neděle 4. června 2017

KNIHODOJMY: Paní půlnoci

Ne vždy je na útěku vrah.

Emma Carstariová už od svých dvanácti let touží po pomstě.
Její rodiče někdo při Temné válce zavraždil a vyryl jim do těla nečitelné verše. Za vraha byl označen Sebastian Morgenstern, ale Emma nikdy nevěřila, že by to byl on. Věděla, že je v tomto ohledu nevinný. A proto od té doby hledá každou spojitost a cestu k vyluštění a k pomstě.
Když se začne vraždit po Los Angeles v blízkosti Institutu, Emmě díky symbolům a textů vyrytých na obětích dochází, že vrah jejich rodičů žije a začíná znovu.



Paní půlnoci je první díl volně navazující série Temné lsti na sérii Nástroje smrti.
V Nástrojích smrti se poprvé setkáváme se Světem stínů, který je skrytý v našem=lidském.
Lovci stínů, pro nás neviditelní, ale opravdu žijící mezi námi, nás den co den chrání před útoky démonů, které mají za úkol likvidovat. Jak se ale v minulosti již stalo, často se vzbouří proti sobě a tím vyvolají katastrofu. Jace a Clary, dříve mladí Lovci stínů, dnes už ředitelé Newyorského Institutu (budova přístupná jen Lovcům stínu sloužící jako útočiště, centrála, apod.) o tom mohou říci své.
Teď ale nesledujeme jejich příběh (ten si můžeme přečíst právě v Nástrojích smrti- pokud jste to ještě neudělali, napravte to, protože opravdu o dost přicházíte), ale příběh mladé dívky toužící nejen po pravdě a pomstě, ale i po lásce, kterou nemůže mít.


,,Na světe existují mnohem děsivější věci než ty, Emmo Carstairsová."

Druhou hlavní postavou bych označila Juliana- parabatei Emmi.
Parabatai je pouto, které zkráceně dva spojí v jednoho. Pouto, které mezi dvěma lovci stínů při obřadu vznikne, je nepopsatelně silné. Láska, která se mezi nimi znásobí ale nemůže být milenecká. Je zakázáno, aby dva parabatai měli milenecký vztah, děti či aby se vzali. V tomto případě jsou zbaveni run a vrhnuti do světa civilů-lidí.
Jak byste se ale nemohli zamilovat do někoho, kdo Vás vždy podrží, jeho láska k Vám se při každém pohledu znásobí, kdo Vám zachraňuje život tím, že žije,... 
Jak by se Emma nemohla přes to všechno zamilovat do Juliana?


,,Zákon je tvrdý, ale je to zákon."
,,Špatný zákon není zákonem"

Svět stínů je svět, který je velice rozsáhlý a nabitý informacemi.
Pokud se tedy chcete do Paní půlnoci pustit bez přečtení již zmiňovaných Nástrojů smrti, řeknu Vám to asi takhle. Jak už jsem psala, opravdu o dost se připravujete, protože NS je moje srdcová záležitost, na kterou absolutně nedám dopustit a mohla bych ji číst pořád dokola, ale hlavně- autorka dost propojuje svoje díla, a tak by jste si vše nemuseli užíí, pochopit a vychutnat jako čtenáři NS.

Výsledek obrázku pro lady midnight
zdroj
Cassandra Clare pokračuje svým neuvěřitelné čtivým stylem v příběhu, který si Vás plně získá.
Temnota světa společně se zakázanou láskou Vám nedají jedinou příležitost od knihy odejít.
Hrdiny si maximálně zamilujete. V této sérii je to především rodina Juliana, která se skládá z naprosto dokonalých dětí, u kterých mě štve, že doopravdy neexistují a srovnává se mi s tím opravdu těžko. Pouto a láska je mezi nimi opravdu silná a i to v příběhu hraje velice důležitou roli.
Položme si ruku na srdce, nejvíce jsou čtenářky zamilované do Juliana, který se po otcově smrti, kterou on sám musel pro záchranu sourozenců způsobit, má právě celou rodinu na starosti. Není bratr, ale je otec. Musí zakazovat, nařizovat a vychovávat. Přes to všechno je ale stále úžasným člověkem a jeho postavu jsem si neskutečně zamilovala.
S Emmou se dokonale doplňují a nejednou mi připadalo, že Emma je ženský Jace a Julias mužská Clary.

Cassandra mi potvrdila, že patří ke špičce.
Neskutečně se těším na druhý díl, který již teď Slovart pilně překládá. Paní půlnoci je první kniha vydaná edicí Slovart- BookLab a myslím, že když začali s Paní půlnoci, tak jejich další knihy budou... prostě úžasné.
Pokud váháte nad jakoukoliv knihou od Cassandry Clare, nedejbože nad Paní půlnoci, neváhejte, protože se každou sekundu připravujete o příběh, který Vám už zůstane navždy v každé části Vašeho těla a do konce života si budete přát být nejen Lovcem stínů, ale být Lovcem stínů v příbězích Cassandry Clare.

HODNOCENÍ: 
99%


Mockrát děkuji nakladatelství Slovart-BookLab za poskytnutí recenzního výtisku :)
Knihu koupíte např. zde :)


------------------------------------------------------------------
Paní půlnoci

autor: Cassasndra Clare
žánr: YA fantasy
nakladatelství: BookLab (Slovart)
díl v sérii. I.
série: Temné lsti
počet stran: 600
vazba knihy: brožovaná
ISBN:978-80-7529-259-9


------------------------------------------------------------------

10 komentářů:

  1. Skvělý článek :) Na knihu se také chystám, chci dát autorce druhou šanci :) řed lety jsem totiž četla její Město z kostí a kniha mě moc nenadchla :) Snad Paní půlnoci u mě zaboduje lépe :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je hodně vysoké hodnocení, všude je na knihu velká chvála :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Sérii Nástroje smrti jsem četla, skončila jsem u posledního dílu. Který si snad brzy přečtu, abych mohla pokračovat touto sérií :) Děkuji za znovu navnadění na tuto autorku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc děkuji :)
      Nástroje smrti jsou moje srdcová záležitost ♥

      Vymazat
  4. Na tuhle knihu se zatím nechystám, nejprve si chci přečíst celé Nástroje smrti :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já se na ni tak neskutečně těším!!! Už brzy, už brzy. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥