pondělí 13. března 2017

Povídačka rozbalovačka #77

Ahooj!
Všechny Vás srdečně zdravím u nového článku. Dnes si probereme knihu, která mi nejen nedávno přišla, ale je to hlavně kniha, kterou minimálně podle názvu musíte znát.

Pokud jste ji nečetli, je to opravdu velká mezera v současné literatuře a světe div se, patřila jsem právě k těm, kteří tuto knihu knihu ještě nečetli.
Vydání, které má na svědomí nakladatelství Slovart je již druhé a jak brzy uvidíte, opravdu nádherné. Tušíte o jakou knihu by se mohlo jednat?


Dnes Vás nebudu dlouho napínat, ale ještě než se vrhneme na samotnou knihu, vezmeme si na kobereček samotného pana autora.
Patrick Ness je právě ten autor, od kterého je kniha ukrývající se v balíčku a autor také velmi známý. Nedávno u nás vyšla jeho novinka My ostatní tu prostě žijem a v březnu taktéž u Slovartu vyjde dílo Něco víc. Vyšla u nás i jeho velice známá trilogie Chaos, kterou jsem nečetla a rozhodně mám v plánu to napravit) a která taktéž má dvě vydání.
,,Každá jeho kniha je něčím zvláštní a neobvyklá. Pokaždé se zabývá tématem, který čtenáře vtáhne a maximálně zaujme." Slova jeho fanoušků Vás na jeho knihy rozhodně nalákají.


No a dnes mi nepřišla žádná jiná kniha, než Volání netvora.
Příběh této knihy by měl být dojemný, mrazivý a tragický.
Tohle vydání je ale vylepšené ilustracemi ilustrátora, který má svědomí například ilustrace v nových vydáních Harraho Pottera- Jim Kay. Jeho černobílé ilustrace v této knize jsou opravdu úchvatné. Hned co jsem knihu otevřela, dýchla na mě temnota, která se jistě v příběhu ukrývá v ne malé míře.
Jediné, co o knize vím je, že pojednává o chlapci, který noc co noc slýchá hlas, který volá jeho jméno. Ač tomu nechce věřit hlas se ozývá z Tisu, který u domu, kde společně se svou chorou maminkou bydlí, stojí již několik set či tisíce let.
Postupně zjišťuje, že to, co ho volá je Netvor, který ho přišel zachránit.

Kdyby jsme se měli vrátit k autorům této knihy, tak mě tento případ velice překvapil.
Kniha je sice napsána Patrickem Nessem, ale námět a hrubý děj má na svědomí autorka Siobhan Dowdová, která bohužel knihu před svou smrtí dopsat nestihla, a proto byl Patrick Ness poprosen o dopsání. Ten po rozmyšlení nabídku přijal, ale nesliboval, že se vyrovná tomu, jak by ji napsala Siobhan.


Když se vrátíme ke grafické stránce, musím maximálně vychválit nejen ilustrace a celkový vzhled knhy, ale hlavně jednu část obálky, která je zároveň maličkostí a zároveň velice důležitou věcí. Čtenáři se často dělí na ty, co např. označení ,,Světový bestseller" na obálce nenávidí, snaží se bojovat za to, aby tyto a podobné nálepky šly odlepit a druzí jsou tací, kterým je to tak nějak jedno.
Filmové zpracování této knihy jde koncem března do kin a to bylo i na kolečku na obálce napsáno (viz. foto). Byla jsem ale překvapená, když šlo kolečko lehce sloupnout. To totiž u 90% knih nejde. Často jsou na obálkách pomalu i reklamy, které jsou tam opravdu NATIŠTĚNÉ. Proto jistě mnoho čtenářů potěší to, když kolečko lehce, bez následků na obálce sloupnou.
Jak jsem řekla, pro někoho je toto blbost, ale abych řekla pravdu, často mě štve, že krásné obálky jsou zkaženy papírky, kolečky a nevím čím vším, které nejdou dát dolů. Proto velký palec nahoru Slovartu 👍


Na závěr bych se Vás chtěla zeptat: psali jste někdy článek či nějaký text, který jste museli psát tak, aby to vypadalo jako že jste článek psali před týdnem= v mém případě, než jsem tuto knihu přečetla. Bohužel teď nemám žádný čas, a proto se Vám chci i tak trochu omluvit za zanedbávání blogu, FB a Instagramu, ale opravdu teď nemám kdy být aktivní. Jak se koukám, vyšla jsem za ten týden trochu ze zvyku, protože věta na začátku odstavce je při nejmenším velice zajímavě napsaná 😄
Každopádně určitě mi napište Váš názor na tuto knihu a na tohoto autora, protože pro mě je to autor více než zajímavý a autor, kterému budu věnovat větší pozornost 👀
Mějte se krásně! 💛
seabook04@gmail.com

10 komentářů:

  1. Taky se mi jednou stalo, že jsem psala článek zpětně, i když jsem měla knihu přečtenou a v článku jsme chtěla znít jakože "ještě jsem ji nečetla a zrovna mi dorazila" :D
    Každopádně tuhle knížku jsem nečetla, ale o filmu vím a uvidím jestli se na něj dostanu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale je to vemi zajímavé psaní :D Ještě takhle budu psát jeden článek... :D

      Vymazat
  2. Moc pěkný přírůstek :) Zrovna se chystám na jinou knížku od autora- My ostatní tu prostě žijem :) Tak snad nezklame :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Na tu se také rozhodně chystám, užij si čtení! :)

      Vymazat
  3. Taky nám teď došel, v pátek! Dokonce i s tou nálepkou, kterou jsme museli dát dolu, hrůza :D Jinak provedení knihy je nejuvěřitelně dechberoucí :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale víš co, tahle dolů dát jde. Kolik knih mám doma a ty hnusný nálepky jsou tam natištěný -_-
      Souhlas!!!!

      Vymazat
  4. Kniha vypadá velmi zajímavě :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥