sobota 10. června 2017

Knižní shrnutí: Květen 2017

Ahooj! 
Všechny Vás srdečně zdravím u nového článku a dnes to bude shrnutí za měsíc červen.
Ze začátku června to vypadalo opravdu bídně (stejně jako v předchozích měsících), a proto jsem šlápla na plyn a jsem na sebe nakonec opravdu pyšná, protože jsem zvládla osm knih.
Není to žádné maxi číslo, ale konečně jsem přečetla více, než v předchozích měsících.
A že to byly knihy, které jsem si zamilovala.
Bohužel, koncem května na mě padla něco jako krize v podobě nechuti ke všemu krom postele a čokolády. Snad se brzy proberu k normálu a třeba Vám v červnu představím ještě více knih než dnešních osm ☺


Měsíc jsem začala a ukončila jedním nakladatelstvím- Omegou.
Na začátku měsíce jsem dočetla Nejchladnější dívku ve Městě Chladu a povím Vám, že to byla vážně skvělá upířina. Knih s upírskou tématikou je opravdu kupa a většina z nich moc obstojné nejsou, ale Holly Black spojila svůj originální a nenapodobitelný styl s profláklým klišé tématem a zrodila se z toho perfektní kniha pro mládež.
Drsný svět, drsná hrdinka a magie mezi řádky si Vás v této knize plně získá a Vy budete chtít víc a víc. Za mě rozhodně doporučuji a nemohu se dočkat, až se konečně pustím do série Magisterium, což je série, na které H. Black spolupracuje s C. Clare a podle mě to bude naprosto srdcová záležitost, protože zvláštní styl Black a dokonalý styl Clare dohromady... ♡
Povídačka rozbalovačkaKnihodojmy
Hodnocení: 90%


Dále jsem pokračovala ještě magičtější knihou a to novinkou z nakladatelství Slovart.
Bestie je zvíře mě naprosto dostala svým příběhem, originalitou a jak to říci... zvláštní je pro tuto knihu slabé slovo.
Bestie je zvíře je kniha, kterou si musíte přečíst, abyste mě pochopili, ale zároveň musíte počítat s tím, že je to 50 na 50. Nesedne každému a to jde i na ohlasech vidět.
Povídačka rozbalovačkaKnihodojmy
Hodnocení: 90%

Dále přišlo další zklamání, které má ale své vysvětlení.
Pustila jsem se do další knihy Patricka Nesse a to asi do jeho nejkontroverznější- My ostatní tu prostě žijem.
Tato kniha nesedne všem a já jsem patřila mezi tu nešťastnou skupinku. Asi chápu, co chtěl autor tímto počinem říci, ale nejen že jsem na to přišla pozdě, ale ani to na mě tolik nezapůsobilo.
My ostatní tu prostě žijem je kniha o dospívajícím chlapci, který má svou milující partu kamarádu a mozek plný pochybností, strachu a lásky. 
Povídačka rozbalovačkaKnihodojmy
Hodnocení: 75%


Dřív než ji najde je opět novinka, ale tentokrát z Mystery Pressu.
Tuto knihu jste již museli vidět, jelikož je na každém rohu internetu.
Od této knihy jsem očekávala drsný thriller, ale po ohlasech ostatních se moje očekávání změnila a ani nevíte, jak moc ráda za to jsem.
Kdybych totiž opravdu čekala drsný thriller, jak anotace lákající na šíleného otce, který zavraždil svou manželku a chtěl i dceru, hledaného právě jeho těhotnou dcerou, trpící v utajeném prostředí s jiným jménem a minimální šancí na opuštění domu, byla bych velice zklamaná. Po prvních dojmech mi ale došlo, že mám od ní očekávat řekněme drama/román s drsnějšími prvky, a tak jsem i udělala.
Bylo to dobře, protože jsem byla velice spokojená.
Je jen škoda, že anotace láká na jiný žánr, než v knize doopravdy je, protože jsou pak čtenáři zbytečně zklamaní.
Povídačka rozbalovačka
Hodnocení: 75%

Výsledek obrázku pro dřív než ji najde

Poté jsem se pustila do novinky z nakladatelství CooBoo a užila si perfektní příběh, který je pro YA literaturu zářný příklad. Poušť v plamemech je novinka a zároveň prvotina autorky Alwan Hamilton a rozhodně je to kniha, které by jste měli věnovat pozornost.
Poušť v plamenech se nejen odehrává v úžasném a nebezpečném prostředí arabské pouště, ale je plná magických bytostí, které Vás společně s hlavní hrdinou (a samozřejmě hrdinou) maximálně okouzlí. Tato dobrodružná fantasy Vás tak přivede do nového prostředí a zároveň Vás přivede do nitra hlavní hrdinky, která, ač nevědomky, bojuje sama se sebou.
Povídačka rozbalovačka, Knihodojmy.
Hodnocení: 95%

Výsledek obrázku pro poušť v plamenech

Další na řadu přišla taktéž kniha z CooBoo, ale tentokrát z mé knihovny, kde čekala opravdu dlouho.
OTKA je kniha, podle které byl natočen film. Ten jsem z důvodu toho, že je úplně jiný než kniha, viděla dříve a totálně se do něj zamilovala. Knihu jsem si tedy přečetla s ročním zpožděním a bála jsem se toho, jaké to bude.
Bylo to naprosto, ale naprosto jiné. Jediné, co má kniha a film společné jsou názvy. Nic jiného. Ani vzhled postav, povaha, vztahy,... nic. Možná je filmová a knižní Bianca trochu podobná, ale i přesto, jsou to dva příběhy jdoucí každou svou cestou.
OTKA je oddechové čtivo, které jsem přečetla za jedno odpoledne a byla jsem spokojená jak blecha. Až tedy na konec, který mě osobně přišel až moc přehnaný a hlavně mi nesedlo to, jak Biancu autorka vykreslila (ehm,... jako velmi lehkou dívku), ale jinak jsem byla spokojená.
Kdybych se měla rozhodnout, zda je lepší kniha či film, budu barbar a řeknu, že zde vítězí film.
Hodnocení: 85%


Konečně došlo i na další díl Školy noci.
Tady se moc rozpovídávat nebudu, protože kdo Školu noci četl ví, že je to čtivo pro starší 12- ti let maximálně oddechové a až trapné, ale to mě naprosto vyhovuje. 
I když to nedává smysl, Škola noci je moje srdcová záležitost, ale nečekejte od toho nic extra. Samotný nápad je poměrně dobrý, ale zpracování je přizpůsobeno věku určených čtenářů.
Hodnocení: 75%

Výsledek obrázku pro škola noci 3

Poslední knihou a i nejlepší knihou měsíce není žádná jiná, než Paní půlnoci.
Na tuto krásku jsem čekala opravdu dlouho a když jsem ji držela v ruce, připadala jsem si jako ve snu. Každopádně už ji mám přečtenou, zrecenzovanou a čekám na další díl, který už Slovart pilne překládá a... prostě Cassandra Clare mi potvrdila to, že ona to umí nejlíp a tečka.
Miluju ji, miluju Lovce stínů a to je vše, co bych k tomu asi řekla ♡
Povídačka rozbalovačka, Knihodojmy

Hodnocení: 99%


Zaujala Vás některá z knih? Pokud ano, klikněte na název dané knihy v tomto článku a portál Srovname.cz Vám najde nejlevnější a nejlepší nabídku ☺

Četli jste nějakou z knih? Jaký je Váš názor?
Mějte se krásně! :)

seabook04@gmail.com

6 komentářů:

  1. Bohužel jsem žádnou z knih nečetla, ale musím uznat, že všechyn vypadají víc než lákavě. :)) Oslovila mě Paní půlnoci, kterou si musím co nejdřív pořídit... :)

    OdpovědětVymazat
  2. pekna hromadka, na Metodu jsem taky zvedava :-) zaujalo me v anotaci to, ze se to muze i zapornakovi vymstit... :-P

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jediné knihy co jsem z tvého seznamu četla je Otka a Škola noci.
    První teda k Otce, tu jsem četla minulý rok někdy v téhle době a naprosto jsem si ji užila. Moc se mi líbila a nakonec jsem neodolala a podívala se i na filmové zpracování, které bylo hodně vtipné (ale kniha se mi líbila více, jak říkáš, film si šel svou cestou).

    No a Škola noci :D tuhle sérii jsem dostala k vánocům dva roky zpátky. Popravdě jsem si ji i tak trochu přála, ale ne z důvodu, že by se mi líbila, ale z toho, že se chci dozvědět, kdo všechno tam nakonec umře. Tuhle sérii beru opravdu s rezervou. Jak říkáš je psána pro dvanácti leté čtenáře a když se podívám na svůj věk (25),tak nic jiného než se u téhle série smát ani nejde :D
    Nemám nic proti tomu, když někde čtu, že se série někomu líbí, každý může mít názor jaký jen chce, jsme přeci lidi.
    Skončila jsem myslím u 4 dílu (teď si nejsem jistá), ale rozhodně se chystám na to ji dočíst, abych teda nakonec věděla jak to celé dopadne :D Třeba tam nakonec nikdo nebude xD

    PS: omlouvám se za takovou slohovku xD
    Měj se krásně ^^

    OdpovědětVymazat
  4. No, tak tohle je pecka! My ostatní tu prostě žijem mě teda taky moc neuchvátila.. Otka je boží! Poušť v plamenech mě bohužel tolik nebavila, ale rozhodně jsi mě nalákala na paní půlnoci, kterou mám doma a šetřím si ji na léto :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek. Přečetla jsi tedy pěknou kupu knih :) Asi polovinu z nich mám v seznamu a těším se na ně :)

    http://kath-the-bookworm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Otku jsem viděla, ale ráda bych si přečetla i knížku. Jinak na My ostatní si tu prostě žijem se určitě chystám :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥