sobota 23. července 2016

RECENZE: Zamilované duše

autor: Stacey Kade
žánr: YA fantasy/ lovestory
nakladatelství: Fragment
díl v sérii: II.
série: Mezi nebem a zemí
počet stran: 208
orig. název: Queen of the Dead
rok vydání: 2013
rok vydání orig.: 2011
překlad: Eva Brožová
vazba knihy: brožovaná
ISBN: 978-80-253-1922-2

ANOTACE:
Alona Dareová - bývalá královna školního plesu a současná královna mrtvých - se vrátí ze záhrobí zpátky na tento svět a zjistí, že dělá něco naprosto nečekaného: pracuje.
Místo aby se opalovala u bazénu (což byla její obvyklá prázdninová zábava, když byla živá), stará se o jiné zbloudilé duše.
Jejím parťákem pro všechno tohle "pomáhání ostatním" je Will Killian: společenský vyděděnec, médium a kluk, na kterém Aloně záleží víc, než by se jí zamlouvalo.

MŮJ NÁZOR:
Jmenuji se Alona.
Dříve královna plesu a momentálně jsem se stihla korunovat i na královnu mrtvých. Vedle mě na trůnu sedí Will. Kluk, kterého bych běžně ignorovala. Jenže situace se změnila a slovo běžně pro mě znamená strávit 24 hodin právě s ním. Nemáte moc na vybranou, když jste mrtví.

Zvláštní na tom ale je, že Will mrtvý není. Je živý. Nevím jestli by se tomu dalo říkat dar, ale právě to mu umožňuje vidět jak svět živých, tak i svět mrtvých (kde je mimochodem neskutečný chaos).
Společně se snažíme zachraňovat ty duše, které jsou ztracené. Celkem se nám to daří, ale pak se objeví něco nebo někdo, kdo je vždy před námi krok napřed. Asi víte, jaký by to byl průser, kdyby někdo ze světa živých zjistil, že se Will baví v cizí zahradě po půlnoci s imaginárním ''kamarádem''....

V prvním díle řešíme hlavně Alonu, Willowy schopnosti, Alonu a zase Willovy schopnosti+ nějaký ten bonus v podobě Willových kamarádek. Tady ale začíná úplně jiný ''dobrodrůžo''. 
Dalo by se říci, že se Alona s Willem rozhodnou zlobivé duchy ''chytat'' a posílat je tam, kde nebudou mít žádnou moc. S překvapením zjišťují, že nejsou jediní, kdo se o to snaží. 
Ten někdo je ale celá skupina lidí. Skupina lidí, ve které jsou někteří jedinci obdařeni ''darem'' jako Will.
Má ale skupina i stejné úmysly?

Pokud hledáte knihy, které Vás maximálně odreaguji- jděte do této sérii.
Počínaje prvním řádkem se do knihy naprosto zažerete a realita je kolem Vás jako v mlze.
Oproti prvnímu dílu je zde mnohem více akce, napětí a toho správného tajemna. Je to hlavně díky ''upgradu'', který si na nás autorka připravila.

Jak už jsem nahoře nakousla- druhý díl je mnohem akčnější.
Máme tu napínavé a místy i nebezpečné scénky, které příběhu měly dodat ještě více šťávy.
U mě to bohužel fungovalo opačně.
Ačkoliv jsem si příběh užívala a celkem jsem i tyto scénky ocenila, tak mi kniha přišla mnohem slabší než první díl. Nechápu proč, ale působila na mě typem knih ''jedním uchem tam, druhým ven''. 
Nakonec jsem přivřela oči a strhla jen jednu hvězdičku, protože čtivost se knize odepřít nedá a jak už jsem někde psala: skvělá kniha musí být čtivá. A to Zamilované duše byly :)

HODNOCENÍ:
60%
Četli jste sérii?
Chystáte se na ni?
Mějte se hezky! :)

seabook04@gmail.com

10 komentářů:

  1. O knize už jsem slyšela a celkem mě i láká, asi ji zkusím.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se po sérii podívej :) Je super na relax :)

      Vymazat
  2. Na knihu už jsem někdy někde narazila, ale jen jsem tak kolem ní prošla a ani si nezjišťovala, co je zač. Vypadá zajímavě, možná se na ni někdy mrknu :)
    Jinak koukám, že konečně čteš VA, jůůůů! :D Co na ni zatím říkáš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se k ní jednou dostaneš :)
      Anooo, konečně jsem se do VA pustila :D Jsem cca ve čtvrtce a jako už teď ti můžu říci, že to skončí pěti hvězdičkami :3

      Vymazat
    2. Už teď? :D Tak to se těš, až dojdeš dál, hlavně na další díly :D

      Vymazat
  3. Super recenze! :-) První dva díly jsem si teď přivezla z Prahy, když jsem nalítla do Levných knih... Uvidím, jak se mi budou líbit :D

    OdpovědětVymazat
  4. Je možné, že tuhle knihu neznám? :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥