pátek 16. září 2016

miniRECENZE: PLAMEN


Nalezený obrázek pro plamen amy kathleen ryan

autor: Amy Kathleen Ryan
žánr: YA fantasy/ sci-fi
nakladatelství: Knižní Klub
díl v sérii: III.
série: Vesmírná pouť
počet stran: 312
orig. název: Flame
rok vydání: 2014
rok vydání v orig.: 2013
překlad: Lenka Faltejsková
vazba knihy: vázaná s přebalem
ISBN: 978-80-242-4600-0

ANOTACE:
Sci-fi trilogie o vesmírném putování dvou lodí za osídlením Nové země, jediné naděje na přežití lidstva, míří do napínavého finále.
Waverly a členové posádky Empyrea byli poraženi a jejich loď zničena.
Zatímco Kierana vzala pod svá ochranná křídla kapitánka Nového obzoru Anne Matherová, Waverly se spojila se záhadným starcem, který chce Anne svrhnout.
Ze Setha se stal uprchlík, navíc je zraněný a jeho stav se zhoršuje.
Waverly, Kieran i Seth bojují o totéž – snaží se zachránit své milované – budou k tomu však muset podstoupit nejedno riziko… a také nejednu oběť.

MŮJ NÁZOR:
Jmenuji se Seth.
Moje- naše loď byla zničena. Boj s Novým obzorem jsme prohráli a nyní se nacházíme na jejich lodi. Avšak ne všichni jsme prohráli jen jednu bitvu.
Moje přežívání vypadá ve zkratce tak, že se skrývám v prostoru mezi jednotlivými byty lodi a zraněný se snažím z bytů krást věci, které potřebuji k přežití. Bohužel mi štěstí moc nepřeje a stejně jako atmosféra na lodi, tak i já jdu se svým zdravotním stavem pomalu, ale jistě ke dnu...


Jmenuji se Wawerly.
V poslední době jsem bojovali s nepřáteli, přáteli a nakonec bojujeme každý sám se sebou. Teoreticky jsme pořád ještě děti a mateřská láska je potřeba i v pubertálním věku. Ne, že by jsme na věci jako puberta měli čas, když máme na starosti životy malých dětí a jednu paní, kterou v oblibě opravdu moc nemám. Kapitánka Nového obzoru: Anne Matherová.
Po zničení naší lodi musíme na Novém obzoru žít a je to naše jediná šance na přežití. Avšak svoje zkušenosti s touto lodí a hlavně s její kapitánkou mám, takže čekám jen na to, kdy nás pobouří proti sobě. Navíc může být hůř. Můžeme se proti sobě pobouřit sami.


Sérii Vesmírná pouť jsem začala číst už pár pátků zpátky. Nikdy by mě nenapadlo, že z knihy, kterou jsem koupila za 9 Kč budu tak nadšená, ale upss... opravdu jsem byla. A to nejen nadšená.
Už od první stránky prvního dílu jsem věděla, že tato apokalyptická série bude něco pro mě. Ačkoliv tu máme téma jakéhosi výpadku Země a lidstva žijící ve vesmírných lodí, autorka nás nezdržuje zdlouhavými popisy jak, kde, kdy, proč a rovnou se do příběhu vrhá po hlavě. 
Ne, že by svět nebyl propracován, ba naopak, ale hlavní roli tu hrají postavy. Postavy, které jsou hozeny do ne příliš obvyklých situací.


Náctiletí se v knihách objevovali, objevují a objevovat budou, ale zde máme případ, kdy jsou náctileté ''děti'' odtržení od rodičů, musí řídit vesmírnou loď jak administrativně, tak i technicky, musí se vyrovnat a vyřešit unesení dívčí posádky. zničení mateřské lodi a nakonec nejistotu, která je provází non-stop celou sérií. Samozřejmě, že psychika tu hraje také své a v mém případě jsem byla psychicky i fyzicky vyždímaná v několika případech i za ně :D



Shrnutí?
Váháte nad touto sérii? Opovažte se váhat.
Máte ji doma a ještě jste se k ní nedostali? Hned to napravte!
Další moje srdcová záležitost? ROZHODNĚ!

HODNOCENÍ:
100%

Co vy a série Vesmírná pouť?
Mějte se hezky! :)
seabook04@gmail.com

10 komentářů:

  1. a ja se jeste nedostala ani k tomu prvnimu, koukaji na me z policky vsechny tri... budu si to muset dat do planu na pristi mesic :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vrhni se na ně co nejdřív, vážně stojí za to ❤🔝

      Vymazat
  2. Bože první díl jsem přečtla asi před rokem. Furt si na ně vzpomenu když je vidím u tebe a přitom první díl se mi opravdu líbil, tak proč to sakra nenapravím a nepřečtu si i další díly, které se u mě v knihovničce schovávají. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem si knihy pořídila jen za 9 Kč a stydím se, že jsem se k nim zatím nedostala :D Ale po tvých recenzích už se musím na první díl vrhnout co nejdříve! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíš! ❤ Doufám, že budeš stejně nadšená!! 😊

      Vymazat
  4. Já patřím k těm, kteří vážně váhali. A stále si nejsem jistá. Sci-fi není úplně to co čtu. Filmy mi nevadí, ale četba mě tak neláká. Tak nevím nevím :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona tato série je sice ve "sci-fi prostředí", ale věnuje se spis tomu životu na lodi, než životu za lodí :)

      Vymazat
  5. Ma knihy doma, ale jeste jsem.necetla.Ale tva recenze zni lakave :)

    Melisinblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Určitě se do nich pusť co nejdříve... stojí za to :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥