pátek 16. prosince 2016

Unboxing #67

Ahooj! :)
Všechny Vás vítám u nového článku.

Dnes tu mám (alespoň pro mě) docela zajímavý balík. Na klasiku se v něm skrývají knihy, ale jsou to knihy od nakladatelství, které jste již podle pásky jisto jistě poznali, Slovart. Avšak nečekejte další kupu recenzních výtisků. Slečna/paní (nikdy nevím, jak těmto pracovníkům s pevnými nervy říkat), která má na starosti nás-blogery mi poslala e-mail, ve kterém byla jasná otázka (trošičku jsem upravila):
,,Může Ti nakladatelství Slovart něco k Vánocům splnit?"
První myšlenky v hlavě: šílenství a pořádně dlouhý mail.


První co mě  kupodivu napadlo bylo slovenský Slovart. Proč? Jak prosté.
Mojí věčnou láskou k Nástrojům smrti a jejich autorovi Cassandře Clare se netajím a jelikož stalkuji všechno, co má s touto dokonalostí společného, sleduji i slovenský Slovart na FB. Nejen pro to, že právě Nástroje smrti vydali v novém- nádherném vydání (závidím Vám Slováci!), ale i proto, že u nich vyjde, tuším novým rokem, Lady Midnight. Pokračování Nástrojů smrti, avšak s jinými hlavními hrdiny. No a pokud už se Vám to nějak spojuje, docházíte k mé odpovědi na e-mail.

,,Prosím, prosím, prosím, "jediné" co si přeji je, abyste vydali Lady Midnight, novely k Nástrojům smrti a prostě všechny knihy od Cassandry, protože ona je prostě dokonalá!!!"

Takhle nějak vypadala odpověď v mé hlavě. Do mailu se přenesla v trošku čtenější a formálnější odpověď, ale podstata zůstala stejná.
Odpověď byla kladnější, než jsem čekala. Tentokrát Vám sem odpověď vkládám neupravenou:
,,Lady Midnight u nás jistě vyjde, v plánu jsou i další."
Moje reakce:


GIPHY Originals reaction excited yes yay

Ale teď zpátky k tomu, co mi se ukrývá v balíčku.
Nakonec jsme se dohodly na prvním dílu série, která u nás bohužel nejspíš nedovyjde, ale tak co jsem měla dělat? Kam jsem šla, tak jsem na tuto sérii narazila a moje knihomolská duše prostě tyto dvě knihy potřebovala.
Ano, čtete správně. Není to jen jedna kniha, ale přišly mi oba dva díly, což .... reakce nahoře ↑



Tramtada dáááá!
Prozření Mary Deyerové a Proměna Mary Deyerové od americké autorky Michelle Hodkin. Od Michelle Hodkin u nás vyšly jen tyto dvě knihy. Jak už je psáno výše, třetí díl se v překladu zatím neplánuje (v orig. 
The Retribution of Mara Dyer), ale co jsem zjistila až psaním tohoto článku je, že Michelle Hodkin je jedna z autorů, kteří se podíleli na knize, která má co do činění s C. Clare a Světem stínů, takže... reakce nahoře. Je to kniha, která se jmenuje Shadowhunters and Downworlders: A Mortal Instruments Reader a doufám, že to bude jedna z těch, které se u nás chystá Slovart vydat ♥
Zpátky ale k Mary Deyerové: vtipné je, že o knihách vím v podstatě jen z doslechu, ale to jsem prostě já. Nejradši mám, když se do knihy pouštím s čistým štítem a doufám, že i toto bude ten šťastný případ, který mě překvapí 😊

To, co mě na knize nejvíce zaujalo je zmatenost, se kterou kniha začíná.
Díky anotaci se dočteme, že hlavní hrdinka se probouzí v nemocnici, neví co se stalo, jak se tam dostala a celkově si nic nepamatuje. Zjišťuje, že při nehodě, která ji dostala právě do nemocnice, zemřeli její přátelé.
V anotaci mě také zaujala slova : A potom, čím vším si prošla, nevěří, že by se ještě mohla někdy zamilovat.

V knihách opravdu miluji, když příběh v průběhu čtení do sebe zapadá jako skládačka a i když jste na začátku zmatení, je to účel autora, aby Vás mohl v textu postupné překvapovat a dalo by se říci, že i s Vámi manipulovat. Na tomto je postaveno mnoho thrillerů a detektivek, ale neodpustím si vyzvednout Všude kolem černý les a knihu V mlze. Obě dvě knihy z nakladatelství Leda a obě dvě knihy, které mě velice překvapily a určitě stojí za přečtení.
Od téhle série čekám něco právě na způsob výše zmiňovaných knih+ je to YA žánr, takže tam určitě bude nějaká romantika a pokud to bude opravdu mix thrilleru a YA, který bude čtivý a překvapivý, budu nadšená 😊



Abych řekla pravdu, čtení se i trochu obávám.
Musí být přece důvod, proč se tato série u nás v Česku nedovydá. Jistě, může být problém s autorskými právy apod..., ale může to být i díky tomu, že se knihy u nás prostě jen neujaly nebo také, že za to vůbec nestojí. Je ale pravda, že co jsem četla ohlasy, byly ve větším množství kladné, nadšené a tvrdily, že knihy jsou společně s charaktery postav velmi originální.
Jsem zvědavá, co na tyto dva první díly (s krásnými sametovými a rychle zničitelnými obálkami) řeknu 😊


Vy mi určitě napište, jestli jste tuto sérii četli nebo jste po ní pokukovali stejně jako já ať v knihkupectvích nebo na bazarech a jaká by byla Vaše volba, kdybyste měli takovou možnost, protože já si jí nesmírně vážím. Možná si zpětně říkám, že jsem mohla sáhnout i po cizojazyčné literatuře, ale vždycky stejně dojdu k závěru, že jsem vybrala dobře a snad se mi to i po dočtení potvrdí 😊


Mějte se krásně :)
seabook04@gmail.com

14 komentářů:

  1. Tak to potěší :) Poslední díl Mary u nás nevyjde proto, že předchozí dva se málo prodávaly. Mně osobně série neláká, ale tobě se snad bude líbit. A třetí díl dáš když tak v angličtině ;)
    Já bych se v takové situaci zeptala, zda by se "ujali" Jaspera Ffordeho, protože Albatros ho kvůli nízké prodejnosti nechce vydávat... třeba by se mu u nich dařilo lépe :) Knížku bych si vybrala Andělé nad Teheránem, láká mě už dlouho.
    Přeji hezký víkend :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se mi Mary bude líbit a s tou angličtinou to dát musím i kdybych nechtěla :D
      Knihu Andělé nad Teheránem jsem četla a bohužel jsme si moc nesedly, ale zrovna tobě by se podle mě líbila :)
      Děkují :)

      Vymazat
  2. Víš jak to u nás je, jsme malá země, aby se tu vytiskly všechny knihy se nám líbí, protože u nás nejsou schopné dostát svému jménu jako třeba v USA.
    Ale gratuluji, vypadají parádně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují :)
      Často lituji, že jsem se nenarodila v anglicky mluvící zemi, protože těch knih je tam opravdu nekonečno. Samozřejmě, že v dnešní době jsme na tom s knihami u nás naprosto perfektně oproti minulosti, ale když vidíš ty kvanta knih na GoodReads... kdo by nezáviděl :D
      Každopádně se chci "naučit" číst v angličtině, ale pořád prokrastinuji :D

      Vymazat
  3. Knizky znam od videni, ale myslim, ze jsem se nikdy ani nekoukala po anotaci. Ale preji hezke poctenicko :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek. Jsem moc ráda, že jsi se rozhodla unboxingy změnit. Přiznám se, že je to první, který jsem otevřela, protože jsi avizovala změnu. Jinak je přeskakuju. Ale dobře jsem si početla. Snad se ti knížky budou líbit. Vypadají zajímavě. ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Paráda! :o) Sérii neznám a od Cassandry Clare jsem četla jednu knihu, Město z kostí myslím, a bohužel mi tedy nesedla. Přišlo mi to dost zdlouhavé. Ale nakladatelství Slovart vydává parádní knihy. Nedávno jsem od nich recenzovala Patricka Nesse a ta kniha... prostě byla naprosto dokonalá. Ani jsem netušila, že díky nim objevím svou další srdcovku. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patricka Nesse jsem také postřehla a docela mě jeho kniha zaujala. Těch knih je ale tolik, že nestíhám a hlavně na ně strašně zapomínám :D

      Vymazat
  6. Zatím jsem četla jenom první díl a nemohla si knihu vynachválit :D Takže přeji pěkné čtení :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já si sérii oblíbila a hrozně mě mrzí, že se dalšího dílu v češtině nedočkám. Jinak skvělé zpracování unboxingu. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ni opravdu dost zvědavá. Ještě po těch nadšených ohlasech... :)
      Děkují moc :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥