úterý 1. srpna 2017

Taška knih od Slovartu?

Ahooj! :)
Všechny Vás srdečně zdravím u nové Povídačky rozbalovačky.
Dnes si tu společně rozbalíme novinku z pera naší sousedky. Nemyslím to úplně doslova, ale sousedkou myslím paní autorku, která žije na Slovensku.
Na její knihu jsem velice zvědavá, protože i když pojednává dnes již oblíbeným tématem pro psaní knih, mám pocit, že i tak to bude něco jiného. Navíc to není první kniha autorky, která u nás udělala velký BOOM!


Na fotce výše můžete vidět tašku, od které se odvíjí název. Sám Slovart na svém #booklab Instagramu zveřejnil fotku s touto taškou plnou knih. Když jsem otevřela balík, byla jsem překvapená a neskutečně šťastná, že mám další tašku do sbírky. Není to totiž klasická plátěná taška, ale je z mnohem pevnější a tím pádem kvalitnějšího materiálu, který unese moje nákupy knih levou zadní a katastrofy jsou odvráceny.
I když taška nebyla plná knih, schovávala se v ní novinka, která mi to maximálně vynahradila.

Slovart touto knihou pokračuje v edici #booklab (YA literatury), kterou jak moc dobře víte naprosto miluji. Je to druhá kniha z této edici a kdybyste se ptali na tu první, budu si myslet, že žijete v jeskyni, protože první vydanou knihou nebyla žádná jiná, než moje milovaná Paní půlnoci od mé milované Cassandry Clare, kterou si musíte všichni povinně přečíst.
Abychom se ale vrátili k tématu knihy- šikana.
Šikanou jsem si sama prošla a v poslední době mám větší odvahu o tom mluvit. Zároveň se mnou odvahu má i mnoho dalších lidí a hlavně autorů. Dnešní doba je úplně jiná, ale zároveň pořád stejná. Vždycky se budeme snažit zviditelnit, vždycky budeme chtít být Ti nejlepší, apod. Je to nekonečný koloběh lidské chtivosti a žárlivosti. Je to pořád to stejné. Příklad: v pravěku se soudilo podle velikosti mamuta, kterého jste ulovili a v dnešní době se soudí podle vzhledu, kterého dosáhnete. Pokud na sebe strháváte až moc pozornosti, objeví se "královna", která Vás ušlape.
Na tuto knihu jsem zvědavá hlavně proto, že chci vidět toto téma a tuto problematiku jinýma očima. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, zatím jsem totiž příběh někoho jiného o šikaně nečetla.
Buďto jsem nenašla odvahu nebo jsem prozatím neměla tu možnost.


Hlavně to nikomu neříkej od Miroslavi Varáčkové.
Už název knihy mi nahání husinu. Zároveň je to dvojsmysl, který dle mého příběh naprosto vystihuje. Alespoň tedy téma, na který je psaný, protože jsem ještě knihu nečetla.
Kniha pojednává o dospívající dívce, která má na své tváři jizvu. Právě ona a složitá rodinná situace jsou spouštěči šikany vrstevníků. Jak je tomu zvykem, skoro každá výjimečnost je špatná. Jizva na tváři je zároveň její jizvou na duši. Díky ní a způsobené šikaně je její sebevědomí stejně jako psychiku na nula. Jediná cesta jak utéct valícímu posměchu je jediná... tanec.

Když jsem si anotaci této knihy přečetla, byla jsem poměrně v šoku. To z toho důvodu, že anotace byla až moc podobná mému životu.
Tanec není můj koníček, zájem, zábava, ani nic podobného. Jsem to já. Když tancuji, jsem sama sebou a zároveň kýmkoliv na světě. Připadám si šťastná a sebevědomá.
A to je jen jeden z důvodů, proč jsem na tuto knihu šíleně zvědavá, ale proč se jí i bojím.
Bohužel to, že minulost se ráda připomíná a opakuje je realita.

Každopádně Vy mi určitě napište, zda máte s touto knihou, autorkou či tématem něco společného.
Já se neskutečně těším, až se do knihy ponořím, protože ohlasy na ni jsou perfektní.
O Hlavně to nikomu neříkej neslyším jinak, než jako o čtivé, skvělé a duchaplné knize a přesně to já očekávám.
Mějte se hezky! :)
seabook04@gmail.com


9 komentářů:

  1. Krásná taška i kniha :) Přeji hezké čtení a ať se ti líbí :) Já se na ni nechystám, protože téma šikany mi přijde už stokrát převařené, ale je pravda že si ji všichni chválí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Já jsem právě nic (co si pamatuji) o šikaně ještě nečetla, tak jsem mega zvědavá :)

      Vymazat
  2. Kniha vypadá zajímavě a ta taška je nádherná. :) Užij si čtení a to budu se těšit na recenzi. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Knizku jsem necetla ale docela me zaujala tak doufam ze si na ni nekdy najdu cas. Taska je uplne skvela chtela jsem se zeptat jestli se da nejak ziskat a pokud ano tak jak? :) Dekuju za odpoved

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Zkusím se optat Slovartu a dám vědět i na FB. Co vím, zatím ji jen rozesílali bloggerům :)

      Vymazat
  4. Od autorky jsem četla Adaptaci a ta se mi líbila. Ale tuhle knihu vynechám, především kvůli tomu tématu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adaptaci mám taktéž doma, ale pořád jsem se k ní jaksi nedopracovala :D

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥