sobota 2. ledna 2016

Přečteno a TOP knihy/Knižní shrnutí za rok 2015 1.část

Tak a je to.
Rok 2015 definitivně za námi a nový rok 2016 už napochodoval.
Já to tu prostě musím napsat,ale už od malička mi připadalo,že rok 2016 bude opravářský měsíc nebo něco takového,protože vždycky v televizních novinách a všude po internetu se psalo jak se bude stavět tohle a támhle to,jaké změny se provedou a všechno bylo naplánované právě na rok 2016,tak jsem zvědavá co nám tento rok přinese.

Každopádně mi se teď vrátíme k tématu a to přečtené a TOP Knihy (těch TOP knih je skoro všechno co přečteno,jelikož tentok rok byl pouze  na knihy velmi vydařený).
Takže tady máme všechny přečtené knihy pohromadě.Bohužel nejsou všechny,protože jsem si (já blbec) začla zapisovat až v polovině roku,ale zde vidíte krásných 42 knih.


No a teď si knihy rozebereme :)

Svět o Tryllech /Dědička,Rozpolcení,Boj o trůn
S touto sérii jsem rok 2015 začínala a zároveň jsem s ní i rok ukončila.Tato série si mě naprosto získala a já ji propadla.
Každou knihu jsem zhltla za jedno odpoledne a poslední díl mě dostal do kolen.
S touto sérii vás budu otravovat pořád,protože série se stala ještě s jednou sérii mou nejoblíbenější a přečíst znovu a udělala bych to i teď,ale těch knih je tolik a málo času.
když jsem poslední díl v prosinci dočetla,tak jsem měla chuť si celou sérii

Zavržená,Crescendo,Ticho,Finále
Právě tahle série se dělí o první místo s Příběhy o Tryllech.Myslím,že každý kdo tuto sérii četl se zamiloval do Patche,protože jinak to prostě nejde.
Jediné co vám k tomu řeknu je,aby jste si tyto dvě série přečetly,protože ony prostě nemají chybu ;)




Bílý kůň+Nemilovaní
O těchto dvou knihách jste u mě 100% slyšely,protože jsou to knihy,které ve mně zanechaly strach.
Bílý kůň ve mě zanechal strach z toho,o čem vlastně vypráví.O konci světa kvůli epidemii Bílý kůň a Nemilování.
Nemilování?Tato kniha ve mně zanechala strach naopak z toho,že všechno není takové,jak se na první pohled zdá a i když vás někdo miluje,tak je schopný vám ublížit.Obě dvě tyto knihy stojí určitě za přečtení a já se k nim se strachem velmi ráda vrátím :)


Krásné zlo+Bikini
Toto je stejný případ jak s knihou Bilý kůň a Nemilování.Obě dvě ve mně zanechaly strach.
Krásné zlo bylo něco jako Nemilovaní,opět jste nemohly věřit nikomu,ale zde to bylo podané jinak.Byly jste více překvapení.
Bikini vypráví o druhé světové válce z toho pravého úhlu pohledu a všechno vám tato kniha dá na rovinu.Myslím,že k tomu není co dodat.


Past+Selekce,Elita
Tyto dvě rozdílné série dávám k sobě,protože jsou v podstatě stejné.Past je taková brutální Selekce.
Obě dvě tyto série mě strašně moc překvapily.
Když jsem k vánocům dostala Elitu skákala jsem metry do stropu,ale bylo mě zároveň líto,že se k ní dostanu až tak za půl roku.Jednou odpoledne jsem ale neodolala a na jeden nádech jsem ji zhltla a nečekala jsem to,co jsem se dozvěděla a nutně potřebuji třetí díl a všechny novely,protože Kiera Cass je dokonalá.
To stejné platí i o knize Past.K druhému dílu jsem se ještě nedostala,ale věřím,že brzy na ni přijde řada.Jen mě štve,že poslední díl Sever si budu muset přečíst v originálu,jelikož ho Fortuna Libri nevydala.

Krvavá Romance
Další moje srdcová série,kde je hlavním problémem vztah mezi obyčejným člověkem a upírem,ale hlavní problém je tu minulost.
Série se mi dostala pod kůži a několikrát jsem zapomněla při čtení pomalu i dýchat,takže nic jiného,než přečtěte si to vám říci nemůžu.

Můj život u sousedů+Hledání Aljašky
Od obou těchto knih jsem nic moc nečekala,ale dostalo se mi velkého překvapení.
Můj život u sousedů na první pohled vypadal jako klasická YoungAdult romanťárna,ale nakonec tam byla i nějaká ta zápletka a kniha mě velmi překvapila.
Musím ale přiznat,že Hledání Aljašky bylo o trošičku lepší.John Green má prostě jedinečný styl psaní a tato kniha...ani nevím jak ji popsat,protože to ani nejde.

Eleanor a Park+Fangirl
Tyto dvě knihy oblétly blogový svět a je to jeden z mála případu,kdy je to oprávněně.
Opět jsem do knih šla s tím,že to bude nějaká romantika,která ničím nezaujme,ale tyto knihy se mi prostě vryly do srdce,protože konečně tu nemáme takový to klišé kdy jde nádherná,hubená holka a namakaný boreček.Autorka nám tu ale dokazuje,že láska neznamená krása.

Mrazivé ticho+Chlapec v kufru
Kniha Mrazivé ticho mě zaujala svou anotací,ale podíl na tom měla také Rodaw,která četla knihu líbila,hlavně ten konec.Takže jsem na tuto knihu šla s velkým očekáváním.Kniha se mně moc líbila,protože to prostředí bylo vážně mrazivé.Až tedy na nějakou stranu 328,pak to šlo z kopce.Mně to rozuzlení prostě nesedlo a právě ten konec mi celou knihu pokazil.
Temné šílenství od stejného autora a strašně moc se jí
Na druhou stranu jsem od knihy Chlapec v kufru nic neočekávala a nakonec jsem byla ohromená.
S touto knihou jsem i tak trochu začínala blog,ale tato kniha byla vážně něco.Určitě doporučuji si ji přečíst.


Tak a to je pro dnešek vše,protože jsem se nakonec rozhodla,že tento článek rozdělím na dvě půlky,protože už tak je strašně dlouhý.Příště vám tu opět představím 21 knih.
Doufám,že se Vám článek líbili :)
Budu moc ráda,když mi napíšete vaše nejlepší knihy nebo naopak nejhorší knihy nebo cokoliv chcete.

Mějte se krásně :)
seabook04@gmail.com
FB: Klik

10 komentářů:

  1. Moc pěkné shrnutí :) Past se mi taky moc líbila :) Selekci jsem právě dostala k Vánocům, tak se těším, až se do ní pustím :) A i další knihy vypadají dobře :) Tak ti přeji další rok bohatý na skvělé knížky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      Určitě si Selekci přečti co nejdříve,protože se na ni s postupem času staneš závislá (můj případ i ze sérií Nástroje smrti-právě čtu) :-D
      Já už jen čekám na poslední díl První a modlím se,aby u nás byly vydány všechny novely :)

      Vymazat
  2. Páni, pěkný počet přečtených knih :D Určitě si nějakou z nich vyberu a pustím se do ní také :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na sebe furt naštvaná,protože jsem si je nezapisovala všechny :( Bylo by jich tady více no,ale to je moje blbost,ale tento rok budu všechno zapisovat :)

      Vymazat
  3. Z toho, co zde píšeš, jsem četla akorát sérii o Tryllech a nebyla uber špatná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda,že ji někdo četl také,protože mi přijde,že ji nikdo nečte a přitom je (aspoň pro mě) jedna z nejlepších :)

      Vymazat
  4. Pěkné shrnutí a krásná koláž přečtených knih. Líbí se mi i pestrost žánrů :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pascu si chcem prečítať už dlhšie, stojí mi na poličke poriadne dlho, len to by som si asi musela dať veľké kolo dobiehania knižných restov, lebo už mám toľko kníh, ktoré som chcela prečítať, ale furt som sa k nim nedostala, že keby som ich poskladala na seba, asi by vznikol Mount Everest.
    Ak ide o Selekciu, v tom sa s väčšinou ľudí vôbec nezhodujem. Ja som jednotku čítala po anglicky ešte dosť dávno a práveže sa mi vôbec nepáčila a na pokračovanie som ani nebola zvedavá. A teraz, keď sa pozriem na tie hodnotenia knihy, som v šoku a často sa čudujem, či som náhodou nečítala niečo úplne iné. :D
    Pekné zhrnutie. :)

    http://lyn-von-nightlight.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak myslím,že kdyby jsem svoje nepřečtené knihy poskládala,tak bych měl tvůj Mount Everest dvojče :-D :) Strašně mě štve,že na to čtení je tak málo času.
      K té Selekci- možná to bylo u tou angličtinou.Nedávno jsem četla knihu v AJ a pak v ČJ a byla jsem překvapená,jestli jsem četla stejné knihy.
      Děkuji moc :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥