čtvrtek 24. března 2016

RECENZE: Město ze skla

autor: Cassandra Clare
žánr: YA fantasy
nakladatelství: Mladá fronta/ Knižní klub
počet stran: 448
díl v sérii: III.
orig. název: City of Glass
rok vydání (1.) :  2010
rok vydání orig.: 2008
překlad: Eva Maršíková
vazba knihy: brožovaná
ISBN: 978-80-242-3986-6


ANOTACE:
Clary postupně odhaluje další střípky z minulosti své rodiny a nalézá přitom spojence v tajemném lovci stínů Sebastiánovi.
Valentýn sbírá veškeré své síly, aby jednou provždy zničil všechny lovce stínů, a jediná šance, jak ho porazit, spočívá ve spolupráci s odvěkými nepřáteli. 
Ve třetím díle série musí Clary získat vládu nad svými nově objevenými schopnostmi, aby zachránila Skleněné město, ale je to vůbec v jejích silách?

MŮJ NÁZOR:
Zbývá už jen jeden nástroj smrti. A ten za každou cenu musí ochránit.
Valentine se sice uchýlil do postranní, ale rozhodně neudělal krok zpět.

Po nedávných událostí musí lovci stínů zpět do rodného města: do Idrisu. Jace si výhradně nepřeje, aby jeho sestra ''jela'' s nimi. Avšak je to naše paličatá Clary a do Idrisu se dostane.
Tam potkává okouzlujícího lovce stínů Sebastiana, který je záhadný v každém úhlu.
Zároveň tam potká ale NĚKOHO, kdo cestu zkříží i Jaceovi.


Kdo můj blog sleduje déle, tak ví, že této série jsem fanoušek nejvyššího stupně. I když jsem si myslela, že autorka lepší být nemůže, opět jsem prohloupila a Cassandra mě překvapila (zase).

Jelikož měla být série původně trilogie a Město ze skla měl být poslední díl, tak je nejakčnější a vše dosavadní se ukončí a nové začne (vážně jsem ráda, že se autorka rozhodla ještě o pár milionů víc vydělat).
V prvních dvou dílech mnoho postav řešilo své problémy, zvažovali možnosti a přemýšleli nad konečným rozhodnutím. Zde všechna rozhodnutí padnou.



Sebastian v příběhu hraje větší roli než se na začátek zdá a každá holka se křenila nad jeho popisem. Sytě černé vlasy, krásné rysy, vypracovaná postava, tajemnost a znovu tajemnost...
Clary byla v tomhle díle už více otrkaná a ve světě lovců stínu se už lépe orientovala, ale jak jsem řekla je to Clary, takže pořád objevovala něco nového.
Jace? Prosím já se tu nechci rozplývat zase pár dní, takže jedno slovo: DOKONALOST!
Izzy i Alec v tomto díle byli velmi stateční a jednu věc si v tomto díle opravdu nezasloužili... kdo četl ví :(

Poslední strany jsem četla s pusou dokořán a kapesníkem v ruce a nakonec jsem byla smutná, naštvaná, ale hlavně šťastná!! Opět kdo četl ví a jsem ráda, že už mezi ně patřím taky! :3


Každopádně pokud jste s touto sérii teprve začali, tak se těšte na tento díl.
Pokud už tuto sérii máte celou přečtenou, tak si ji přečtěte znovu.
A pokud je tady někdo, kdo tuto sérii nečetl, tak to hodně rychle napraví!!!!

Jak jste asi poznali, tuto recenzi jsem pojala spíše jako vykecávání, protože i já sama mám nejradši recenze vlastními slovy než preciznost. Budu moc ráda za každý komentář a za každou diskuzi, protože o této sérii bych mohla mluvit roky v kuse. Jo a nezapomeňte mi napsat, jestli se díváte na seriál!! :)

HODNOCENÍ:


Nezapomeňte mi zanechat komentář!
MĚJTE SE HEZKY! :)
seabook04@gmail.com
FB: Klik (SeaBook)
Instagram: Klik (seabook04)

14 komentářů:

  1. Jsem velký milovník jak knih tak i seriálu. :3 Cassandře se třetí díl hodně povedl a ty další jsou ještě lepší. :) Momentálně čtu pátý díl a nemůžu se odtrhnout! Honem si musíš přečíst další díl. :)
    Seriál se mi moc líbí. Sice není podle knížky, ale beru ho jako jiný příběh. :)
    Krásná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hned po dočtení druhého dilu Poldarka se na další díl vrhnu a nemohu se dočkat!! Já abych pravdu řekla seriál moc nemusím. Ne kvůli režii, jinému příběhu, ale hlavně kvůli obsazení :/
      Děkuji moc :)

      Vymazat
  2. Tato série mě bohužel ještě čeká, snad se k ní brzy dostanu! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Z této série mám přečtených 5 dílů a už mě čeká jen poslední! :) Souhlasím s tebou, že v tomhle díle Cassandra opět bodovala. Určitě se těš na čtvrtý a pátý dil. Určitě tě to zase překvapí, protože já sama jsem na to koukala a nevěřila jsem vlastním očím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu se nemohu dočkat, co na mě ještě Cassandra vybafne! :3

      Vymazat
  4. Pro mě nejlepší díl série :)
    Jinak seriál sleduju, ale to víš :D Asi první tři díly jsem byla hodně na vážkách, jestli nemám přestat, nelíbilo se mi to, ale přibližně ve čtvrtém díle jsem se zamilovala a žeru to čím dál víc. Jace v knihách sice miluju, zatímco v seriálu ho moc nemusím, ale kupodovu mi to moc nevadí, soustředím se na jiné postavy. O Clary se radši vyjadřovat nebudu, ta herečka je děsně amatérská, ale snažím se ji ignorovat :D Já ten seriál prostě beru jako jiný příběh, seriály se až na výjimky vždycky od knížek dost liší a vzhledem k tomu, že jsem seriálový maniak, jsem na to zvyklá, takže mi ty změny nevadí. A hlavně Alec!!! V knihách nemá moc prostoru, ale v seriálu dostal mnohem větší roli a je fakt dokonalej. Matthewovi ta role perfektně sedí. Plus Izzy a Magnus jsou taky boží. A zmínila jsem Maxe? Ten je tak rozkošnej, až to bolí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha- celá série je skvělá (i když ji ještě nemám dočtenou, ale už to tak beru).
      Seriál sleduji také, ale jen proto, abych si pak mohla postěžovat na Clary, Jace a našeho dědečka Valentina. Ale jak píšeš i ty, v poslední době se také více soustředím na jiné postavy, ale ignorovat Clary a Jace prostě nejde... :-D
      Maxe jsem ještě v seriálu neviděla (musím to dneska dohnat), ale v knize byl totálně rozkošný a to co se stalo... :'(

      Vymazat
  5. Hm, tak že bych to ještě nevzdala? :D Jednička ani dvojka mě nijak neokouzlily, s trojkou jsem to vzdala, ale jak se koukám na seriál, asi se k tomu vrátím :D A ten Sebastian, no jo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě dej trojce šanci, protože je to vážně pecka a postavy už nejsou tak roztěkané a jdou si zatím, co chtějí :)

      Vymazat
  6. Tohle je naprosto bezvadná série :D Jsem ráda, že se ti také líbí :D

    OdpovědětVymazat
  7. Přečetla jsem už všechny knížky a hltala jsem každou od začátku do konce. Cassandru Clare jako spisovatelku obdivuju jak umí rozepsat vše do detailů a takhle série mě opravdu uchvátila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také autorku miluji! Nástroje smrti je moje nejoblíbenější série a nevím, zda ji někdy něco překoná :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥