pátek 10. února 2017

Knižní shrnutí: Leden 2017

Ahooj!
Vítám Vás u nového článku a dnes tu nemáme nic jiného než Knižní shrnutí za první měsíc nového roku 2017.

Tento měsíc byl zároveň docela hektický. Škola mi brala veškerý čas a veškerou špetku energie, ale i přesto do nedopadlo úplně nejhůře- přečetla jsem 8 knih---> 2 716 stran a jednu jsem rozečetla.
Polovina knih byla naprosto úžasná a ta druhá taková eee, takže bych tento měsíc nazvala jako průměrný.
O jakých knihách mluvím?


První přečtená kniha jak za leden, tak logicky i za rok 2017, byl recenzní výtisk z nakladatelství Jota a to kniha Všechno, úplně všechno. Pořád si nejsem jistá, co si o knize vlastně myslím. Četla jsem ji v ještě v takové té krizičce, takže nevím, zda to, že jsem se do knihy nezačetla je chyba moje nebo autorky.
Každopádně doporučila bych jí mladším čtenářům, jelikož zpracování mi přišlo trochu až dětské a takové.... na námět, který této knize vládné mohl být lepší, ale tak... Pořád je tu něco, co mě nutí knihu označovat za skvělou 😏
Hodnocení: 75%

Knihodojmy zde


Druhou knihou, kterou jsem přečetla je Ztracené od slovenské autorky Evy Urbaníkové.
Tato kniha mi dala zase trochu jiný pohled na svět a dost mě i vystrašila. Pořád nemohu uvěřit, že těch šest drsných příběhů, které nám ženy v knize vypráví, se doopravdy staly a stále ještě nejsou vyřešené a vlastně ani není možné je vyřešit. Šokovala mě tím, jak moc můžou být kultury odlišné. A jak moc lidé dokáží ubližovat a zároveň to považovat za správné.
Tuto knihu o lásce k muslimovi, která se v 99% případech změní na boj o život a dítě, by si měla přečíst každá žena.
Hodnocení: 90%


Poté jsem neodolala a pustila se do další knihy od mé milované Jennifer L. Armentrout.
Tentokrát jsem začala její série Počkám na tebe stejnojmenným prvním díle, který.... který byl jedním slovem dokonalý. Já věděla, proč si schovávám hodnocení 100%, protože přesně tato ho dostala.
Myslím, že čtenáři této autorky mi dají za pravdu, když řeknu, že čtení jakékoliv knihy od ní si užijete a zamilujete. Bude Vás bavit a to, co byste jinde nenáviděli, od ní budete milovat.
Hodnocení: 100%

Výsledek obrázku pro počkám na tebe

Dále jsem se pustila do recenzního výtisku od Martinusáků (moc děkuji) a tím recenzákem byla kniha Sůl moře od Ruty Sepetys.
Což je další knižní pecka.
O téhle knize bych mohla mluvit hodiny, ale zároveň u ní nemám slov.
Sůl moře je kniha, kterou Vás svou sílou zasáhne a zasadí Vám do hlavy semínko, které Vám pořád dokola bude připomínat její příběh. 
Ještě nikdy se mi nestalo, že bych se nějak více zajímala nebo si nějak více oblíbila autora, ale tady? Panebože Ruta Sepetys je tak výjimečná a nádherná osobnost. Rozhovory s ní si mě získaly a já hltám každé její slovo. Stejně tak tomu bylo i v této knize, která pojednává o největší námořní katastrofě v dějinách lidstva. Vám, kteří jste ještě Sůl moře nečetli řeknu jedno: PŘEČTĚTE SI JI!
Hodnocení: 100%
Knihodojmy: zde


Poslední aristokratka.
Evžen Boček je známý svým humorem, který do knih vkládá a který dokáže velmi rychle přivodit nekončící záchvat smíchu. Před čtením jsem nevěřila, že by to bylo možné, ale babo div se, opravdu to možné je. Deník Marie III. z Kostky mě bavil. A to neskutečně moc. Vtipné, trapné a úžasné příběhy z hradu jedné krachující aristokratské rodiny si prostě musíte přečíst a já si musím přečíst všechny knihy od autora, protože toto bylo vážně úúúžasné už dlouho mě takhle kniha nepobavila 👍
Hodnocení: 95%

První díl ze série Temné vize- Odhalení byl takový průměr. Opět to je případ, kdy je námět naprosto, ale naprosto úžasný. Telepatické schopnosti, které má pár studentů po celém světě. Ty jim ale dělají problémy-  neumí je ovládat a neumí s nimi zacházet. To je chce naučit organizace, ke kterým se parta mladých lidí "nastěhuje" a společně provádí výzkum. Po pár dnech se ale objeví nejistota a podezření.
Námět této knihy a takové ty hlavní body v knize jsou naprosto úžasné. Bohužel ale ta výplň, jinak řečeno zpracování bylo... nemůžu říci na nic. Bylo dětské. V některých knihách dětské zpracování doslova žeru, protože si u něj vždy odpočinu, ale v tomhle případě prostě... No, ale dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. L. J. Smith je autorka Upířích deníků a podle toho jsem knihu očekávala tak, jak očekávala.
Pokud dáte tuhle knihu do rukou mladé slečně, utrhne Vám ruce.
Hodnocení: 60%



Dívka v ledu je poslední dobou úplně všude. Objevila se i v mé knihovničce a následně i v kolonce právě čtu. Nyní už je přečtená a bohužel, za mě to bylo zklamání.
Čekala jsem neuvěřitelně napínavý a mrazivý thriller/detektivku, ale bohužel z toho vyšlo něco, co nemohu popsat pár slovy. Proto Vás odkážu na Knihodojmy, kde jsem se rozepsala.
Každopádně pokud nad knihou uvažujete, zkuste ji. Neříkám, že je perfektní, ale neříkám, že je to úplná katastrofa.
Hodnocení: 70%
Knihodojmy: zde

Výsledek obrázku pro dívka v ledu

Zlomená srdce jsou poslední přečtenou knihou v lednu. Dočetla jsem je večer 31., takže opravdu poslední.
Od knihy jsem očekávala takový klasický román pro ženy a nakonec jsem byla překvapená. Ano, román pro ženy tu je, ale rozhodně v trochu jiném, jak to říci, stylu-zpracováním? Autorka se s hlavní hrdinkou nepáře a hází ji do smutným, trapných situací a celkově do života tak, jak ho známe- nemilosrdným.
Zároveň se ale pořád drží linky romantiky, kterou v knize najdete taktéž v mnoha podobách.
Z téhle knihy jsem opravdu nadšená a mohu ji vřele každé ženě doporučit. Pokud chcete román, který nebudete samé klišé, ale zároveň nebude zavánět dramatem a bude ze života, sáhněte po Zlomených srdcích 😊
Hodnocení: 85%


ROZEČTENO:
Jako vždy tu mám samozřejmě i rozečtenou knihu. Tou je tento měsíc Deník sráče, což je kniha, na kterou jsem se nehorázně těšila. Momentálně už je samozřejmě dočtená a já si ji nemohu vynachválit. Bylo to (jak obálka slibuje) kontroverzní, podmanivé a JINÉ. Bylo to super a tato kniha mě strašně moc bavila 👍
Hodnocení: 95%
Knihodojmy: zde



Jaké knihy dělaly společnost Vám?
Četli jste nějakou z těchto knih?
Mějte se hezky! 😊
seabook04@gmail.com

22 komentářů:

  1. Moc pěkná přehlídka knih! Je tam spousta kousků, které mě taky zaujaly nebo jsem je dokonce četla. Jmenovitě z přečtených Sůl moře a Poslední aristokratka, kterou já mám moc ráda v audiopodobě a brzy si dám re-poslech (:D) jak tohoto, tak druhého dílu, a pak se premiérově pustím do Aristokratky na koni :)
    Z dalších knih bych pak ráda zkusila Deník sráče a dost jsi mě nalákala na Ztracené...
    Měj se krásně, Lucí a ať se ti vede i v únoru :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stihla jsi toho vážně hodně, to byl čtecí měsíc :) Všechny knížky z tvého výběru vypadají zajímavě :) Na Dívku v ledu se také právě chystám a doufám, že moc nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Snad u Tebe Dívka v ledu dopadne lépe :)

      Vymazat
  3. Pekne knihy, na seznamu sice nemam zadnou, ale spoustu znam od videni...

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký výběr knih! Osobně se mi v měsíci lednu s mými čtecími plány, hlavně tedy díky škole, moc nedařilo, ale v únoru to chci určitě napravit. Z uvedených knih bych si chtěla přečíst Sůl moře, na kterou slýchávám jen samé pozitivní ohlasy. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Četla jsem Temné vize a mám na to úplně stejný názor jako ty. Námět dobrý, ale zpracování slabší. Jinak se chystám na Sůl moře a Dívku v ledu mám v "to-read" listu :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem našla někoho, kdo je na tom stejně :)
      Sůl moře se Ti bude určitě líbit <3

      Vymazat
  6. Páni, to jsi přečatla opravdu skvělou dávku knih:)
    Sůl moře jsem taky četla a moc mě kniha nadchla, stejně tak Všechno úplně všechno.:)

    OdpovědětVymazat
  7. Se Všechno, úplně všechno s tebou vlastně souhlasím.. působilo to trochu jednodušše a zkrátka nebylo to úplně nadšení, ale stejně to bylo napsané moc pěkně a nic negativního o knize říct nemohu..
    Sůl moře mě hrozně láká, všichni jí milují a.. prostě si jí fakt už musím přečíst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vystihla jsi to! :) Btw. na film jsem strašně moooc zvědavá :)
      Sůl moře je prostě... pecka!! <3

      Vymazat
  8. Já jsem zvědavá na Sůl moře a Deník sráče, to jsou knihy, které mě opravdu zaujaly :) Pěkné shrnutí :))

    OdpovědětVymazat
  9. V lednu jsem také přečetla sůl moře :) Chtěla bych i dívku v ledu přečíst ale uvidíme :)
    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkný lednový výběr, Luci :) Zvlášť Sůl moře a Aristokratka jsou moji favorité, ale to Ty víš :) A těším se na Dívku v ledu, pořád o ní uvažuji a asi podlehnu. Taky díky tomu druhému dílu, který je prý ještě mnohem lepší a já to chci vzít hezky popořadě. Měj se moc krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Četla jsem recenzi na druhý díl u jedné blogerky, které také první díl moc nesedl a začínám o druhém dílu přemýšlet čím dál více :)
      Ty také :)

      Vymazat
  11. Moc pěkné kousky :) Jednou se chci pustit do Aristokratky a Soli moře. Dívka v ledu mě nadchla a těším se na další příběh od R. Bryndzy :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥