neděle 12. února 2017

Filmový večer #6

Ahooj!
Opět Vás vítám u nového článku a dnes si dáme Filmový večer.

V poslední době se na filmy dívám více než dříve a začíná mě to opravdu bavit. Nemyslete si, že u toho prosedím celé dny, to ne, ale oproti dřívějšku (jeden film za půl roku) je to zlepšení :)
Dnes tu budeme mít samé úžasné filmy. Opravdu. Všechny mají plný počet hvězd a dokonce jeden z nich se stal nejlepším filmem mého života a myslím, že ho už nikdy nikdo nepřekoná.

Jdeme na to:
Keith/2008
5/5*
Mladá dívka bojující o místo na jedné z nejlepších vysokých škol.
Kluk, který její život obrátí o sto osmdesát stupňů.
Natalie má pořád něco v plánu. Nikdy neztrácí čas nic neděláním a z každé činnosti se snaží něco získat.
Keith je její pravý opak. Kašle na školu a žije volně. Nemá žádné úkoly, žádné povinnosti.
Co když je to ale jen přetvářka?
Může Natalie Keithovi věřit v tom, že její život otočí k lepšímu?


Na film jsem narazila při brouzdání FB, kde ho někdo doporučoval v kategorii filmy ze střední školy. Filmy, seriály a celkově příběhy z tohoto prostředí mám velice ráda, a tak jsem si řekla proč ne. Od filmu jsem moc neočekávala. Doufala jsem jen v to, aby měl hlavu a patu a logiku. Dostala jsem mnohem víc. Tento film je opravdu něco. Z nevinnosti přejde rychlostí do vážnosti a máte co dělat, aby jste udrželi na uzdě nejen svoje emoce, ale i slzy.
Keith je film, který Vám dá opravdu hodně. Ať je to zábava nebo ponaučení.


Safírově modrá/ 2014
5/5*
Tato filmová série má samozřejmě svoje knižní předlohy. Věřím, že mnozí z Vás je nejen znají, ale už je i četli. Samozřejmě mluvím o světoznámé sérii Drahokamy. Rudá jako rubín, Modrá jako safír a Zelená jako smaragd. Já osobně jsem četla zatím první dva díly, ale něco mi tam chybělo. Taková ta jiskra. Tu jsem ale našla ve filmovém zpracování.

Cestování časem ovládané Loží, pradávné proroctví, které může zničit, ale i zachránit svět a láska plná intrik (a samozřejmě nádherní a úžasní herci).
Filmové zpracování mě k obrazovce připoutalo a já se na něho můžu dívat pořád dokola. Na každý díl. Neříkám, že tam není pár nelogičností apod., ale na to v mžiku zapomenete, protože se pořád něco děje a pořád Vás obrazovka poutá čím dál silněji.
Já jsem si tohle filmové zpracování naprosto zamilovala a zatím je pro mne lepší než knižní předlohy....bohužel.


Anděl páně 2/ 2016
5/5*
Jednou jsme se takhle se školou vydali do kina a i když přes počáteční protesty volba padla na Anděl Páně 2. Jedničku jsem neviděla a z nějakého důvodu jsem k ní měla odpor.
Druhý díl mě ale strašně bavil.
Bavili mě herci, kteří byli vybraní naprosto perfektně. Příběh, který má v sobě i trochu toho ponaučení. Všechno.
Co jsem se po zhlédnutí dívala na části z jedničky, tak každý musí uznat alespoň to, že se zlepšila kamera, střih a grafika.
Takže za mě rozhodně super film, na který když půjde rodič s dětmi, ani jeden se nebude nudit.


Anthropoid/ 2015
10000000000000000000*
Athropoid je film, o kterém vůbec nebylo slyšet. A já se ptám PROČ? Proč jsou vidět jen blbosti a pořádný film není nikde?
Anthropoid je film, který je jedním slovem neuvěřitelný. Odehrává se za druhé světové války v okupovaném Československu a sleduje atentát na R. Heydricha tzv. operace Anthropoid.
Tento film by měl vidět minimálně každý Čech. Jde v něm vidět strach, síla, boj a láska Československého národa. Jen při pomyšlení na tento film mám slzy v očích, protože my si v dnešní době neumíme představit, že by se něco takového dělo a můžu Vám říci, že díky tomuto filmu, který mi dal jen náhled na to, jak to vypadalo...bylo to hrůzné. 

Herci si mě naprosto získali. Jejich výkony byly neuvěřitelné. Film mají na svědomí Britové a myslím, že by jsme jim měli děkovat za to, že ukázali co se tu dělo. Za snahu film natočit co nejautentičtěji a za to, že dali událostem, které by byly zapomenuty další hlas.
Když se ale vrátíme k hercům, větší část samozřejmě tvoří herci zahraniční, ale např. Anna Geislerová zde ztvárnila Lenku a její výkon byl stejně jako ostatních nezapomenutelný. Citové propojení postav, hlavně Jozefa a Jana, byla další neuvěřitelná věc. Podle mého tento film opravdu obsahuje to, jaký Československý národ v této době byl.
O Anthropoidu bych mohla mluvit hodiny, dny, měsíce. Je to zážitek, který mě svým způsobem změnil. Dostala jsem nový pohled na svět a popostrčení k tomu, abych se o tuto tématiku začala zajímat více. Ve zkratce: Pro někoho Titanic, ale pro mě je Anthropoid tím nejlepším filmem co jsem kdy viděla a věřím, že ho už nikdy nic nepřekoná.



Viděli jste nějaký z těchto filmů?
Jaký je Váš "film života"?
Mějte se hezky! :)
seabook04@gmail.com

14 komentářů:

  1. První dva filmy neznám, ale asi budou trochu YA pro mě :D Dle herců :D Nicméně Anděl páně je parádní. Docela mě zaujal ten poslední! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na Anthropoid se ti rozhodně povedlo mě nalákat, děkuji za tip :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, protože je to jedním slovem dokonalost <3
      Ty také :)

      Vymazat
  3. Žádný z těchto filmů jsem neviděla, ale na Antropoid se určitě podívám :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Keith patří mezi mé nejoblíbenější filmy. :) A na zbytek si mě nalákala. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Na Anděla se moc těším a za Antropoida děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se někde stáhnout? Nemůžu ho nikde najít.

      Vymazat
    2. Vůbec neděkuj, ten film si to zaslouží <3

      Vymazat
    3. Dle mých informací by měl být na Ulož.to

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥