení s tebou mohu naprosto souhlasit :)

      Vymazat
  5. Kniha vypadá parádně! Také ě celkem zaujalo její provedení, myslím obálka a především chvála kolem. Jinak já si zrcadlovku asi jen tak nepořídím :D Vysokoškolačka, která sice maká a uší, ale vše dám za jídlo, cestu a knihy :D No co se dá dělat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha je opravdu úúžasná! :)
      Třeba se Ti jednou příležitost naskytne. Také jsem na ni hrozně dlouho čekala, ale sen se splnil, takže mám dušičku v peří :D

      Vymazat
  6. Do této knihy jednou asi půjdu po těch skvělých ohlasech, co jsem četla.

    OdpovědětVymazat
  7. Rozbalovacky me vetsinou mic nebavi, alentahle me zaujala.

    OdpovědětVymazat
  8. Knihu mám taky v hledáčku :) a gratuluji k zrcadlovce!

    OdpovědětVymazat
  9. Máš pravdu. Také bych si myslela, že tato kniha bude nějaký ženský román nebo něco podobného. Originální obálka je rozhodně lepší, ale někdy se prostě stává, že nemáme tak hezké obálky jako v originále. Jinak od Cecilie jsem četla S láskou, Rosie a kniha se mi moc líbila. A to romány moc nemusím. Bohužel jsem se hned po přečtení podívala na film a ten se mi tedy nelíbil. Plno věcí tam chybělo a strašně mě to vytáčelo! :D

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je svatá pravda :D
      Na S láskou, Rosie se chystám už šíleně dlouho, tak snad se k ní brzo dokopu, protože to dělám především kvůli filmu, kde hraje Lilly Collins, tak jsem zvědavá, jak to dopadne u mě :D

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥